Kaupunkikehittämiskohde: Pasaasi

Pasaasi

Ilmakuva Röni-Kuva Oy, kartat Porin kaupunkisuunnittelu.

Pasaasilla tarkoitetaan aluetta, joka ulottuu Keskusaukiolta vanhan linja-autoaseman ja uimahallin kautta urheilutalon ympäristöön. Aluetta reunustavat Kuninkaantie, Itsenäisyydenkatu ja Ulvilantie.

Käynnistyneessä ideasuunnittelussa tutkitaan kaupunkikeskustan laajentumista Keskusaukiosta itään. Tarkoitus on kartoittaa eri toimijoiden näkemyksiä nykytilasta ja kerätä yleissuunnittelua varten alueen käyttäjäryhmien ja muiden kaupunkilaisten kehittämistoiveita. Asumiseen painottuvan muutosalueen kantavaksi ajatukseksi on muodostunut alueen läpi itä-länsisuunnassa kulkeva kävely- ja pyöräilyreitti. 

Pasaasin yleissuunnittelu liittyy Pohjoismaisen ministerineuvoston rahoittamaan Attractive Nordic Towns -hankkeeseen, jonka tavoitteena on löytää keinoja vetovoimaisen kaupunkiympäristön edistämiseksi. Käsiteltäviä teemoja ovat muun muassa viihtyisät kaupunkikeskustat, päästöjä vähentävät liikenneratkaisut sekä luontoarvojen ja rakennetun kulttuuriympäristön vaaliminen kestävässä yhdyskuntarakentamisessa.

Tutustu tarkemmin suunnittelutyön aikaisempiin vaiheisiin ja materiaaleihin lisätietoa-kohdasta. Kolmiulotteiset mallit (3D) eivät toimi Internet Explorer -selaimessa. 

Anna palautetta kartalla.

Osallisuustyön vaiheet

  • Idealaituri-osallisuustapahtuma entisellä linja-autoasemalla, 12-14.6.2019
  • Dialogi-työpaja / keskustelu, 22.11.2018
  • Tulevaisuustyöpaja Kuninkaanhaan koululla, 16.10.2018
  • Porin Päivän keskusteluareena kauppatorilla 28.-29.9.2018
  • Pop-up LAB kaupunkisuunnittelutyöpaja 25.-26.4.2018

 

 

Vertaile kahta ideasuunnitelmaa (2018):

Siirrä vaihtoehtoja hiirellä.