#porineuloo

#porineuloo-kampanja haastaa kaupunkilaiset tekemään käsitöitä "poriksi". Pori Sans -fontilla tehdystä P-kirjaimesta on julkaistu ruutupiirros. P-kirjainta on käytetty esimerkissä villasukissa, mutta se toimii yhtä hyvin esimerkiksi pipossa, villapaidassa tai vaikka ristipistotyössä. Kampanjaan voi osallistua millä tahansa tyylillä tehdyllä käsityöllä. Myös muita Pori Sans -fontin kirjaimia voi ideoida käsitöihin. Tutustu fonttiin.

Kampanja kesti marraskuusta 2017 huhtikuun 2018 loppuun. Kampanja-aikana oli mahdollista osallistua omalla työllään kilpailuun, jossa arvottiin palkintoja. Vaikka kilpailu on jo päättynyt, kannustamme edelleen kaikkia tekemään käsitöitä poriksi!

Pori Sans -fonttiin on vapaa käyttöoikeus henkilökohtaiseen käyttöön. Kaupallinen käyttö vaatii kirjallisen luvan Porin kaupungilta. Tiedustelut: salla.rajala@pori.fi

Ruutupiirros

#porineuloo ruutupiirros

Ruutupiirroksen avulla Pori Sansin P-kirjaimen voi toteuttaa myös vaikka lapasiin, pipoon tai ristipistotyöhön.

Kuvan Pori-villasukat on toteutettu neulomalla yksiväriset perussukat ja jäljittelemällä P-kirjain ja kruunu jälkikäteen. Perussukkiin ja silmukoiden jäljittelyyn löytyy ohjeita internetistä. Esimerkkisukassa on 48 silmukkaa ja kuvion ylin kohta eli kruunun huippu 10 kerrosta joustinneuleen päättymisen jälkeen. Silmukoiden jäljittely on aloitettu P:n alaosasta ylöspäin kulkien. Kuvion korkeus on 29 silmukkaa ja leveys 21 silmukkaa.

#porineuloo