Etusivu > Pelastusharjoitusalue


Länsi-Suomen pelastusharjoitusalueella voidaan harjoitella onnettomuus-, pelastus- ja ympäristöuhkatilanteita lähes aidossa ympäristössä.

Porin lentokentän vieressä sijaitseva pelastusharjoitusalue on suunniteltu ja toteutettu ensisijaisesti pelastustoimen, turvallisuusalan ja kriisinhallinnan taitojen harjoitteluun.

Länsi-Suomen pelastusharjoitusalue käsittää muun muassa kemikaalionnettomuuskentän, savusukelluskentän, harjoitushallin ja korkean paikan kentän, lento-onnettomuuskentän, liikenneonnettomuuskentän, kulissikaupungin, eläintenpelastusalueen, laiva- ja satamaonnettomuuskentän, kriisinhallintakylän, rauniokaupungin sekä asianmukaiset ruokala-, majoitus- ja sosiaalitilat.

Harjoitusalueet ovat korttelimuotoisia ja niiden väliin tulevat katunäkymää jäljittelevät kulkuväylät.

Harjoitusalueen palosimulaatiot toteutetaan pääosin nestekaasulla ja keinosavulla. Alueelle tulee myös nestekaasuverkosto säiliöineen.

Alueen pelastusharjoituskenttiä voivat käyttää esimerkiksi pelastuslaitokset, sopimuspalokunnat, teollisuuden ja laitosten pelastusorganisaatiot, turva-alan yritykset, turvallisuusalan ja terveydenhuollon oppilaitokset, erilaiset vapaaehtoisjärjestöt sekä poliisi, puolustusvoimat ja rajavartiolaitos.

Länsi-Suomen pelastusharjoitusalue on kooltaan 38 hehtaaria, josta rakennetaan n. 5 hehtaaria. Alueen osoite on Ilmailuopistontie 226, 28540 Pori.

Pelastusharjoitusaluesäätiö:
Liisa Kotka
044 7011041
liisa.kotka@pori.fi

Alueen varauksiin liittyvät tiedustelut:
Jari-Matti Toivonen
044 701 1571
jari-matti.toivonen@satapelastus.fi

Koulutuksiin liittyvät tiedustelut:
Vesa Duldin
Länsirannikon Koulutus Oy WinNova
044 4558213
vesa.duldin@winnova.fi


kuva
kuva
kuva
kuva