Esinekokoelmat

Satakunnan Museo

Museoon tallennetut esineet kertovat Satakunnassa vuosituhansien varrella eletystä elämästä. Satakunnan Museon esinekokoelmissa on noin 90 000 esinettä. Kulttuurihistoriallinen museo tallentaa maakunnan elämän koko kirjoa, ja museon kokoelmissa on monenlaista esineistöä arkisista työvälineistä taiteeseen ja huonekaluista arkeologisiin löytöihin. Lisää museon kokoelmista voit lukea kokoelmapoliittisesta ohjelmasta.

Ota yhteyttä: amanuenssi Hanna Jaakola, p. 044 701 1059, hanna.jaakola(at)pori.fi

Luontotalo Arkki

Luontotalo Arkin luonnontieteellisiin kokoelmiin kuuluu noin 31 800 näytettä. Suuri osa näytteistä on Satakunnan alueelta. Arkista löytyy täytettyjä nisäkkäitä ja - lintuja, lintujen pesiä ja munakokoelmia. Kuivattuja ja prässättyjä kasvinäytteitä on tullut herbaariolahjoituksina. Kokoelmiin kuuluvat myös Viljo Lauron ja Porin Lyseon perhoskokoelmat.

Lisätietoja palkissa on linkki Laji.fi - palvelussa jo näkyvissä oleviin Luontotalo Arkin Kotka - tietokantaan (kaikkien Suomen luonnontieteellisten museoiden yhteinen järjestelmä) luetteloituihin näytteisiin.

Ota yhteyttä: intendentti Hilkka Viitala, p. 044 701 1055, hilkka.viitala(at)pori.fi

Rosenlew-museo

Rosenlew-museon kokoelmissa on esineitä, valokuvia ja arkistoaineistoa, jotka liittyvät pääasiassa Rosenlew-yhtiön (1853-1987) historiaan. Kokoelman perustana on yhtiön palveluksessa työskennelleen kotiseutuneuvos Olavi Koskisen talteen ottama aineisto. Nykyään kokoelmia kartutetaan tarpeen ja resurssien mukaan. Pääpaino on satakuntalaisessa teollisuudessa ja erityisesti Rosenlew-lähtöisten yritysten teollisuusperinnössä.

Ota yhteyttä: intendentti Leila Stenroos p. 044 701 9510, leila.stenroos(at)pori.fi
 

Museon esinekokoelmiin on mahdollista tutustua sopimalla asiasta etukäteen kokoelmista vastaavan henkilökunnan kanssa.