Etusivu > Sosiaali ja terveys > Hankkeet > Pääterveysaseman taidehankinnat 2016

Pääterveysaseman taidehankinnat 2016

Loppuvuodesta käyttöön otettava Maantiekadun sairaalan pikkutorni saa seinilleen Satakuntalaista taidetta. Taidehankintojen yhteiskustannukset ovat noin 50.000 euroa.

– Valitut teokset ovat voimaannuttavia ja sairaalaympäristöön sopivia taideteoksia, joita yhdistelemällä saadaan luotua kerroksiin ehyt taidekokonaisuus ympäröivien tilapintojen kanssa. Tilaaja toivoi erityisesti ehdotuksia media- ja yhteisötaiteen saralta. Nyt mukana on muun muassa valokuvia, video, teosinstallaatioita ja yhdessä henkilökunnan kanssa toteutettava teos. Teoskuvia printataan myös asiakashuoneiden kattopaneeleihin, kertoo läänintaiteilija Marjo Heino.

Satakuntalaisilta taiteilijoilta pyydettiin ehdotuksia kevään aikana ja määräaikaan mennessä 30 taitelijaa otti yhteyttä. Joukosta valikoitui Raija Kuisman, Kirsi Kuusiston, Laura Lehenkarin, Mirja Vallinojan, Päivi Setälän ja Titta Vallan sekä Valolinnan Anne Roinisen ja Anna Turusen teoksia.

– Taide-ehdotusten joukosta valittiin teokset, jotka muodostavat yhdessä kokonaisuuden, Heino kuvailee.

Teokset tulevat pikkutornin toiseen ja kolmanteen kerrokseen. Uusiin tiloihin siirtyvät kirurginen kuntoutusosasto ja toinen akuuteista lyhytaikaisosastoista, jotka toimivat tällä hetkellä vanhan kaupunginsairaalan tiloissa.

Työryhmän jäsenet:
Miia Kurri, kiinteistöpäällikkl
Kristiina Aallanto, hoitotyön asiantuntija
Anna-Liisa Koivisto, kuntoutus- ja sairaalapalveluiden johtaja
Pentti Klemetti, arkkitehti
Marjo Heino, läänintaiteilija, ulkopuolinen asiantuntija