Ajankohtaisia liikkumisvinkkejä

Poikkeavasta ajasta huolimatta Pori tarjoaa lukuisia mahdollisuuksia ja vinkkejä kesäliikuntaan. Pelejä ja leikkejä voit tehdä yksin tai yhdessä, vaikkapa omalla kotipihalla. Nyt siis nauttimaan aurinkoisista kesäpäivistä ja liikunnan riemusta!

Pori on edistämässä urheilua tarjoamalla erilaisia liikuntaa tukevia välineitä Porin pääkirjaston yhteydessä olevan Liikuttamon kautta. Liikuttamosta voi lainata liikunta- ja retkeilyvälineitä kirjastokortilla. Lisäksi välinevuokraamosta löytyy laaja valikoima vuokrattavia tuotteita. Liikuntavälinepalvelut palvelevat 1. kesäkuuta alkaen.

Alla on listattu muutamia vinkkejä kesäiseen liikkumiseen.

Golf ja Frisbeegolf

Golf on rauhallinen kesälaji, jonka pelaamiseen Pori tarjoaa loistavat mahdollisuudet. Merellisen ja seesteisen tunnelman tarjoava Yyteri golf sopii kaikenikäisille ja tasoisille liikkujille. Kalafornian kentällä voit puolestaan nauttia luonnonläheisestä ja monipuolisesta golf-kokemuksesta vaikka koko perheen voimin.

Golfin lisäksi kesän aikana kannattaa tutustua rentoon frisbeegolfiin, joka sopii niin perheen pienimmille kuin kokeneemmillekin pelaajille. Frisbeegolfia pääset kokeilemaan muun muassa Kirjuriluodon, Kyläsaaren ja Ahlaisten monipuolisissa ympäristöissä. 

Kehonpainotreeni ja venyttely

Kuntoilua ja liikuntaa voit harrastaa hyvin myös kotona ja lähimaastoissa. Hyviä kotiliikuntamuotoja ovat muun muassa kuntopiiri omalla kehonpainolla tai kahvakuulia hyödyntämällä sekä porrastreenit niin sisä- kuin ulkotiloissakin. Harjoitteluun sopivia kuntoportaita löydät esimerkiksi Porin Isomäestä ja Noormarkun Kirkkokalliolta. Vinkit monipuoliseen porrastreeniin löydät tästä.

Harjoittelun ohella myös kehon huoltaminen on tärkeää. Porin kaupunki järjestää heinäkuun loppuun asti parvekejumppia, joihin voit osallistua omalta terassiltasi. Venyttelyn ja kehon huollon tehostamiseksi voit käyttää myös muun muassa jumppapalloa, pilatesrullaa ja selätintä. Hyviä neuvoja entistä parempaan venyttelyyn löydät täältä.

Lenkkeily ja juoksu

Lenkkeily ja juoksu ovat aktiivisia kuntoilun muotoja, joihin Pori tarjoaa mielekkäät puitteet. Kauniilla kesäsäällä voit liikkua ja harjoitella kaupungin lähiliikuntapaikoissa ja monipuolisilla ulkokuntosaleilla, kuten Yyterissä ja Liisantorilla sekä Noormarkun Myllykosken rannalla. Juoksijoille on tarjolla kuntoratoja, jotka siivittävät juoksijan keveään lenkkiin Porin kauniissa maisemissa. Kaivatessasi lisää lomatekemistä tai vinkkejä parempaan juoksutekniikkaan, kannattaa tutustua Porin kaupungin juoksukouluun. Juoksukoulu ohjaa oikeaoppiseen juoksuharjoitteluun ja voit seurata edistymistäsi viikko viikolta.

Puistot

Liikennepuisto Vinkkarissa perheen pienimmät pääsevät nauttimaan vauhdin hurmasta polkuautoillen ja -pyöräillen. Vinkkari aloittaa toimintansa 2. kesäkuuta.

Pyöräily

Pyöräily on tehokas mutta rento kesäliikuntamuoto. Pori tarjoaa vaihtuvia ja vauhdikkaita pyöräilymaastoja niin kaupungin keskustassa kuin sen ulkopuolellakin. Kesäpäivänä kannattaa vaikka tehdä pyöräretki meren äärelle Kalloon, piknik-eväiden kera.

Jos haluat kerätä polkemasi kilometrit talteen ja saada pyöräilyyn kilpailun tuntua, kannattaa ladata maksuton Haastepyöräily-sovellus ja osallistua kilpailuun. Lisätietoa haasteesta löydät täältä.

Retkeily

Retkeily saa mielen pirteäksi, varsinkin aurinkoisella kesäsäällä. Retkeilyä innostamaan voit ladata mukaasi Sport Pori-sovelluksen, jonka kanssa voit lähteä unohtumattomalle seikkailulle halki Porin. Sovellus auttaa sinua pakkaamaan retkellesi tarvittavat välineet ja mittaamaan kertynyttä matkaasi. Ota mukaasi retkimieltä ja lähde tutustumaan Porin luontoon.    

Sisäliikunta ja kuntosalit

Poikkeusrajoitusten väljennyttyä nyt myös sisäliikuntapaikat ovat avanneet oviaan. Keskustan ja Noormarkun urheilutaloille treenaamaan pääsee taas 1. kesäkuuta lähtien normaalin kesäajan mukaan. Urheilutalojen lisäksi kuntosaliharjoittelu on mahdollista nyt myös Meri-Porin uimahallissa, Laviassa, stadionilla, Levolla ja Reposaaressa.

Suunnistus

Suunnistuksessa pääset nauttimaan Porin luonnosta ja metsäisistä maisemista. Porin Rastikarhut tarjoavat jokaiselle sopivan suunnistuskokemuksen maanantai- ja nallerastien muodossa. Nyt siis kartta ja kompassi mukaan ja suunnistamaan ulkoilmaan!

Uiminen

Porista löytyy koko perheelle sopivia uintipaikkoja koko kesän ympäri. Suosituimpina erityisesti hiekkadyynien katveessa oleva Yyteri ja Kirjurinluodon uimaranta aivan kaupungin sykkeessä. Muita kauniita, kesäkuun alussa avattavia uimapaikkoja ovat Ahlainen, Lavia, Noormarkku ja Tammen tila. Viilennystä kesän helteille tarjoaa myös Porin maauimala, joka avaa ovensa kävijöille jälleen 15. kesäkuuta.

Lyttylän, Reposaaren, Ruosniemen ja Uniluodon uimarantojen tilanteesta tiedotetaan erikseen Porin kaupungin verkkosivuilla.

Tekemistä omalla pihalla

Omalla kotipihalla tai leikkipuistossa tekemistä riittää. Alle on listattu muutamia koko perheelle sopivia pihaleikkejä -ja pelejä, jotka taatusti nostavat sykkeet ja mielen korkealle: