Kulttuuria iltapäivien iloksi!

Satakunnan Museossa, Luontotalo Arkissa, Rosenlew-museossa sekä Rakennuskulttuuritalo Toivossa ja Korsmanin talossa järjestetään kevätkaudella kulttuurintäyteistä ohjelmaa iltapäivisin kerran kuukaudessa. Kulttuuri-iltapäivissä tutustutaan monipuolisesti museon näyttelyihin sekä paikalliseen ja yleiseen kulttuuriperintöön. Tilaisuudet ovat maksuttomia ja niihin ovat tervetulleita kaikki päiväsaikaan mukaan ehtivät. Jokaisessa tapahtumassa on tarjolla kahvia ja kastettavaa kahdella eurolla.

Tervetuloa mukaan kulttuuri-iltapäivien iloihin!

 

Futuromania-näyttelyn esittely
Tiistai 10.9. klo 14-16 Rosenlew-museo (Kuninkaanlahdenkatu 14)

Asumisen tulevaisuusutopioita 1950- 1960 –luvuilla käsittelevä näyttely Futuromania - Designing Future Living saa yleisön pohtimaan, miltä näyttävät nykyään puolen vuosisadan takaiset ajatukset tulevaisuudesta, joka on täynnä vapaa-ajan mahdollisuuksia ja rajattomia resursseja? Esillä on Aarne Ervin, Vuokko Eskolin-Nurmesniemen, Antti Nurmesniemen, Armi Ratian, Aarno Ruusuvuoren, Matti Suurosen ja Tapio Wirkkalan asumis- ja kaupunkisuunnitelmia. Näyttelyn on tuottanut EMMA - Espoon modernin taiteen museo.

 

Kaikemoisii porilaisii – yleisöopastuksia Porilaine-näyttelyssä
Keskiviikko 30.10. klo 14, 15 ja 17.30 Satakunnan Museo (Hallituskatu 11)

Satakunnan Museossa Salissa avautuu Porin Päivän viikonloppuna näyttely Porilaine. Näyttelyssä kerrotaan Porista, mutta erityisesti porilaisista. Näyttelyssä esitellään varmasti monelle nykyporilaiselle tuttuja hahmoja, mutta myös jo unohduksiin jääneitä, mielenkiintoisia henkilöitä ja heidän elämäntarinoitaan.

 

Oodi huovalle! – Huopa ennen ja nyt
Tiistai 26.11. klo 14-16 Luontotalo Arkki (Pohjoispuisto 7)

Kotimaista lampaanvillaa ei ole syytä painaa villasella. Villa on monimuotoinen. Millainen on raakavillan matka karstaamossa huovutusvillaksi ja edelleen huovutetuksi tuotteeksi? Miten huopatuote on muuttunut aikojen saatossa? Miten vastuullisuuden näkökulmat huomioidaan Mustalampaassa? Katsaus huopaa kehräämöyrittäjä ja huopataiteilija Piritta Mäkisen näkökulmasta.

 

Korsmanin joulutunnelmia
Sunnuntai 15.12. klo 11-15 Rakennuskulttuuritalo Toivo (Varvinkatu 19)

Korsmanin talossa valmistaudutaan joulun viettoon. Martat laittavat keittiössä joulumaistiaisia, kamarin nojatuolissa voi levähtää ja kuunnella Taata Sillanpään joulusaarnaa. Piharivissä ja verstaalla voi tehdä vaikkapa lastenlasten kanssa joulukoristeita tai puuleluja pukinkonttiin. Korsmanin tunnelmasta saa nauttia maksutta, työpajassa 5 euron työpajamaksu.

 

Lainaa seniorien kulttuurikapsäkki

Porin kaupungin seniorityöryhmä on koonnut neljä kulttuurikapsäkkiä, jotka tarjoavat sisältönsä puolesta yhdessäolon ja tekemisen virikkeitä esimerkiksi vanhainkodeissa, päiväkeskuksissa, sairaaloissa ja kerhotaloissa kokoontuville toimintaryhmille.

Tämän lisäksi Rakennuskulttuuritalo Toivo on koonnut oman lainattavan Muistipakkinsa.

Lue lisää senioribokseista.