Liikuntavälineiden lainaus kirjastosta

Liikuntavälineitä on lainattavissa Porin pääkirjastosta sekä Ahlaisten, Lavian, Noormarkun, Pihlavan, Reposaaren ja Itätuulen lähikirjastoista. Liikuntavälineiden lainaus on toteutettu yhteistyössä sivistystoimialan liikunta- ja nuorisoyksikön kanssa.

Liikuntavälineiden lainauksen säännöt:

Lainaus:

Lainaamiseen tarvitaan voimassa oleva kirjastokortti. Kirjastokortti on maksuton. Liikuntavälineiden laina-aika on kaksi viikkoa. Laina-aika päättyy eräpäivänä kirjaston sulkeutuessa. Liikuntavälineitä voi palauttaa vain asiakaspalvelussa eli niitä ei voi palauttaa palautusluukun tai -automaatin kautta. Lainaaminen on maksutonta. Liikuntavälineitä ei voi varata eikä lainoja uusia. Liikuntavälineet lainataan palvelutiskiltä ja palautetaan siihen kirjastoon, mistä ne on lainattu. Kirjasto ei kuljeta liikuntavälineitä kirjastosta toiseen.

Myöhästymismaksu:

Erääntyneistä lainoista peritään myöhästymismaksu ja mahdollinen huomautusmaksu kirjaston sääntöjen mukaisesti. Lainaajan on korvattava turmeltunut tai kadonnut liikuntaväline. Ensisijaisesti asiakas tuo samanlaisen liikuntavälineen tilalle. Rahakorvauksena on uuden samanlaisen tai vastaavan välineen hankintahinta.

Liikuntavälineiden käyttö:

Liikuntavälineiden käyttö ja tarvittaessa puhdistus on asiakkaan vastuulla. 
Välineiden mukana on käyttöohjeita.