Kaupunkikehittämiskohde: Pasaasi

Pasaasi

Ilmakuva Röni-Kuva Oy, kartat Porin kaupunkisuunnittelu.

Pasaasilla tarkoitetaan aluetta, joka ulottuu Keskusaukiolta vanhan linja-autoaseman ja uimahallin kautta urheilutalon ympäristöön. Aluetta reunustavat Kuninkaantie, Itsenäisyydenkatu ja Ulvilantie. 

Pasaasi on kaupunkikeskustan itäinen kehityssuunta ja merkittävien julkisten palvelujen alue. Sen kehittämisellä on valtavasti mahdollisuuksia esimerkiksi keskustan elinvoimaisuuden, porilaisten hyvinvoinnin lisäämisen ja kaupungin palvelujen parantamisen näkökulmasta. 

Alueen uudistamisella tavoitellaan kaupunkirakenteen tiivistymistä, elinvoimaisempaa kaupunkiympäristöä ja entistä sujuvampia liikenneyhteyksiä. kestävä kaupunkikehittäminen ja ympäristörakentaminen ovat keskeisiä teemoja. Pasaasi liittyy olennaisesti keskustan kehittämissuunnitelmaan ja suunnittelua toteutetaan osallistaen kaupungin omia toimijoita, alueen asukkaita ja toimijoita sekä kaikkia kaupunkilaisia. Pasaasista on toteutettu harjoitus- ja opinnäytetöitä, esitelty monipuolisesti eri tavoin avoimissa pop-up-tapahtumissa, haastateltu osallisia ja luonnosteltu vaihtoehtoisia kehitysmahdollisuuksia arkkitehtiharjoittelijoiden toimesta.  

Keväällä 2020 suunnittelun edistämiseksi käynnistettiin yleissuunnitelmatyön laatiminen. Yleissuunnitelman laatimisesta vastaa arkkitehtitoimisto Harris & Kjisik.  

Asukastilaisuus

Yleissuunnitelmaluonnos esitellään keskiviikkona 9. syyskuuta kello 17 asukkaille, päättäjille ja asiasta kiinnostuneille. Tilaisuus järjestetään Kuninkaanhaan koulun salissa (käynti saliin koulun välintuntipihan kautta). Paikan päälle voi tulla aina kello 19 asti kommentoimaan ja keskustelemaan suunnitelmasta. Fyysisesti tilaisuuteen osallistuvien toivotaan huomioivan turvavälit ja voimassa olevat hygieniaohjeet.  

Kommentoi verkossa

Pasaasin yleissuunnitelmaluonnoksen kuvat löytyvät alta sekä yleissuunnitelmaluonnos lisätietoja-valikosta. Tutustu materiaaleihin ja jätä kommenttisi 27. syyskuuta mennessä verkossa

Yleissuunnitelmaluonnos

Ilmakuva Pasaasin yleissuunnitelmaluonnoksen alueesta
Pasaasin alueen yleissuunnitelmaluonnoksen näkymä Pasaasille
Pasaasin alueen yleissuunnitelmaluonnoksen näkymä raitilta
Pasaasin alueen yleissuunnitelmaluonnoksen näkymä kampukselta

 

Suunnittelun ja osallisuustyön vaiheet 

  • Asukastilaisuus 9.9. Kuninkaanhaan koululla
  • Yleissuunnitelman laatiminen arkkitehtitoimisto Harris & Kjisik kanssa, kevät-syksy 2020 
  • Idealaituri-osallisuustapahtuma entisellä linja-autoasemalla, 12-14.6.2019 
  • Dialogi-työpaja / keskustelu, 22.11.2018 
  • Tulevaisuustyöpaja Kuninkaanhaan koululla, 16.10.2018 
  • Porin Päivän keskusteluareena kauppatorilla 28.-29.9.2018 
  • Pop-up LAB kaupunkisuunnittelutyöpaja 25.-26.4.2018