Valokuvien toimitus ja käyttöehdot

Kuvien toimitus- ja käyttöehdot

Käynti kuva-arkistossa on sovittava etukäteen kuva-arkistosta vastaavan amanuenssin kanssa.

Museo perii kuvatilauksista voimassa olevan hinnaston mukaiset maksut. Kuvat toimitetaan asiakkaalle sopimuksen mukaan, useimmiten noin viiden työpäivän sisällä tilauksesta. Esimerkiksi suurissa kuvatilauksissa (yli 10 kuvaa) toimitusaika voi olla pidempi. Tilaus on sitova. Kuvat toimitetaan ensisijaisesti sähköpostiin lähetettävän linkin välityksellä. Originaalikuvia ei lainata asiakkaille. Asiakas on vastuussa kuvan asianmukaisesta käytöstä ja tekijänoikeuksien kunnioittamisesta.

Valokuvat luovutetaan asiakkaalle vain sovittuun, kuvatilauslomakkeessa mainittuun käyttötarkoitukseen. Käyttölupa sisältää kuvan käytön eri medioissa, esimerkiksi painettuna ja sähköisenä. Kuvien käyttöoikeutta ei voi siirtää eikä myydä edelleen kolmannelle osapuolelle.

Kuvaa ei saa ilman erillistä lupaa muokata tai muunnella. Muuntelusta on oltava julkaisun yhteydessä maininta. Kuvien laadun parantamiseen liittyviä toimia, kuten kuvan terävöittämistä, roskien poistoa tai kuvien rajaamista ei pidetä kiellettynä kuvan muokkaamisena tai muunteluna.

Tutkijat voivat valokuvata kuvia arkistossa ilman salamaa muistiinpanokäyttöön, muistiinpanokuvia ei saa julkaista. Kuvia julkaistaessa tulee mainita kuvalähteeksi Satakunnan Museon kokoelmat sekä valokuvaajan nimi, jos tiedossa. Näitä ehtoja sovelletaan myös Satakunta-arkiston aineistoon.

Asiakas on velvollinen luovuttamaan Satakunnan Museoon yhden kappaleen julkaisua tai muuta tuotetta, jossa on käytetty museon kuvia tai hyödynnetty esinekokoelmia.

Hinnasto

Digitaaliset kuvat (sis. alv 24%)

Kuvatiedosto
A3-A4 digitaalinen tiedosto
1-9 kpl 16 € / kpl
10 tai yli 13 € / kpl
A2 digitaalinen tiedosto 30 € / kpl
Suuremmat koot sopimuksen mukaan / minimi 60 €

Toimitus CD/DVD/muistitikku 5 € / tilaus
Kuvankäsittely 60 € / h
 

Kuvausmaksut, kuvahaut (sis. alv. 24 %)

Museon kuvaukset 60 € / h
Laajat kuvahaut 60 € / h
 

Käyttöoikeusmaksut (sis. alv 24 %)

Yleishyödyllinen käyttö – ei maksua

(museo- ja opetustoiminta, opinnäytetyöt, yliopistolliset tieteelliset julkaisut, yksityiskäyttö, Porin kaupunki, yleishyödylliset kulttuurijärjestöt, kotiseutuyhdistykset)
 

Kaupallinen käyttö – 60 € / 1 kuva, yli 10 kuvaa 40 € / kuva

(mainonta, kaupalliset toimijat, myyntituotteet, monimediakäyttö)