Museossa on turvallista vierailla 

Satakunnan Museon kaikissa toimipisteissä noudatetaan valtakunnallisia ja alueellisia suosituksia koronaepidemian hillitsemiseksi. Asiakkaiden ja henkilökunnan turvallisuuden takaamiseksi noudatamme toistaiseksi seuraavia sääntöjä: 

Suosittelemme museon asiakkaita käyttämään kasvomaskia tai visiiriä sekä pitämään 2 m turvavälin muihin asiakkaisiin ja henkilökuntaan. Myös henkilökuntamme käyttää suojaimia asiakkaita kohdatessaan. Museokohteiden asiakasmääriä rajoitetaan tarvittaessa siten, että turvavälit on mahdollista säilyttää. Toivomme, ettei museoon tultaisi flunssaoireisena. 

Museoissa on tarjolla käsidesiä, ja käsien pesu on suotavaa museoon tullessa ja sieltä lähdettäessä. Suosittelemme myös korttiostoja.  

Museoissa ei toistaiseksi järjestetä yleisötapahtumia. Museotiloista on poistettu kaikki kosketeltava esineistö, ja leikkipaikat on suljettu. Näyttelyissä olevat kosketusnäytöt ovat käytössä, mutta niitä ei saa käyttää paljain käsin. Näyttöjä voi käyttää kosketuskynällä, joita voi lainata lipunmyynnistä. Lainakynät puhdistetaan jokaisen käyttökerran jälkeen. Oman kynän käyttö on myös sallittua. Kosketusnäytöt toimivat myös kertakäyttöisillä muovihanskoilla. Näitäkin tarjoamme asiakkaille museoon saapumisen yhteydessä. 

THL:n, Porin kaupungin ja Suomen museoliiton tuottamia turvallisuusohjeita löytyy kaikista museoistamme. Myös henkilökunnalta voi ja saa aina kysyä neuvoa! 

 

Tervetuloa museoon!