Museo verkossa

Satakunnan Museon kuvia ja esineitä voi selata vapaasti myös verkossa. Esinekuvia ja valokuvia on selattavissa Finnassa. Valokuvia on myös kuvapalvelu Flickrissä, jossa kuvia pääsee myös tunnistamaan

Esinekokoelmista on selattavissa Jusélius-kokoelma. Se sisältää porilaisen suurliikemiehen, Fritz Arthur Juséliuksen (1855–1930) kodin esineistöä 1800–1900-luvun vaihteesta. Sigrid Juséliuksen Säätiön lahjoittamaan kokoelmaan kuuluu esimerkiksi suuri määrä Juséliuksen tyttären, Sigridin (1887–1898) leikkikaluja. Kuvat löytyvät Finnasta.

Kustaa Emil Klintin (1865–1938) valokuvia on julkaistu noin 500. Museon kuvakokoelmiin sisältyy yli 2 000 Klintin lasinegatiivia ja noin 1 000 valokuvaa. Tarkoitus on julkaista kaikki museolta löytyvät Klintin lasinegatiivikuvat Finnassa.

Tunnista kuvia Flickrissä

Satakunnan Museon kokoelmissa on myös jonkin verran kuvia, joista ei ole kunnollisia kuvatietoja. Näitä kuvia on tallennettu Flickriin Tunnista kuva –sivustolle. Yleisön apua kaivataan muun muassa rakennusten ja ihmisten tunnistamiseen. Mikäli tunnistat kuvien kohteita, ota yhteyttä amanuenssi Timo Nordlundiin.

Esinekuvia vapaasti käytettäväksi: Akseli Gallen-Kallelaan liittyviä esineitä Satakunnan Museon kokoelmista

Porissa vuonna 1865 syntyneen Akseli Gallen-Kallelan elämään liittyvistä esineistä on julkaistu kuvia ns. avoimen datan periaatteiden mukaisesti eli kenen tahansa vapaasti käytettäväksi. Kuvat on lisensioitu Creative Commons -lisenssijärjestelmän CC-BY -lisenssillä. Se tarkoittaa, että kuka tahansa saa käyttää aineistoa jatkossa vapaasti, kunhan mainitsee käytön yhteydessä kuvaajan ja museon esimerkiksi seuraavasti: "Kuva: Pentti Pere, Satakunnan Museo".

Aineisto on ladattavissa kokonaisena datapakettina. Pakettiin kuuluu 25 painokelpoisessa tif-tiedostomuodossa olevaa valokuvaa ja taulukko esinekuviin liittyvistä tiedoista sekä Excel-taulukkona että csv-tiedostona. Excel-taulukon voi ladata myös erillisenä tiedostona.