Pieneläinten hoito

Koronavirusepidemia vaikuttaa seuraavasti eläinlääkärin vastaanotolla

Koronavirusepidemia muuttaa Porin kaupungineläinlääkäreiden vastaanottojen käytäntöjä toistaiseksi.

Pieneläinten sairaustapauksissa pyydämme asiakkaita ottamaan ensisijaisesti yhteyttä yksityisille eläinklinikoille. Kiireelliset pieneläintapaukset on keskitetty Porin Maantiekadun pieneläinvastaanotolle, jossa toimii myös pieneläinpäivystys. Jos ette saa aikaa lemmikillenne näille klinikoille, niin ottakaa siinä tapauksessa yhteyttä Eurajoen, Harjavallan tai Ulvilan toimipisteisiin.

Suureläimiä hoitavat Ulvilan, Harjavallan ja Eurajoen kaupungineläinlääkäreiden vastaanotot.

Hoitotilanteessa emme useinkaan pysty pitämään turvaväliä. Tämän takia älkää tulko vastaanotolle, jos teillä on todettu koronavirustartunta tai kuulutte riskiryhmiin tai teillä on flunssaoireita/ kuumetta. Tällöin pyytäkää joku muu ihminen toimittamaan eläin hoitoon.

Vastaanotolle tullessa pyrkikää suojaamaan itsenne hanskoilla ja hengityssuojaimella/huivilla tai ainakin peskää kätenne/desinfioikaa ennen ja jälkeen vastaanottokäynnin. Lemmikin kanssa saisi tulla vain yksi ihminen mukaan. Hoitajan ollessa käytettävissä hoitaja ottaa lemmikin ja omistaja voi jäädä odottelemaan klinikan ulkopuolelle.

Kiitos yhteistyöstä!

Pieneläimiä vastaanotetaan yhteistoiminta-alueen neljällä vastaanotolla (Pori, Eurajoki, Ulvila, Harjavalta). Pieneläinten kiireellisten sairastapausten hoito on keskitetty Porin vastaanotolle.

  • Porin vastaanotto, Maantiekatu 31V, 28120 Pori, eläinlääkärit Pilvi Vaajakari, puh. 044 7013350 sekä virka-ajan ulkopuolella Johanna Marttinen ja Janne Sillman, puh. 0600 301301
  • Eurajoen vastaanotto puh. 0447072451,Weener-tie 4, 27100 Eurajoki, eläinlääkäri Sirpa Varajärvi
  • Ulvilan vastaanotto puh. 0400134970, Friitalantie 11 28400 Ulvila, eläinlääkäri Heli Haukioja ja Tuomas Lahtinen
  • Harjavallan vastaanotto puh. 02 5341365, Myllykatu 10, 29200 Harjavalta, eläinlääkäri Bela Arosalo

Päivystys

Virka-ajan ulkopuolella arkisin klo 16.15–08.00 sekä viikonloppuisin ja arkipyhisin annetaan kiireellisissä sairastapauksissa eläinlääkintäapua pieneläinpäivystyksessä. Päivystyksessä asioidaan ainoastaan ajanvarauksella, jonka tavoittaa numerosta 0600 301301. 

Hinnat

Eläinlääkärikäynnin hinta määräytyy klinikkamaksusta, käyntimaksusta, toimenpidemaksusta sekä lääke- ja tarvikekuluista. Käynti- ja toimenpidemaksut määritellään kunnaneläinlääkäritaksassa. Päivystysaikana käynti- ja toimenpidemaksut ovat 50–100% virka-aikaisia maksuja korkeammat.