Kaupunkitila

Porin päivän viikolla 23.–26. syyskuuta kannattaa suunnata keskustaan. Matkakeskuksen, kaupunkikeskustan ja Kirjurinluodon välillä kulkevat elämykselliset reitit aukeavat toiminnallisen ohjelman myötä ja keskusaukiolla keskustelu kaupunkitiloista ja Pasaasin yleissuunnitelmaluonnoksesta käy kuumana kahvipannun lisäksi. Yrjönkadulla oman kädenjäljen katukuvaan voi jättää yhteisöllisessä taideteoksessa.

Porin päivän viikon ohjelmaa Keskusaukiolla, Yrjönkadulla ja Eteläpuistossa

Huomioimme tapahtuman tuotannossa korona-ajan sekä vaatimukset että vastuut. Ethän tule tapahtumaan, jos sinulla on oireita tai epäilet altistumista. Voit osallistua tapahtumaan ja keskusteluun myös etänä seuraamalla Porin kaupungin Instagramia tapahtumaviikolla.

KESKUSAUKION VUOROVAIKUTUSKYLÄ: 23.-26.9.2020

Keskiviikosta lauantaihin Keskusaukio muuttuu vuorovaikutuskyläksi, jossa sekä keskustellaan kaupunkitilasta että luodaan sitä käytännössä. Alueen somistuksessa on käytetty varastojen uumenista löydettyjä Porin kaupungin käytöstä poistamia kaupunkikalusteita sekä ylijäämämateriaaleja.Voit tutustua Keskusaukion historiaan vanhojen valokuvien ja tarinoiden kautta. Alueen tulevaisuutetta voit pohtia vuorovaikutusseinillä sekä tutustua Porin kaupunkisuunnittelun tekemään Pasaasin alueen yleissuunnitelmaluonnokseen, vaikkapa yhdessä kaupungin virkamiehen kanssa. Riikasta meille rantautuu ”Free Shop”-tavaranvaihtokonsepti, jossa mielenkiintoinen tavara vaihtuu toiseen ja rahaa ei tarvita. Kannattaa tulla tutustumaan ja ottaa reppuun muutama tavara valmiiksi mukaan! Piste toimii aukioloaikojen puitteissa. Jos posti ehtii ajoissa paikalle, lauantaina esitetään elokuvantekijä Tepi Salokarin ennen näkemätön 40-minuuttinen dokumentti Porin päivän vieton 30-vuotisjuhlista vuodelta 1990.

Ohjelma (täydennykset mahdollisia).

Ke 23.9.

12:00 Vuorovaikutuskylä auki  

14:00 Keijo Lakkalan avoin yleisöluento: Utopiat vastakuvina, vastakäytäntöinä ja vastatiloina. (Säävarauksella vanha linja-autoasema), yhteistyössä samaan aikaan järjestettävän ”Kokeellinen- ja utooppinen ajattelu kulttuurisuunnittelussa” –tutkijasymposiumin kanssa

18:00 Avajaisjuhlallisuudet, avajaispuhe kaupunkisuunnittelupäällikkö Mikko Nurminen sekä opastettu kierros alueen toimintoihin

To 24.9. & Pe 25.9.

12:00-18:00 Vuorovaikutuskylä auki

La 26.9.

10:00 Vuorovaikutuskylä auki

12:15 Vuoden kaupunkiteko-palkinnon luovutus, Satakunnan Viikko

18:00 Päättäjäiset

pasaasin alue

Pasaasin yleissuunnitelmaluonnos kommentoitavana 

Keskusaukio on mukana parhaillaan laadittavassa Pasaasin alueen yleissuunnitelmassa, jonka luonnos on kaupunkilaisten ja asukkaiden kommentoitavana 27.9. saakka. Yleissuunnitelmaluonnoksen aineistot ovat Keskusaukiolla esillä Porin päivän tapahtumaviikolla ja keskiviikkona kello 18 avajaisjuhlallisuuksien jälkeen yleissuunnitelmaluonnos esitellään kiinnostuneille. Kommentteja voi jättää myös www.pori.fi/pasaasi verkkosivuilla olevaan kommentointiseinään.

YRJÖNKATU: 25.-26.9.2020

Kaupunkitilan elävöittämiskilpailun voittajan, taitelija Mollu Heinon teos Asfalttikukkia viimeistellään. Kaikki halukkaat saavat osallistua viimeistelyyn värittämällä ja piirtämällä paljaat asfalttikohdat väriliiduilla valmiiksi. Taiteen tekemisen lomassa voidaan myös keskustella kaupunkitiloista ja toteutetusta reittien elävöittämiskokeilusta. Teos sijaitsee Bepopia vastapäätä Yrjönkadulla. 

Taiteilija Mollu Heino paikan päällä yhteisteosta toteuttamassa pe 25.9. klo 12-16 ja la 26.9. klo 10-14.

Asfalttikukkia-teos yrjönkadulla

ETELÄPUISTO: 26.9.2020

Väliaikaisena kokeiluna toteutettu toimintapuisto avataan. Eteläpuistossa on ohjattua ohjelmaa, kuten puistopelejä klo 12-15. Lisäksi jaossa on satulasuojia ja heijastimia.

hyppyruudukko puistossa osana kokeilun paikka -hanketta

 

Tervetuloa!