#porineuloo

Suosittu #PoriNeuloo-kampanja on taas käynnissä. Kampanjalla halutaan kannustaa niin kokeneempia kuin vasta-alkajia tarttumaan puikkoihin ja tunnustamaan kotiseuturakkauttaan.

Syksyllä 2021 neulojille tarjotaan uutuutena käyttöön malleja suloisista Pori-karhuista. Karhuin koristeltujen neulomusten kanssa voi osallistua #PoriNeuloo-kilpailuun ja niitä voi myös lähettää alueen palvelukotien asukkaiden ja Satasairaalan asiakkaiden iloksi ja lämmöksi. Neulekuvilla halutaan tuottaa iloa kaikille, ja siksi ne annetaan vapaasti kaikkien käyttöön.

#PoriNeuloo-kilpailu on käynnissä 15.10.-5.12.2021. Osallistua voi jakamalla kuvan omista #PoriNeuloo-tuotoksistaan sosiaalisessa mediassa, sähköpostitse tai postitse. Osallistuneiden kesken arvotaan Pori-tuotepaketteja. Tarkemmat ohjeet ja kilpailusäännöt löydät täältä

Kampanjalla halutaan tuoda iloa ja lämpöä myös varsin kirjamellisesti Porin perusturva-alueen palvelukoteihin ja Satasairaalan eri osastoille. Tarkemmat ohjeet löydät täältä

Iloisia hetkiä #PoriNeuloo-kampanjan parissa! 

RUUTUPIIRROS: PORI-KARHUT

Ruutupiirrokset Pori-karhuihin löydät tästä tiedostosta. Malleja on neljä erilaista: pyöräilevä karhu, kelaava karhu ja sydänkarhu (iso ja pieni). Karhumalleissa yksi ruutu kuvastaa yhtä silmukkaa. Isompi sydänkarhu (n.20cm), pyöräilevä karhu (n.22cm) ja kelaava karhu (n.12cm) soveltuvat pääasiallisesti hieman isompiin töihin, kuten huiveihin, pipoihin tai puseroihin. Pienempi sydänkarhu-malli puolestaan sopii vaikkapa lapaseen tai villasukkaan.

Ruohikolla kolme valkoista käsityötä, joissa jokaisessa yksi musta karhu. Yksi karhu kelaa pyörätuolissa, yksi pitää sylissä punaista sydäntä, yksi ajaa polkupyörää.
Kuva: Silja Fagerin mallineulokset Pori-karhuista.

 

RUUTUPIIRROS: PORI SANS P-KIRJAIN

Pori Sans -fontilla tehdystä P-kirjaimesta julkaistiin ruutupiirros syksyllä 2018 ja keväällä 2020 piirrosta täydennettiin myös vauvojen villasukkiin sopivalla koolla. P-kirjainta on käytetty esimerkissä villasukissa, mutta se toimii yhtä hyvin esimerkiksi pipossa, villapaidassa tai vaikka ristipistotyössä. Poriksi voi tehdä käsitöitä millä tahansa tyylillä. Myös muita Pori Sans -fontin kirjaimia voi ideoida käsitöihin. Tutustu fonttiin.

Pori Sans -fonttiin on vapaa käyttöoikeus henkilökohtaiseen käyttöön. Kaupallinen käyttö vaatii kirjallisen luvan Porin kaupungilta. Tiedustelut: viestinta@pori.fi

Ruutupiirroksen avulla Pori Sansin P-kirjaimen voi toteuttaa monenlaisiin käsitöihin. Tästä tiedostosta löydät ruutupiirroksen kolmessa koossa. 

Kuvien Pori-villasukat on toteutettu neulomalla yksiväriset perussukat ja jäljittelemällä P-kirjain ja kruunu jälkikäteen. Perussukkiin ja silmukoiden jäljittelyyn löytyy ohjeita internetistä.

Aikuisten esimerkkisukassa on 48 silmukkaa ja kuvion ylin kohta (kruunun huippu) on 10 kerrosta joustinneuleen päättymisen alapuolella. Silmukoiden jäljittely on aloitettu P:n alaosasta ylöspäin kulkien. Kuvion korkeus on 29 silmukkaa ja leveys 21 silmukkaa.

Pori neuloo -villasukat
#porineuloo, vauvojen Pori-sukat
#porineuloo, vauvojen Pori-sukat