Vuokraa fillari Asuntomessujen aikana tai anna omasi vuokralle

Pop up -pyörävuokrausasema
Kuva: Valpastin Oy

Anna palautetta yhteiskäyttöpyöristä ja pyörien vertaisvuokrauspalvelusta!

Elokuun alussa päättyneestä kokeilusta kerätään nyt palautetta. Vastaa 30.8.2018 mennessä ja voit voittaa leffalippuja. Palautelomakkeelle pääset tästä.

Pyöräily Porissa oli Asuntomessujen aikana entistä helpompaa! Kaupunkilaisten ja vierailijoiden käytössä oli 6.7.-5.8.2018 yhteensä 30 yhteiskäyttöpyörää, joita voi vuokrata Donkey Republic -sovelluksella. Lisäksi hankkeen yhteydessä testattiin vertaisvuokraamisen järjestelmä zygä.fi:tä, jonka kautta kuka tahansa voi laittaa oman pyöränsä vuokralle tai vuokrata porilaiselta pyörän käyttöönsä pidemmäksikin aikaa.

VUOKRAPYÖRÄT LYHYTAIKAISEEN KÄYTTÖÖN KÄNNYKKÄSOVELLUKSELLA

Pyörän vuokraaminen on edullista: se maksaa 1 € / 30 min. 
Vuokrapyörän voi ottaa käyttöön kolmelta pyöräasemalta, jotka tunnistat runkolukitustelineistä ja oranssista beach flag -lipusta: 

  1. Matkakeskus
  2. Porin kauppatori
  3. Asuntomessualueen pääportti

Pyöräasemat ovat avoinna vuorokauden ympäri. Pyörät palautetaan myös näille pyöräasemille. Pyörää ei tarvitse palauttaa samalle asemalle, mistä sen otti käyttöön. 

Ohjeet pyörän vuokraamiseen pyöräasemalta

  • Lataa maksuton, englanninkielinen Donkey Republic -sovellus Google Play -kaupasta tai Applen App Storesta. Kirjaudu appiin luottokortin avulla (Visa, Mastercard, American Express). Käyttömaksut menevät luottokortilta ja sen perusteella tunnistetaan, kuka on vuokrannut pyörän. Vuokraa pyörä sovelluksessa.
  • Pyörän älylukko avataan Donkey Republic -sovelluksella. Avaa sovellus, valitse käyttämäsi pyöräasema ja pyörä. Pyörissä on tunnistenumerot ohjaustangossa ja takalokasuojassa. Vie puhelin lähelle lukkoa ja napsauta sovelluksessa lukon kuvaa. Voit lukita ja avata pyörän niin monta kertaa kuin haluat.
  • Palauta pyörä pyöräasemalle. Voit palauttaa pyörän myös eri asemalle, kuin mistä olet sen ottanut. Lukitse pyörä ketjulukosta telineeseen ja runkolukolla. Lopeta vuokraus sovelluksella. HUOM! Pelkkä pyörän tuominen asemalle ei lopeta vuokrausta! 
  • Jos pyörä on rikki, ilmoita siitä lähettämällä tiketti sovelluksen kautta. 
  • Ongelmatilanteissa soita Donkey Republicin asiakaspalveluun +45 89 88 7227 ja yleisimpiin kysymyksiin voi hakea vastauksia https://www.donkey.bike/

PYÖRÄN PIDEMPIAIKAINEN VUOKRAAMINEN JA VUOKRALLE ANTAMINEN ZYGÄ-PALVELUSSA

Pidempiaikaista (yli 1 vrk) vuokrausta varten kannattaa käyttää Zygä-palvelua. Siellä porilaiset voivat antaa pyöriään vuokrattavaksi tapahtumavieraille asuntomessujen ajan. Sivusto yhdistää pyöriä tarjolle antavat ja pyöriä etsivät henkilöt ja he sopivat keskenään käytännön asioista (missä pyörä luovutetaan, kuinka pitkä vuokra-aika on ja mikä on hinta).

Zygä on suomalainen pyörien vertaisvuokrauspalvelu, jota pilotoidaan ensi kertaa tänä kesänä Porissa. Pilotoinnista saatuja kokemuksia hyödynnetään palvelun jatkokehittämisessä.

Porin kokemusten perusteella on tarkoitus luoda erityisesti tapahtumia varten suunniteltu yhteiskäyttöpyöräilyn palvelumalli, jota voidaan hyödyntää myös muilla paikkakunnilla. Hanke on saanut rahoitusta Suomen itsenäisyyden juhlarahastolta Sitralta ja sen käytännön toteuttaja on Valpastin Oy yhdessä Porin kaupungin kanssa.

Vuokraa fillari Porissa -mainos