#porineuloo

#porineuloo haastaa kaupunkilaiset tekemään käsitöitä "poriksi". Pori Sans -fontilla tehdystä P-kirjaimesta julkaistiin ruutupiirros syksyllä 2018 ja keväällä 2020 piirrosta täydennettiin myös vauvojen villasukkiin sopivalla koolla.

P-kirjainta on käytetty esimerkissä villasukissa, mutta se toimii yhtä hyvin esimerkiksi pipossa, villapaidassa tai vaikka ristipistotyössä. Poriksi voi tehdä käsitöitä millä tahansa tyylillä. Myös muita Pori Sans -fontin kirjaimia voi ideoida käsitöihin. Tutustu fonttiin.

Pori Sans -fonttiin on vapaa käyttöoikeus henkilökohtaiseen käyttöön. Kaupallinen käyttö vaatii kirjallisen luvan Porin kaupungilta. Tiedustelut: viestinta@pori.fi

RUUTUPIIRROS

Ruutupiirroksen avulla Pori Sansin P-kirjaimen voi toteuttaa monenlaisiin käsitöihin. Tästä tiedostosta löydät ruutupiirroksen kolmessa koossa.

Kuvien Pori-villasukat on toteutettu neulomalla yksiväriset perussukat ja jäljittelemällä P-kirjain ja kruunu jälkikäteen. Perussukkiin ja silmukoiden jäljittelyyn löytyy ohjeita internetistä.

Aikuisten esimerkkisukassa on 48 silmukkaa ja kuvion ylin kohta (kruunun huippu) on 10 kerrosta joustinneuleen päättymisen alapuolella. Silmukoiden jäljittely on aloitettu P:n alaosasta ylöspäin kulkien. Kuvion korkeus on 29 silmukkaa ja leveys 21 silmukkaa.

Pori neuloo -villasukat
#porineuloo, vauvojen Pori-sukat
#porineuloo, vauvojen Pori-sukat