Escape Room Satakunnan Museossa ja Rosenlew-museossa

Tule pelaamaan pakohuonepeliä museoon! Satakunnan Museossa ja Rosenlew-museossa on kummassakin omat pakohuonepelinsä, Satakunnan Museon peli soveltuu lapsillle, nuorille sekä lapsiperheille ja sitä voi pelata museon aukioloaikoina.

Punasävyisessä huoneessa istuu hattu- ja aurinkolasipäinen nuori nainen pitäen korvallaan lankapuhelimen kuuloketta

Kadonneen museoesineen arvoitus – ryhdy salapoliisiksi Satakunnan Museossa

Satakunnan Museon yövartija kiertää joka yö museon Elon merkkejä -näyttelyä ja löytää aina jotain mielenkiintoista ja innostavaa tutkittavaa. Nyt eräs Satakunnan Museon työntekijä on kuullut, että museon yövartija on erityisen kiinnostunut yhdestä esineestä ja haluaa viedä sen kotiinsa.

Esine on joko esillä museon näyttelyssä tai hän on jo piilottanut sen jonnekin museon tiloihin. Hän vain odottaa, että saisi salakuljetettua esineen pois. Se voi tapahtua jo ensi yönä, eikä esinettä nähdä enää milloinkaan sen jälkeen.

Museo tarvitsee siis kipeästi apua, joten nyt on mitä parhain tilaisuus ryhtyä salapoliisiksi ja auttaa museolaisia selvittämää mitä museovartija oikein puuhaa museonäyttelyssä öisin ja minne hän on haluamansa esineen piilottanut. Esine pitää ehdottomasti palauttaa takaisin varastoon turvaan!

Lapsille ja nuorille tarkoitettu Kadonneen museoesineen arvoitus -peli otetaan käyttöön lauantaina 15.10.2022, jolloin Suomen koululaisten syyslomat käynnistyvät. Samalla alkaa myös Porin museoiden kaksi viikkoa kestävät syyslomatouhut. Peli on pelattavissa syyslomalla sekä sen jälkeen museon aukioloaikoina. Peliä pääsee pelaamaan sisäänpääsymaksun hinnalla + 5 € / peli. Huomioida kannattaa, että monet lapset ja nuoret ovat Porin museoiden ilmaiskävijöitä, joten kustannettavaksi jää vain pelin hinta.

Peli on Satakunnan Museon omaa tuotantoa. Apuna ideointi- ja suunnittelutyössä on ollut museologian harjoittelija Emilia Alasmäki. Valokuvat Mikael Leppäniemi.

Peliajat ja hinta

museon aukioloaikoina ma-su klo 11-18 ja ke 11-20, tule pelaamaan ex tempore tai varaa aika lipunmyynnistä p. 02 621 1063 sisäänpääsymaksun hinnalla + 5 € / peli. 

Ryhmäkoko: Peliä voi pelata yksin tai 2-6 hengen porukalla. 

Ikäsuositus: Ala- ja yläkouluikäiset lapset ja nuoret, lapsiperheet.

Lisätietoja ja varaukset:

Satakunnan Museon lipunmyynti, p. 02 621 1063, satakunnanmuseo@pori.fi
Hallituskatu 11, Pori

 

Escape Room Rosenlew-museossa

Museonvartija kadoksissa - Rosenlew-museon pakohuonepeli

Rosenlew-museossa on jo pidemmän aikaa kärsitty erilaisista sähkövioista. Henkilökunta on kuullut myös outoja ääniä, joista suurin osa tuntuu kuuluvan kellarista ja pommisuojasta. Viime yönä museon varashälytin laukesi, mutta murron merkkejä ei näkynyt. Museota tarkistamaan lähtenyt vartija on kuitenkin nyt kadonnut.

Rosenlew-museon Museon vartija kadoksissa -pakohuonepelissä osallistujat pääsevät paikkaan, johon museokävijöitä ei normaalisti päästetä: talon alla sijaitsevaan väestönsuojaan. Ratkottavaa riittää niin aloittelijoille kuin kokeneemmillekin pelaajille.  

Pakohuone on aina varattava etukäteen soittamalla Rosenlew-museoon, p. 02 621 1866 tai verkkokauppa.pori.fi.

Ryhmäkoko: enimmillään 8 henkilöä

Ikäsuositus: aikuisille ja yli 12-vuotialle

Pelin kesto: 80 minuuttia.

Peliajat ja hinnat:  
ma–su klo 11–17  120 €/ryhmä
ti–su klo 17–19  150 €/ryhmä.

Rosenlew-museon peli sopii myös kokeneemmille pelaajille eikä sitä suositella heikkohermoisille. Rosenlewin pelin on suunnitellut Fil.yo Tatu Henttinen.