Etusivu > Sosiaali ja terveys > Sosiaali- ja perhepalvelut > Palvelukartta Pepe > Tukea haastavassa arjessa

Tukea haastavassa arjessa

Lapsiperheiden arkeen kuuluu monenlaisia haasteita. Kaikilla perheillä ei ole sukulaisia tai ystäviä apuna arjen pyörityksessä tai perheessä voi olla työttömyyttä. Monet yhdistykset ja kunnat tarjoavat paikkoja, joissa voi tavata erilaisia ihmisiä ja kasvattaa siten oman perheensä tukiverkkoa. Siellä voit tutustua ihmisiin, jotka ovat samankaltaisessa elämäntilanteessa kuin sinäkin.

Yksi suuri haaste perheessä saattaa olla taloudelliset huolet. Lähes jokaisella ihmisellä on elämänsä aikana vaihe, jolloin taloudellinen tilanne on tiukalla. Toisilla tällainen vaihe saattaa olla pidempiaikainen kuin toisilla, eivätkä tilanteeseen johtaneet syyt ole aina olleet omissa käsissä.

Taloudellisten vaikeuksien kanssa ei silti tarvitse jäädä yksin, vaan on olemassa useita mahdollisuuksia päästä velkakierteestä eroon. Ole rohkea ja hakea apua. Tällä sivustolla olemme koonneet erilaisia mahdollisuuksia ratkaista taloudellisia ongelmia. Esimerkiksi Porin kaupungin aikuissosiaalityö auttaa taloudellisten tilanteiden ratkaisemisessa. Tarvitessasi voit käydä pyytämässä lakineuvontaa kaupungin kirjastossa.

Suuria haasteita perheessä voivat aiheuttaa myös lasten kasvatukseen liittyvät ongelmat. Tältä sivustolta löydät järjestöjä, jotka neuvovat esimerkiksi silloin, kun murrosikäinen ei tottele rajoja tai kun mietit miten tukea lapsen itsetunnon kehittymistä. Tältä sivulstolta löydät nettipalveluita esimerkiksi kasvatusasiohin liittyen.

Myös raskaaseen arkeen voi saada apua erilaisilta tahoilta, kuten lapsiperheiden kotipalvelusta tai Mannerheimin Lastensuojeluliitolta.