Liikuntavälineiden lainaus kirjastosta

Liikuntavälineitä on lainattavissa Porin kaupunginkirjasto-Satakunnan maakuntakirjaston pääkirjastosta sekä Ahlaisten, Lavian, Noormarkun, Pihlavan, Reposaaren ja Sampolan lähikirjastoista. Liikuntavälineiden lainaus on toteutettu yhteistyössä sivistystoimialan liikunta- ja nuorisoyksikön kanssa.

Liikuntavälineiden lainauksen säännöt:

Lainaus:

Lainaamiseen tarvitaan voimassa oleva kirjastokortti. Kirjastokortti on maksuton. Liikuntavälineiden laina-aika on kaksi viikkoa. Laina-aika päättyy eräpäivänä kirjaston sulkeutuessa. Liikuntavälinelainoja ei voi palauttaa palautusluukkuun. Lainaaminen on maksutonta. Liikuntavälineitä ei voi varata eikä lainoja uusia. Liikuntavälineet on lainattava palvelutiskiltä ja palautettava siihen kirjastoon, mistä ne on lainattu. Kirjasto ei kuljeta liikuntavälineitä kirjastosta toiseen.

Myöhästymismaksu:

Erääntyneistä lainoista peritään myöhästymismaksu ja mahdollinen huomautusmaksu kirjaston sääntöjen mukaisesti. Lainaajan on korvattava turmeltunut tai kadonnut liikuntaväline. Ensisijaisesti asiakas tuo samanlaisen liikuntavälineen tilalle. Rahakorvauksena on uuden samanlaisen tai vastaavan välineen hankintahinta.

Liikuntavälineiden käyttö:

Liikuntavälineiden käyttö ja tarvittaessa puhdistus on asiakkaan vastuulla. 
Välineiden mukana on käyttöohjeita.