Kulttuuria iltapäivien iloksi!

Porin museoissa vietetään kulttuurintäyteisiä iltapäiviä pääosin kerran kuukaudessa. Näissä kulttuuri-iltapäivissä tutustutaan museoiden näyttelyihin ja yhteiseen kulttuuriperintöömme.

Tilaisuudet ovat pääosin maksuttomia, tervetuloa mukaan!

Ystävyyden ja rakkauden polku  

Ti- su 15.-20.2. klo 11-18 Satakunnan Museo (Hallituskatu 11).  
Ke 16.2. klo 18 yleisöopastus, pääsymaksun hinnalla.  
La-su 19.-20.2. klo 11-18 Ystävä-tarjous 

Satakunnan Museon Elon merkkejä -perusnäyttelyssä on esillä pieniä ja suuria ystävyys- ja rakkaustarinoita Ystävyyden ja rakkauden polulla tiistaista sunnuntaihin 15.-20.2.2022. Polkuun ja sen tarinoihin voi tutustua pienen opasvihon avulla omatoimisesti. Keskiviikkona 16.2. on mahdollista myös osallistua opastetulle kierrokselle. Viikonloppuna on Satakunnan Museon ystävä -yhdistyksen jäsen tai Museokortin omistaja voi tuoda yhden ystävänsä maksutta Satakunnan Museoon, Luontotalo Arkkiin ja Rosenlew-museoon. 

Hyvää ystävänpäivää!  

Tehtaalla töissä: kesätöissä sahalla ja pussitehtaalla   

Tiistaina 15.3. klo 14-16 Rosenlew-museo (Kuninkaanlahdenkatu 14) 
Uusikoivistolaissyntyinen Tapio Lampinen työskenteli kesät 1956-63 Porissa Seikun sahalla ja pussitehtaalla. Muistissa on humoristisia ja vakavampiakin juttuja ja osa niistä on julkaistu myös hänen kirjoittamassaan kirjassa “Outo elämäni”, sekä tekeillä olevassa “Raamisaha professorin korvassa” -teoksessa. Lampinen on nykyään teologian ja uskontososiologian opettaja ja tutkija. Tehtaalla töissä -sarjassa tavataan Rosenlewilla työskennelleitä, jotka muistelevat menneitä. Vapaa pääsy, kahvimaksu 2 €.  

Seniorien kulttuuriviikon ohjelmaa Satakunnan Museossa ja Porin taidemuseossa  

Historiaa ja taidetta -opastus

Ti 22.3. klo 14-15.30 Satakunnan Museo (Hallituskatu 11) 
Satakunnan Museon Elon merkkejä –perusnäyttelyssä on esillä useita eri historiallisiin teemoihin liittyviä ammatti- ja harrastajataiteilijoiden teoksia. Näyttelyssä esitellään myös eri alojen taiteilijoita sekä varsin nimekäs taidemesenaatti Maila Talvio. Porin taidemuseon Mirja Ramstedt-Salosen ja Satakunnan Museon Carita Tulkin opastuksella keskustellaan taideteoksista ja taiteilijoista ja siitä, miten taide ja historia kietoutuvat yhteen ja mitä taideteos voi kertoa taiteen ja historian näkökulmasta.  

Seniorien suunnistus nykytaiteeseen  

Keskiviikkona 23.3. klo 14-15 Porin taidemuseo (Eteläranta) 
Seniorien suunnistuksella tutustutaan taidemuseon ajankohtaisiin näyttelyihin ja kuullaan taiteilijoista ja tarinoista taideteosten takana. Yhteisellä kierroksella voimme jakaa ajatuksia taiteen herättämistä tuntemuksista ja tunnelmista. Tule mukaan yksin tai yhdessä ystävän kanssa.  

Kevät tulee!  

Tiistaina 5.4. klo 14-16 Luontotalo Arkki (Pohjoispuisto 7)  
Tehdään kevätpuuhia: laitetaan pihat ja nurkat kuntoon, kierrätetään ja kompostoidaan! Tutustutaan samalla vieraslajeihin ja niiden vaikutuksiin esillä olevan Vieraslajit-näyttelyn avulla. Asiantuntijana Porin jäteneuvonta. Tavattavissa myös Kauno Kompostori.

Förskottijuhannus  

Keskiviikkona 22.6. klo 11-14 Rakennuskulttuuritalo Toivo (Varvinkatu 19)  
Juhannuksen alla vietetään Toivon pihassa jo perinteeksi muodostunutta förskottijuhannusta. Tarjolla tuoretta pannukaffeeta, pannaria ja kesäistä ohjelmaa haitarimusiikin kera. Tapahtuma järjestetään yhteistyössä Vapaaehtoistoiminnan keskus Liisan kanssa. 

 

Lainaa seniorien kulttuurikapsäkki

Porin kaupungin seniorityöryhmä on koonnut neljä kulttuurikapsäkkiä, jotka tarjoavat sisältönsä puolesta yhdessäolon ja tekemisen virikkeitä esimerkiksi vanhainkodeissa, päiväkeskuksissa, sairaaloissa ja kerhotaloissa kokoontuville toimintaryhmille.

Tämän lisäksi Rakennuskulttuuritalo Toivo on koonnut oman lainattavan Muistipakkinsa.

Lue lisää senioribokseista.