Kulttuuria iltapäivien iloksi!

Satakunnan Museossa, Luontotalo Arkissa, Rosenlew-museossa sekä Rakennuskulttuuritalo Toivossa ja Korsmanin talossa järjestetään kevätkaudella kulttuurintäyteistä ohjelmaa iltapäivisin kerran kuukaudessa. Kulttuuri-iltapäivissä tutustutaan monipuolisesti museon näyttelyihin sekä paikalliseen ja yleiseen kulttuuriperintöön. Tilaisuudet ovat maksuttomia ja niihin ovat tervetulleita kaikki päiväsaikaan mukaan ehtivät. Jokaisessa tapahtumassa on tarjolla kahvia ja kastettavaa kahdella eurolla.

Tervetuloa mukaan kulttuuri-iltapäivien iloihin!

”Ennen kaikkea olen taiteilija”

Tiistai 22.1. klo 14-16 Rosenlew-museo (Kuninkaanlahdenkatu 14)

Julkisia rakennuksia, asuinrakennuksia, teollisuusrakennuksia, kirkkoja ja siltoja suunnitellut G. T. Chiewitz oli 1800-luvun puolivälissä Suomen merkittävin arkkitehti. Hänen luomansa asemakaava näkyy nykypäivänäkin mm. Porissa, Raumalla, Uudessakaupungissa, Ikaalisissa, Loviisassa ja Maarianhaminassa. Arkkitehti Matti Huusari esittelee kokoamansa Chie 200 -näyttelyn.

Visioita villasta, tarinoita Kehräämö Mustalampaasta

Tiistai 26.2. klo 14-16 Luontotalo Arkki (Pohjoispuisto 7)

Huopataiteilija ja kehräämöyrittäjä Piritta Mäkinen esittelee ainutlaatuisen tunnelmallista yritystään, Kehräämö Mustalammasta. Mitä tapahtuu kehräämössä? Mitä pitää sisällään Mustalampaan arki? Millainen on kotimaisen villan nykytila ja tulevaisuus huopataiteilijan ja kehräämöyrittäjän näkökulmasta?

Lehtikuvia ja lehtikuvaajia

Tiistai 26.3. klo 13-15 Satakunnan Museo (Hallituskatu 11)

Satakunnan Museon amanuenssi Timo Nordlund kertoo maaliskuun alussa avautuneen 404 ruutua -näyttelyn synnystä ja toteuttamisesta. Näyttely tehtiin yhteistyössä Satakunnan Kansan kanssa, ja näyttelyn kuvat perustuvat Satakunnan Museon ystävät -yhdistyksen hallinnoiman SK:n valokuva-arkiston digitointiprojektin tuotoksiin. Paikalla ovat myös Satakunnan Kansan entinen lehtikuvaaja Antti Suominen ja nykyinen kuvaaja Heikki Westergård. Heidän kanssaan on mahdollista keskustella lehtikuvaajan työstä; millainen olikaan lehtikuvaajan työpäivä 1960-luvulla ja millainen se on nykyään?

Tehtaalla töissä: paperitehtaan vuoromestari

Tiistai 16.4. klo 14-16 Rosenlew-museo (Kuninkaanlahdenkatu 14)

Rosenlew-museon näyttelyä katsellaan nyt paperitehtaalaisen näkökulmasta. Aittaluodossa prässipoikana aloittanut ja lopulta vuoromestariksi edennyt Markku Tanttinen tulee kierrokselle mukaan. Millaista oli työ puukuidun, selluloosan ja erilaisten paperien parissa? Mitä vuoromestarille tärkeitä esineitä tai asioita museosta löytyy?

Tutkimusmatkailija A.E. Nordenskiöld

Tiistai 14.5. klo 14-16 Luontotalo Arkki (Pohjoispuisto 7)

Maailmaa kartoittamassa -näyttelyyn liittyen karttahistorioitsija Leena Miekkavaara kertoo Suomen tunnetuimmasta tutkimusmatkailijasta A.E. Nordenskiöldistä ja hänen arvokkaasta 1400-1800-luvuilta peräisin olevasta karttakokoelmastaan. Karttojen avulla seuraamme liki 2000-vuotista tarinaa Suomen ja samalla koko Pohjolan ilmestymisestä maailmankartalle. Nordenskiöldin kokoelma sijaitsee nykyään Kansalliskirjastossa. Merkittävyytensä ansiosta se liitettiin vuonna 1997 Unescon Maailman muisti, the Memory of the World -rekisteriin.

Saaronin lilja ja hienohelma

Tiistai 4.6. klo 14-16 Rakennuskulttuuritalo Toivo (Varvinkatu 19)

Toivon kesänäyttely Saaronin lilja ja hienohelma. Huonekasvit entisajan kodeissa avautuu tiistaina 4.6. Avajaispäivänä klo 14 intendentti Tuulikki Kiilo kertoo Satakunnan Museon kuvakokoelmista poimittujen esimerkkien avulla huonekasvien historiasta Porissa ja Satakunnassa ja esittelee sen jälkeen näyttelyn.

Förskottijuhannus

Keskiviikko 19.6. klo 11-14 Rakennuskulttuuritalo Toivo (Varvinkatu 19)

Juhannuksen alla vietetään Toivon pihassa jo perinteeksi muodostunutta förskottijuhannusta. Tarjolla on vihdantekoa, tuoretta pannukaffeeta, pannaria ja kesäistä haitarimusiikkia. Tapahtuma järjestetään yhteistyössä Vapaaehtoistoiminnan keskus Liisan kanssa.

 

Lainaa seniorien kulttuuriboksi

Porin kaupungin seniorityöryhmä on koonnut neljä kulttuuriboksia, jotka tarjoavat sisältönsä puolesta yhdessäolon ja tekemisen virikkeitä esimerkiksi vanhainkodeissa, päiväkeskuksissa, sairaaloissa ja kerhotaloissa kokoontuville toimintaryhmille.

Tämän lisäksi Rakennuskulttuuritalo Toivo on koonnut oman lainattavan Muistipakkinsa.

Lue lisää senioribokseista.