Pori-tieto

Pori on periksiantamaton, itsepäinen, mutta aina uudelleen luovasta hulluudesta ja vastakohdista voimaa ammentava kaupunki. Sen ytimessä on sitkeä yrittäminen ja oma tapa tehdä – alalla kuin alalla. Porilaiset ovat ylpeitä siitä, että täällä tehdään itse, luodaan tyhjästä ja noustaan tuhkasta. Täällä itseironia ja itsekritiikki lyövät kättä sulassa sovussa.
 
Porissa suhtaudutaan elämään, ympäristöön ja tekemiseen intohimoisesti. Porissa kulmia ei koskaan hiota liian pyöreiksi ja vastakohdille löytyy tilaa. Järki voi olla joskus jäässä mutta tunteisiin Pori menee aina. Siihen voi välillä mennä hermot, mutta vain koska se on niin rakas. Se itkettää, naurattaa ja ennen kaikkea koskettaa. Pori pääsee ihon alle.

Pori lukuina

Pori oli vuoden 2018 vuoden lopussa Suomen kymmeneksi suurin kaupunki, jossa asuu 84 391 asukasta. 

Porin kaupungin kunnallisveroprosentti on vuonna 2019 20,25.

Työllisyysaste vuonna 2018 72%.

Kaupungissa on opiskelijoita noin 8000. Satakunnan Ammattikorkeakoulu, SAMK, on noin 6000 opiskelijan ja 400 työntekijän monialainen ja kansainvälisesti suuntautunut korkeakoulu. Porin Yliopistokeskus on 2 000 opiskelijan, 170 asiantuntijan ja kolmen yliopiston muodostama, verkostomaisesti toimiva monitieteinen tiede- ja taideyhteisö.

Rivi- ja pientaloissa asuvien asuntokuntien osuus oli vuoden 2017 lopussa 55,8 %. Vuokra-asunnoissa asuvien asuntokuntien osuus oli vuonna 2016 lopusssa 31,3 %.