Seniorien kulttuurikapsäkit ja muistipakki

Kulttuurikapsäkki on Porin kaupungin kulttuuritoimen ja perusturvan seniorityöryhmän kehittämä ja tuottama palvelu, joka on suunnattu senioireille. Kapsäkkejä on neljä ja niiden teemana ovat vuodenajat. Kapsäkit eli helposti kannettavat matkalaukut sisältävät teemaan liittyviä valokuvia, taidetta, runoja, laulunsanoja, musiikkia ja dvd-elokuvia.

Kulttuurikapsäkit on tarkoitettu pääasiassa senioreiden viriketoiminnasta vastaaville ohjaajille ja ryhmänvetäjille. Kapsäkit tarjoavat sisältönsä puolesta yhdessäolon ja tekemisen virikkeitä esimerkiksi vanhainkodeissa, päiväkeskuksissa, sairaaloissa ja kerhotaloissa kokoontuville toimintaryhmille. Laukuissa olevaa materiaalia voi hyödyntää monella tavalla – niiden avulla voi vanhusten kanssa muistella vaikkapa mennyttä Poria tai keskustella taiteesta ja laulaa muistiin jääneitä lauluja. Laukku sisältää ohjeistuksen sen käyttöön.

Kulttuurikapsäkkien lainaus:
Kulttuuriassistentti Helvi Selesmaa, 044 701 9107, helvi.selesmaa(a)pori.fi

 

Muistipakki

Rakennuskulttuuritalo Toivon käyttökokoelmasta koottu muistipakki tarjoaa myös virikettä vanhuksille. Muistipakki on vanha puinen työkalupakki, jossa on mm. erilaisia työkaluja, keittiövälineitä, vaatteita, valokuvia ja aikakauslehtiä. Pakin sisältämistä esineistä ja kuvista on ohjaajaa varten mukana lisätietoja. Muistipakin paino on noin 24 kg (syvyys 44 cm, korkeus 40 cm ja leveys 80 cm).

Muistipakin lainaus:
Rakennuskulttuuritalo Toivo, museoemäntä Marita Wahlroos, p. 044 701 8598, marita.wahlroos(a)pori.fi