Perkonpuiston maisemasuunnittelukilpailu

Kuva Perkonpuistoon osoittavasta nuolesta


Perkonpuiston maisemasuunnittelukilpailun webinaari järjestettiin tiistaina 22.9.2020 kello 9. Webinaari on katsottavissa 1.10. asti tästä linkistä


Länsi-Porissa Tuorsniemen kaupunginosassa sijaitsevan Perkonpuiston maisemasuunnittelukilpailun tarkoituksena on löytää ratkaisuja rakennetun ympäristön yhteiskunnallisiin haasteisiin ja nostaa esiin hyvin suunnitellun ympäristön merkitystä nykyaikana.

Kilpailun järjestäjänä toimii Porin kaupunki yhteistyössä Lappset Group Oy:n kanssa.

Kilpailua voi seurata sosiaalisessa mediassa asiatunnisteilla #rakastuporiin ja #lappset50. 
 


Perkonpuiston maisemasuunnittelukilpailu

Kilpailun päätavoitteena on kestävän ympäristörakentamisen kriteerien noudattaminen, luonnon monimuotoisuuden lisääminen luontopohjaisiin ratkaisuihin sekä eri käyttäjä- ja ikäryhmien huomioiminen puiston toiminnallisuudessa. Kilpailussa korostetaan myös viheralueen kustannustehokasta ja vähäistä kunnossapidon tarvetta, sekä hulevesien luonnonmukaisien hallintaratkaisujen käyttöä. 

Kilpailun suunnittelukohteena on Länsi-Porissa sijaitseva 9,8 hehtaarin kokoinen Perkonpuiston viheralue. Suunnittelualue on tällä hetkellä pääosin joutomaata, luonnontilaista niittyä ja hoitamatonta viheraluetta. 

Kilpailuun voivat osallistua maisema-, ympäristö- ja miljöösuunnittelun sekä maisema-arkkitehtuurin opiskelijat yksin tai ryhmässä Suomesta ja soveltuvin osin ulkomaisista oppilaitoksista.

Kilpailuaika alkaa 1.6.2020 ja päättyy 8.1.2021. 

Kilpailun lähtöaineisto on ladattavissa näiltä verkkosivuilta, sivun oikean reunan Lisätietoja-kohdasta. 

Kilpailun tulokset julkistetaan Viherpäivillä Jyväskylän Paviljongissa 10.-11.2.2021. Mahdollisista muutoksista tiedotetaan kilpailun verkkosivuilla sekä oppilaitoksissa. 


Kilpailuseminaari

Kilpailun seminaari ja maastokäynti suunnittelualueelle järjestetään viikolla 39 Porissa. Tapahtumasta tiedotetaan näillä verkkosivuilla, ja asiasta informoidaan myös oppilaitoksia. 

Tapahtuman järjestämiseen vaikuttavat valtakunnalliset koronasuositukset. Kilpailun järjestäjät pidättävät oikeuden tapahtuman perumiseen kyseisin perustein. 


Ajankohtaista

  • 22.-23.9.2020 Poikkeustilanteen vuoksi kilpailuseminaari järjestettiin webinaarina tiistaina 22.9. Webinaarin tallenne on katsottavissa 1.10.2020 asti tästä linkistä. Maastokäynti suunnittelualueelle järjestettiin keskiviikkona 23.9.
     
  • 3.6.2020 Kilpailuohjelmaa on päivitetty osallistumisoikeuden määrittelyn osalta seuraavasti: Työn palauttamispäivänä opiskelijana kirjoilla olevalla maisemasuunnittelualan opiskelijalla on oikeus osallistua kilpailuun, vaikka hän valmistuisi ennen kilpailun päättymistä.
     
  • 1.6.2020 Perkonpuiston ideakilpailu on käynnistynyt. Lue kilpailun alkamisesta kertova tiedote täältä.
     
  • 2.4.2020 Opiskelijat kutsutaan kilpailemaan Perkonpuiston maisemasuunnittelusta! Linkki uutiseen löytyy täältä.


Kilpailijoiden kysymykset

Kilpailijat voivat esittää lisäkysymyksiä suunnittelualueesta ja siihen liittyvistä aiheista sähköpostilla katja.tuomala@pori.fi 2.10.2020 mennessä.

Määräaikaan mennessä esitetyt kysymykset julkaistaan nimettöminä vastauksineen 12.10.2020 tällä verkkosivulla, sivun oikean reunan Lisätietoja-kohdassa. 

 

Perkonpuiston maisemasuunnittelukilpailun järjestäjät