Opiskelu ja hakeminen

OPISKELU

Pori on sopivan kokoinen opiskelijakaupunki - kaikki on lähellä. 84 000 asukkaan kaupungissamme on mahdollisuus opiskelella aina peruskoulusta korkea-asteen tutkintoihin asti. Yliopistossa ja ammattikorkeakoulussa sekä lukio- ja ammattikoulutuksessa tapaat urheiluhenkisiä opiskelijoita ja opettajia.

Porin yliopistokeskus, Satakunnan ammattikorkeakoulu, Diak ja toisen asteen oppilaitokset tekevät yhteistyötä useiden eri oppilaitosten kanssa ja tarjoavat lukuisia vaihtoehtoja opiskeluun esimerkiksi muissa yliopistossa tai yliopistoverkostoissa.

Satakunnan Urheiluakatemian urheilijoiden opintoihin ja uraan liittyvissä asioissa opastavat oppilaitosten opinto-ohjaajat sekä akatemian akatemiakoordinaattori Johanna Lehto.

Johanna Lehto 044 7012688
johanna.lehto@pori.fi

 
OPISKELUPAIKAT
 
Urheiluyläkoulut
 

Porin kaupungin perusopetuksen urheiluluokka toimii Kuninkaan urheiluyläkoulussa. Urheiluluokan tavoitteena on tukea urheilua harrastavien nuorten kokonaisvaltaista kehittymistä. Urheiluluokalla on pakollista liikuntaa neljä tuntia viikossa. 7. luokalla liikuntaa on kaksi tuntia viikossa enemmän kuin muilla luokilla, urheiluluokan keskimääräinen viikoittainen tuntimäärä 7. luokalla on 32 tuntia. Kahdeksannella ja yhdeksännellä luokilla lisäliikuntatunnit eli 2h/viikossa ovat pois muusta valinnaisuudesta.

Länsi-Porin yläkoulussa toimii liikuntaluokka. Länsi-Porin koulun liikuntaluokat kuuluvat valtakunnalliseen yläkoulujen urheiluakatemiaverkostoon ja ovat osa porilaista urheilijapolkua. Toimintaa kehitetään yhteistyössä Kuninkaanhaan koulun urheiluluokkatoiminnan kanssa. Porilaisille nuorille pyritään luomaan entistä kattavammat mahdollisuudet päästä laadukkaan ja painotetun liikunnanopetuksen piiriin sekä tukea heidän kasvuaan liikkujina ja urheilijoina.

Urheiluluokan opetus painottuu ominaisuusharjoitteluun ja kehon hallintaan, lisäksi urheiluluokkaoppilas voi mahdollisuuksien mukaan harjoitella omaa lajiaan. Harjoittelu voidaan toteuttaa osittain yhteistyössä paikallisten urheiluseurojen kanssa, kuitenkin siten että koululla on jakamaton vastuu oppilaan turvallisuudesta ja opetussuunnitelman noudattamisesta.

Luokalle voivat hakea kaikkien lajien urheilijat. Urheiluluokalle haetaan erillisellä hakulomakkeella ja urheiluluokalle pyrkiville järjestetään valintakokeet.

Urheilulukio

Porin Lyseon ja Porin suomalaisen yhteislyseon lukiot yhdistyivät hallinnollisesti Porin lukioksi 1.8.2021. Porin lukiolle on myönnetty urheilulinja, joka tarkoittaa, että Porin lukio on yksi maamme 13 virallisesti urheilulukiosta. Porin lukio toimii tiiviissä yhteistyössä Satakunnan Urheiluakatemian kanssa. Tällä mahdollisetetaan nuoren urheilijan urheilu-uran ja opiskelun yhdistäminen.

Porin lukiossa opiskelijat voivat yhdistää lukio-opiskelun ja huipulle tähtäävän urheiluvalmennuksen tehokkaasti. Urheilulukio järjestää valmennusta ja ohjausta yleisurheilussa, jääpallossa, jääkiekossa, jalkapallossa, pesäpallossa, uinnissa sekä mahdollisuuksien mukaan myös muissa urheilulajeissa. Lukion valmennus toteutetaan kolme kertaa viikossa koulupäivän aikana.

Suurin osa harjoituspaikoista sijaitsee aivan Tasavallankadun toimipisteen lähituntumassa.

Ammatillinen koulutus

 

Satakunnan Ammattikorkeakoulu

 

Porin yliopistokeskus