Luontotalo Arkki: Näkökulmia

Näkökulmia 28.1.- 9.8.2020

Vesa-Ala Hakulan ja Hannu Saarelan valokuvia sekä Petri Haaviston veistoksia

Vesa Ala-Hakula (s. 1973, Eura)

Intohimo valokuvaukseen alkoi vuonna 2013. Varsinkin työmatkoilla on tullut otettua kuvia ihan vain pysähtymällä ja kävelemällä ojanpientareelle. Luontoharrastajiin törmäämisen jälkeen ovat tietovarannot  karttuneet, mm. luonnonkasvien kasvupaikoista ja eläinten käyttäytymisestä. Kuvauskohteitten löytyminen on helpottunut merkittävästi.

Sorsaemo, Säkylä
Sorsaemo ja poikue, 2018/ Säkylä, kuva Vesa Ala-Hakula

 

Hannu Saarela (s. 1971, Vaasa)

Varsinainen herätys luontokuvaukseen tuli vuonna 1996 kun pysähdyin Salossa ja katselin taivaalle. Hyakutake – komeetta näkyi paljain silmin todella hyvin. Siitä lähti luontokuvaukseen perehtyminen. Drone on tullut tekniikkaan lisäyksenä, ensimmäinen laitehankinta tuli tehtyä vuonna 2014. Nykyinen on mallia Mavic 2 Air Pro, jolla alkaa pääsemään järkevään lopputulokseenkin.

Unaja
Unaja (Rauma), keskikaistale dronella tallennetusta panoraamasta, Hannu Saarela

 

Petri Haavisto (s. 1984, Pori)

Teen pääasiassa veistoksia eri materiaaleista. Näyttelyitä olen pitänyt Suomen lisäksi Latviassa ja Portugalissa. Yksi on suunnitteilla Hollantiin. Työskentelyyni olen saanut vaikutteita luonnosta, jossa kulkeminen on niin mieluista että ajantaju unohtuu. Viime aikoina ajatuksissani ja työssäni ovat nousseet esille myös ihmisen aiheuttamat ympäristöongelmat.

 

Viimeinen henkäys 2019
Petri Haavisto: Viimeinen henkäys 2019/ materiaali teräs, yksityiskohta veistoksesta