Etusivu > Sosiaali ja terveys > Sosiaali- ja perhepalvelut > Satakunnan lastensuojelun kehittämisyksikkö > Tukiperhetoiminta

Tukiperhetoiminta

Tukiperhetoiminta on lastensuojelulain mukaista avohuollon tukitoimintaa. Tukiperheitä tarvitaan myös sijaishuollossa oleville lapsille. Tukiperhetoiminnalla autetaan lasta ja hänen perhettään silloin, kun vanhempien omat voimavarat ovat heikentyneet tai perheen lähiverkosto puuttuu. Tukiperhetoiminnan tavoitteena on tukea lapsen perhettä, jotta perhe selviytyy jatkossa omin voimavaroin. Tukiperhe voi olla tukemassa perhettä myös heitä kohdanneen kriisin aikana.

Kuka voi ryhtyä tukiperhevanhemmaksi?

Tukiperhe on aivan tavallinen perhe, jolla on aikaa ja kiinnostusta toimia lapsen ja hänen perheensä tukena.Tukiperheeksi voi ryhtyä lapsiperhe, lapseton pariskunta tai yksin asuva henkilö. Perheen oman elämäntilanteen tulee olla vakaa ja ihmissuhteet kunnossa. Tukiperheellä tulee olla kyky vastata lapsen tarpeisiin ja heiltä edellytetään joustavuutta, yhteistyökykyä sekä kykyä kohdata erilaisuutta.

Tukiperheitä tarvitaan leikki- ja kouluikäisille lapsille sekä erityistä hoitoa vaativille lapsille. Lapsi käy tukiperheessä pääsääntöisesti kerran kuukaudessa sekä mahdollisuuksien mukaan pidemmillä lomilla.Tukiperhetoiminta on suunnitelmallista ja tavoitteellista. Tukiperhettä sitoo salassapito- ja vaitiolovelvollisuus.

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä

Uusia tukiperheitä tarvitaan jatkuvasti. Mikäli kiinnostuit ja haluat tietää lisää tukiperhetoiminnasta, ota yhteyttä Satakunnan lastensuojelun kehittämisyksikköön sosiaaliohjaaja Terttu Nuolivaara puh: 044 701 9747 tai sähköpostitse terttu.nuolivaara@pori.fi


Yhteyshenkilö

Terttu Nuolivaara
terttu.nuolivaara@pori.fi
044 701 9747