Rosenlew-museo
Syksyn ensimmäisellä luennolla maanantaina 24.9. FT Oula Silvennoinen kertoo Serlachius-suvun miehistä, isä Göstasta ja poika R. Erikistä.
Elon merkkejä -näyttely
Porin päivän viikolla 25.-30.9. on jälleen runsaasti ohjelmaa. Ilmaispäivien ja avoimien ovien lisäksi on muun muassa, elokuvaesityksiä ja opastettuja kierroksia.
Keltainen heijastus
Luontotalo Arkissa tiistaina 11.9.2018 klo 11 avautuneen Suo, Karhu ja Railo - näyttelyn keskeisinä elementteinä ovat karhu, suon eläimistö, linnusto, kasvillisuus ja valo-olosuhteet.
Iskelmälaulaja Veikko Tuomi
Satakunnan Museon Elon merkkejä –perusnäyttelyssä esitellään useampia satakuntalaisia kulttuuripersoonia. Syksyn luentosarjassa perehdytään syvemmin heistä muutamaan, kuten Maila Talvioon ja Veikko Tuomeen. Viimeisellä luentokerralla tutustutaan myös tavallisiin porilaisiin ja satakuntalaisiin ihmisiin.
Köyliönjokivarren viljelysmaisemaa
Köyliönjärven valtakunnallisesti arvokkaalla maisema-alueella on katseltu maisemia tavallista tarkemmin viimeisen vuoden aikana. Maisemanhoitoalue Satakuntaan –hankkeessa on laadittu alueelle hoito- ja käyttösuunnitelmaa yhteistyössä asukkaiden kanssa tukemaan eri toimijoiden tekemää maisemanhoitotyötä. Nyt halutaan innostaa myös alueen yrittäjiä ja muita yhteisöjä löytämään maiseman tarjoamat mahdollisuudet. Satakunnan Museo ja Säkylän kunta järjestävät Tunnista maiseman mahdollisuudet –seminaarin tiistaina 18.9. Säkylässä.
Hyvän tiedottamisen tunnustus Satakunnan Museolle
Satakunnan Journalistit ry on palkinnut Satakunnan Museon hyvästä tiedottamisesta. Satakunnan Museo vastaanotti palkinnon, hyvän tiedottamisen hunajapurkin, keskiviikkona 29.8. Palkinnon perusteluissa kiiteltiin koko museon henkilökuntaa palvelualttiudesta ja museon kyvystä elää nykyajassa. Mutta kiitosta saivat myös esimerkiksi hyvin laaditut tiedotteet.
Elon merkkejä
Satakunnan Museoon voi nyt tutustua myös elämyksellisen pakohuonepelin avulla! Suosittu pelikonsepti Escape room yhdistää kiehtovasti fiktiivisen tarinan museon Elon merkkejä -perusnäyttelyyn hyödyntäen itse näyttelyä ja sen esineistöä.
Reposaaren Kappelinluoto
Adoptoi monumentti –toiminta on vapaaehtoistoimintaa, jonka tavoitteena on kannustaa kansalaisia oman lähiympäristönsä kulttuuriperintökohteiden hoitoon. Satakunnan Museon kautta on mahdollista adoptoida hoidettavaksi jokin kulttuurihistoriallisesti merkittävä kohde.
Subscribe to feed