Porttaalin taidehanke

Porin kaupunki etsii avoimella portfoliohaulla taiteilijaa tai taidetyöryhmää ideoimaan ja toteuttamaan uutta valotaideteosta Porin Porttaalitunneliin.

Porttaalitunneli sijaitsee Porin kansallisessa kaupunkipuistossa, matkakeskuksen ja korkeakoulukampuksen välittömässä läheisyydessä.
 

Porttaalitunneli


Porttaalitunnelin taidehanke

90 metriä pitkässä Porttaalitunnelissa on vähäisellä käytöllä olevia lasisia näyttelyvitriinejä, joihin etsitään portfoliohaun kautta rohkeita ja kiinnostavia ideiota.

Taidehankkeen tarkoituksena on parantaa muun muassa asematunnelin toimivuutta, esteettisyyttä ja valaistusta, sekä lisätä alueen houkuttelevuutta ja turvallisuuden tunnetta. Hankkeen tavoitteena on myös kaupunkikuvan elävöittäminen ja tunnelin yleisilmeen siistiminen. 

Porttaalitunnelin valotaideteoksen toteutumisen mahdollistaa Taiteen edistämiskeskuksen vuonna 2020 Porin kaupungille myöntämä Prosentti rakennuskustannuksista taiteeseen –erityisavustus. Avustus on osoitettu vuosille 2020-21. 

Teos toteutetaan Porin kansallisen kaupunkipuiston kehittämishankkeena yhdessä Porin kaupungin teknisen toimialan ja kaupunkisuunnittelun kanssa. Lisäksi mukana on asiantuntijuutensa kautta myös muita kaupungin toimialoja.  

Portfoliohaku

Portfoliohaun taiteilijaehdokkaiksi voivat ilmoittautua ammattitaiteilijat ja taidetyöryhmät, joiden pätevyyden osoituksena on aktiivinen ja ammattimainen näyttely- tai muu taiteellinen toiminta. Taiteilijalla tai yhdellä taidetyöryhmän jäsenistä on lisäksi oltava Suomessa tai ulkomailla suoritettu taidealan ammattitutkinto, jonkin valtakunnallisen taiteilijaliiton jäsenyys tai muulla tavalla osoitettu ammatillinen pätevyys.

Työn toteuttajaksi valittavan henkilön tai ryhmän kanssa laaditaan toimeksiantosopimus, jossa taiteilija vastaa teoksen valmistamisesta ja valmistuttamisesta.

Portfoliohaun tarkempi ohjeistus sekä hankkeen aikataulu ja vaiheet ovat ladattavissa näiltä verkkosivuilta, sivun oikean reunan Lisätietoja-kohdasta.

Portfoliohaku on käynnissä 12.6.-31.7.2020 välisenä aikana.

English version about portfolio application publiced at 23th of June.

Taidehankkeen eteneminen

Päivitetty 9.10.2020:

Olemme valinneet tekijän valotaidehankkeelle. Valituille ja haastattelussa olleille on ilmoitettu henkilökohtaisesti. Kiitämme kaikkia osallistuneita.