Kulttuuri ja liikunta

Rosenlew-museo
Syksyn ensimmäisellä luennolla maanantaina 24.9. FT Oula Silvennoinen kertoo Serlachius-suvun miehistä, isä Göstasta ja poika R. Erikistä.
Puristusvoiman mittaus
Testit ovat avoimet kaikille työikäisille. Mukana on yhdistyksiä ja eri tahoja tekemässä omia testauksia ja esittelemässä toimintaansa.
Elon merkkejä -näyttely
Porin päivän viikolla 25.-30.9. on jälleen runsaasti ohjelmaa. Ilmaispäivien ja avoimien ovien lisäksi on muun muassa, elokuvaesityksiä ja opastettuja kierroksia.
Kartta uudistuneesta pysäköintialueesta
Porin urheilukeskukseen on kuluvan syksyn aikana rakennettu lisää pysäköintipaikkoja henkilö- ja linja-autoille. Uudet pysäköintipaikat sijaitsevat maauimalan, tennishallin ja jäähallin välisellä alueella ja ne otetaan käyttöön perjantaina 14. syyskuuta.
Keltainen heijastus
Luontotalo Arkissa tiistaina 11.9.2018 klo 11 avautuneen Suo, Karhu ja Railo - näyttelyn keskeisinä elementteinä ovat karhu, suon eläimistö, linnusto, kasvillisuus ja valo-olosuhteet.
Iskelmälaulaja Veikko Tuomi
Satakunnan Museon Elon merkkejä –perusnäyttelyssä esitellään useampia satakuntalaisia kulttuuripersoonia. Syksyn luentosarjassa perehdytään syvemmin heistä muutamaan, kuten Maila Talvioon ja Veikko Tuomeen. Viimeisellä luentokerralla tutustutaan myös tavallisiin porilaisiin ja satakuntalaisiin ihmisiin.
Liiketila Porin taidemuseossa
Porin taidemuseon yleisötyölle omistettu tapahtumarikas LIIKEtila tulee taas! Yleisöllä on tämän viikon ajan ainutkertainen mahdollisuus nähdä Maire Gullichsenin taidesäätiön kokoelman lainatuimmat teokset sekä osallistua moniin tapahtumiin.
Duo Peliveljet
Porin perusturvan vammaispalveluiden päivätoimintakeskus Misteli järjestää tanssifestarit erityisryhmille lauantaina 13.10.2018 kello 12.30–16.00 Porin nuorisotalolla.
Proms
Pori Sinfoniettan alkusyksyn perinteinen Pori Proms -tapahtuma kerää muusikin ja teatterin ystävät Promenadikeskukseen taas tulevana lauantaina. Maksuton tapahtuma järjestetään yhteistyössä Lainsuojattomat-teatterifestivaalin, Palmgren-konservatorion ja Pro Pori Sinfoniettan kanssa.
Poriginal galleria
Porilaisen kuvanveistäjän Mikael Korkeen töitä nähdään hänen ensimmäisessä yksityisnäyttelyssään ”Maan & Taivaan välillä” Poriginal galleriassa. Näyttelyn avajaisia vietetään 7. syyskuuta kello 18-20.
Köyliönjokivarren viljelysmaisemaa
Köyliönjärven valtakunnallisesti arvokkaalla maisema-alueella on katseltu maisemia tavallista tarkemmin viimeisen vuoden aikana. Maisemanhoitoalue Satakuntaan –hankkeessa on laadittu alueelle hoito- ja käyttösuunnitelmaa yhteistyössä asukkaiden kanssa tukemaan eri toimijoiden tekemää maisemanhoitotyötä. Nyt halutaan innostaa myös alueen yrittäjiä ja muita yhteisöjä löytämään maiseman tarjoamat mahdollisuudet. Satakunnan Museo ja Säkylän kunta järjestävät Tunnista maiseman mahdollisuudet –seminaarin tiistaina 18.9. Säkylässä.
Subscribe to feed