Pori-tieto

Pori on periksiantamaton, itsepäinen, mutta aina uudelleen luovasta hulluudesta ja vastakohdista voimaa ammentava kaupunki. Sen ytimessä on sitkeä yrittäminen ja oma tapa tehdä – alalla kuin alalla. Porilaiset ovat ylpeitä siitä, että täällä tehdään itse, luodaan tyhjästä ja noustaan tuhkasta. Täällä itseironia ja itsekritiikki lyövät kättä sulassa sovussa.
 
Porissa suhtaudutaan elämään, ympäristöön ja tekemiseen intohimoisesti. Porissa kulmia ei koskaan hiota liian pyöreiksi ja vastakohdille löytyy tilaa. Järki voi olla joskus jäässä mutta tunteisiin Pori menee aina. Siihen voi välillä mennä hermot, mutta vain koska se on niin rakas. Se itkettää, naurattaa ja ennen kaikkea koskettaa. Pori pääsee ihon alle.

Pori lukuina

Pori oli vuonna 2019 Suomen kymmeneksi suurin kaupunki, jossa asuu 83 934 asukasta.

Porin kaupungin kunnallisveroprosentti on 20,25 vuonna 2020.

Työllisyysaste oli 69,0 % vuonna 2018.

Kaupungissa on opiskelijoita noin 7000. Satakunnan Ammattikorkeakoulu, SAMK, on noin 6000 opiskelijan ja 400 työntekijän monialainen ja kansainvälisesti suuntautunut korkeakoulu. Porin Yliopistokeskus on 1400 opiskelijan, 150 asiantuntijan ja kahden yliopiston muodostama, verkostomaisesti toimiva monitieteinen tiede- ja taideyhteisö.

Rivi- ja pientaloissa asuvien asuntokuntien osuus oli 55,7 % vuonna 2019. Vuokra-asunnoissa asuvien asuntokuntien osuus oli 32,5 % vuonna 2018.