Miksi vanha ikkuna kannattaisi kunnostaa? Mistä tietää, voiko sitä edes enää korjata? Miten korjaus tehdään? Pitääkö kaikki maali ja kitti poistaa? Onko vanha ikkuna energiatuhlari? Rakennuskulttuuritalo Toivo järjestää huhtikuussa kaksi yksipäiväistä ikkunankorjauskurssia. Kurssipäivän aikana käydään läpi kaikki keskeiset työvaiheet kuntoarviosta pintamaalaukseen.
Satakunnan Museossa avautuu perjantaina 1.3. kaksi näyttelyä: 404 ruutua –lehtikuvia Satakunnan kansan rakennuskulttuurista ja Satakuntaa ja satakuntalaisia – Raimo Seppälän lehtikuvia. Näyttelyissä pureudutaan lehtikuvien ja toisaalta myös lehtiartikkelien kautta Satakuntaan ja satakuntalaisuuteen. Näyttelyjen ja tiistaina 26.3. järjestettävän kulttuuri-iltapäivän kautta pääsee kuulemaan myös lisää lehtikuvaajan työstä ennen ja nyt.
Oletko nähnyt suolla virvatulia? Mitä aarteita suo on kätkenyt sisuksiinsa? Suon aarteita – näyttely houkuttelee tutustumaan aistivoimaiseen suomalaiseen suoluontoon ja jännittäviin suotarinoihin. Näyttelyn akvarelleissa näkyy muun muassa, suon eliötä, satujen keijuja ja suosta löydettyjä muinaisesineitä.
Luontotalo Arkissa avautui torstaina näyttely, jossa tutustutaan kartografian alkuaikojen askeliin. Karttojen kehitys alkoi 1400-luvulla. Merenkulkijat, löytöretkeilijät ja karttojen piirtäjät lisäsivät kaikki kokemuksillaan ja muilta kuulemillaan tiedoilla karttojen tarkkuutta. Aluksi kartat olivat kuitenkin enemmän taidetta kuin tiedettä.
Satakunnan Museossa on talvilomaviikolla lapsille monenlaista tekemistä: Keskiviikkona Rosenlew-museossa valetaan tinaa valutyöpajassa, torstaina Luontotalo Arkissa tehdään keppihevosia ja pidetään myös näytös työn tuloksista. Perjantaina leikitään Elon merkkejä –näyttelyssä, jossa voi, muun muassa, etsiä Porin ja Satakunnan historiaa ihastelevaa Porin karhua ja vaikka kyntää hevosella – ainakin melkein!
Millaisia johtajia Suomen teollisuusyrityksissä on ollut eri aikoina? Rosenlew-museon Pomot ja patruunat -luentosarjassa kuullaan tositarinoita Suomessa eri aikoina vaikuttaneista teollisuusjohtajista.
Museon rakennusperintöinventointeja ja selvityksiä sekä muita tietovarantoja tarvitaan jatkuvasti maankäytön suunnittelussa, rakentamisen ohjauksessa, rakennussuojelussa, korjausrakentamisessa ja muussa kulttuuriympäristön hoidossa. Aineistot muodostavat pohjan myös Satakunnan Museon rakennussuojelun ja kulttuuriympäristön hoidon asiakaspalvelulle ja neuvonnalle.
Satakunnan Museo on valittu Suomen museoliiton ja Kansainvälisen museoneuvosto ICOM:n Suomen komitean järjestämän Vuoden museo 2019 -kilpailun finaaliin. Finaalissa voitosta kilpailee Satakunnan Museon lisäksi Amos Rex Helsingistä ja Lönnströmin taidemuseo Raumalta.
Subscribe to feed