Satakunnan Museon ystävät ry

Satakunnan Museon ystävät ry on aktiivinen kotiseututyöstä kiinnostuneiden, tavallisista, eri alojen edustajista koostuva Satakunnan Museon taustavoima, joka haluaa edistää alueen historian tuntemusta sekä herättää yleistä mielenkiintoa Satakunnan Museota kohtaan. Jäsenilleen yhdistys järjestää mielenkiitoista ja monipuolista toimintaa, kuten luentoja, erilaisia tapahtumia sekä tutustumisia ja retkiä kiinnostaviin kohteisiin Suomessa ja ulkomailla.

Satakunnan Museon ystävien toiminta sai alkunsa Suomen Museoliiton Avara museo -hankkeesta, jossa Satakunnan Museo oli mukana ja museoista kiinnostuneet ihmiset pääsivät tutustumaan Porin museoiden toimintaan. Hankkeessa mukana olleet vapaaehtoiset muodostivat Avartajat -ryhmän. Tämän mielenkiintoisen hankkeen loputtua osa Avartajista toivoi yhteistyön jatkuvan museon kanssa ja perustivat vuonna 2012 Satakunnan Museon ystävät ry:n.

Yhdistyksen tarkoituksena on tukea Satakunnan Museota mm. kustantamalla erilaisia luentoja, olla mukana hanketoiminnassa ja jäsenet voivat toimia vapaaehtoisina erilaisissa näyttelyissä ja tapahtumissa. Satakunnan Museon ystävät ry on lahjoittanut mm. Satakunnan Museon Elon merkkejä -perusnäyttelyyn kalusteita, kustantanut Luontotalo Arkin luentosalin tuolien kunnostuksen sekä rautakautisen kilvenkupuran ja hevosriipuksen konservoinnin. 

Yhdistys toivoo jäseniksi yhdistyksen toimintaperiaatteet hyväksyviä yksityishenkilöitä.
Yhdistyksen liittymismaksu on 10 € ja jäsenmaksu 10 €.

Tilitiedot: Osuuspankki, Satakunnan Museon ystävät ry FI87 5700 8120 2961 78

Yhdistyksen jäsenedut
• Vapaa pääsy Satakunnan Museoon, Rosenlew-museoon, Luontotalo Arkkiin ja Porin taidemuseoon. Rakennuskulttuuritalo Toivoon on kaikilla aina vapaa pääsy.
• Museot järjestävät ystävä- yhdistyksen jäsenille mm. museotoimintaan liittyvää koulutusta.
• Museon maksullisista tapahtumista, kuten retkistä yms. peritään normaali maksu, paitsi siinä tapauksessa, että jäsen työskentelee tilaisuudessa vapaaehtoisena.
• 15% alennuksen museon omista tuotteista museokaupasta (ei välitystuotteista).
• Kutsu Satakunnan Museon näyttelyiden avajaisiin.
• Satakunnan Museon ystävien omat tapahtumat ovat maksuttomia, paitsi siinä tapauksessa, että kaikilta peritään maksu esim. yhdistyksen retket ja matkat.
• Vapaa pääsy Rauman museon näyttelyihin.
• Jäsenhinnalla Rauman museon ystävien tapahtumiin.
• Jäsenhinnalla Satakunnan historiallisen seuran tapahtumiin.
• Jäsenalennus Satakunnan historiallisen seuran julkaisuista.

Lisätietoa yhdistyksestä:

Varapuheenjohtaja Taisto Huhtasalo taisto.huhtasalo(at)gmail.com 
Taloudenhoitaja Päivi Tamminen, paivi.mm.tamminen(at)gmail.com 

Yhdistyksen sähköpostiosoite:
satakunnanmuseon.ystavat(at)gmail.com

Yhdistyksen postiosoite:
Satakunnan Museon ystävät
c/o Satakunnan Museo
Hallituskatu 11
28100 Pori

LIITY JÄSENEKSI:
Satakunnan Museon ystävien jäseneksi voi liittyä kirjautumalla Flomembers-järjestelmään tästä linkistä.

Satakunnan Museon eri toimipisteistä löytyy lomakkeesta myös paperinen versio, jonka voi täyttää ja jättää Satakunnan Museon lipunmyyntiin (Hallituskatu 11) tai antaa puheenjohtajalle tai jäsensihteerille tai lähettää Satakunnan Museon ystävien postiosoitteeseen.

 

Yhdistys on myös Facebookissa ja Instagramissa:
Yhdistys löytyy nykyisin myös sosiaalisesta mediasta, joten käy tykkäämässä sivuja ja saat sitäkin kautta tietoa ystävien toiminnasta ja tapahtumista. Ja voit tietysti itsekin kommentoida tilaisuuksia ja lähettää sivuille vaikkapa kuvia.

Facebookissa nimellä Satakunnan Museon ystävät ry
Instagramissa nimellä satakunnanmuseonystavat