Designia Porin museoissa

Design X Pori -tapahtuma Porissa 18.-23.12.2022. 

Design x Pori on Design Pop Up -tapahtuma keskellä jouluista Poria, tapahtumapaikkana Isokarhun katutaso. Kuusi päivää kestävässä tapahtumassa on paikalla designista kiinnostuneita suunnittelijoita, muotoilijoita sekä laadukkaita käsityöammattilaisia Satakunnasta ja muualta Suomesta. Kotimaisen, laadukkaan designin ystävät pääsevät ihastelemaan, hankkimaan ainutlaatuisia tuotteita, osallistumaan työpajoihin ja samalla tapaamaan suunnittelijoita tuotteiden takaa. Tapahtumaa on järjestämässä Deko-Sari, Anette Ahokas Design sekä Ellah Oy, tapahtumaa tukevat Pori Yrittäjät ja Pori Korttelit.

Tapahtuman aikana Porin museoissa järjestetään opastuskierroksia. Kierroksille pääsee mukaan sisäänpääsymaksun hinnalla tai Museokortilla!

Koskettavaa designia Rosenlew-museossa  

Keskiviikkona 21.12.klo 14 Rosenlew-museossa
Kierroksella tutustut paikallisiin design-tuotteisiin, kuten Rosenlew-jääkaappiin, Porin Matti-lämmitysuuniin, Saturnus-pataan, porilaiseen voimapaperiin ja Sampo-puimakoneeseen. Teollinen muotoilu ulottuu työkaluista itse tuotteisiin ja tuotemerkeistä pakkauksiin. Suunnittelua tehdään materiaalien, käytettävyyden, kauneuden ja taloudellisuuden ehdoilla. Design muuttuu ajassa ja koskettaa kaikkia. 

Muotoilua Huittisten hirvenpäästä Sarpin sammakkoleivokseen

Keskiviikkona 21.12.klo 17.30 Satakunnan Museossa 
Muotoilu on ollut aina osa ihmisen elämää. Joskus esineet ovat käytännöllisiä ja kauniita, joskus jompaa kumpaa. Oliko 7000 vuotta sitten muotoiltu kaunis Huittisten hirvenpää käyttöesine, entä 4000 vuotta sitten valmistetut komeat vasarakirveet? Kammattiinko 3000 vuotta sitten valmistetulla pronssikammalla oikeasti hiuksia? Keskiajalla Satakuntaan tuotiin Euroopasta koristeellista lasia ja keramiikkaa – aikansa huippudesignia. Maaseudulla talonpojat veistivät taidokkaita käyttöesineitä morsiamilleen ja tehtaissa kehitettiin ainutlaatuisia tuotteita. Ja entäpä Sarpin sammakkoleivos, täydellinen paikallinen designtuote!