Kulttuuria iltapäivien iloksi!

Porin museoissa vietetään kulttuurintäyteisiä iltapäiviä pääosin kerran kuukaudessa. Näissä kulttuuri-iltapäivissä tutustutaan museoiden näyttelyihin ja yhteiseen kulttuuriperintöömme.

Tilaisuudet ovat pääosin maksuttomia, tervetuloa mukaan!

Muovin Matka: Lajittelua, kierrätystä ja muovipakkausten vähentämistä 

Tiistaina  7.9. klo 14-16, Luontotalo Arkki 

Tule tutustumaan muovijätteen vaikutuksiin ympäristössämme sekä sen kierrätykseen Muovin matka -näyttelyssä. Esillä on myös kekseliäitä kestotuotteita sekä kierrätetystä muovista valmistettuja tarvikkeita ja pakkauksia. Kierrätetään arki paremmaksi! Vapaa pääsy, kahvimaksu 2 €.  

Tehtaalla töissä: konepajan suunnittelija  

Tiistaina 5.10. klo 14-16, Rosenlew-museo 

Tehtaalla töissä -sarjassa tavataan Rosenlewilla työskennelleitä, jotka muistelevat menneitä. Tällä kerralla museoon saapuu lauluryhmän johtaja ja konepajan suunnittelija Taisto Lähteenmäki. Hän kertoo melkein 40-vuotisesta urastaan porilaisessa metalliteollisuudessa. Poikien ammattikoulusta valmistunut nuori mies pääsi vuonna 1952 Porin konepajan kattilaosaston työkalukoppiin apupojaksi. Kun koulutusta ja kokemusta karttui, hän siirtyi hitsaajaksi, ja lopulta konepajan tuotteiden suunnittelijaksi höyrykattiloiden ja sellutehtaan laitteiden pariin. Vapaa pääsy, kahvimaksu 2 €. Tapahtuma on osa vanhustenviikon ohjelmaa. 

 
Porin museoista reseptejä kulttuurinälkään! 

Perjantaina 8.10. klo 10-19, Puuvillan ostoskeskus 

Tule museotohtorin vastaanotolle Yhtä monta kulttuuria –tapahtumaan Porin Puuvillan ostoskeskukseen! Saat kulttuurireseptin, jolla pääset tutustumaan Porin museoiden monipuoliseen ja virkistävään tarjontaan. Satakunnan Museo, Rosenlew-museo, Luontotalo Arkki, Rakennuskulttuuritalo Toivo sekä Porin taidemuseo ja Poriginal galleria esittelevät paikallista kulttuuri- ja luonnonperintöä sekä kotimaista ja kansainvälistä taidetta. Nauti kulttuurista yksin tai yhdessä ystävän kanssa, koe, kokeile ja leiki, museoissa on monia mahdollisuuksia. 


Historiaa ja taidetta - opastus Satakunnan Museossa

Keskiviikkona 3.11. klo 14-16  

Aiemmin ilmoitettu Kivikellarin ja kaupungin historiaa -yhteisopastus Porin taidemuseossa ja Satakunnan Museossa siirtyy kokonaisuudessaan Satakunnan Museoon taidemuseossa tapahtuneen tulipalon vuoksi.

Satakunnan Museon Elon merkkejä –perusnäyttelyssä on esillä useita eri historiallisiin teemoihin liittyviä ammatti- ja harrastajataiteilijoiden teoksia. Näyttelyssä esitellään myös eri alojen taiteilijoita sekä varsin nimekäs taidemesenaatti Maila Talvio. Tule mukaan Porin taidemuseon Mirja Ramstedt-Salosen ja Satakunnan Museon Carita Tulkin opastukselle. Kerromme tarinoita taideteoksista ja taiteilijoista ja keskustelemme siitä, miten taide ja historia kietoutuvat yhteen ja toisaalta miten esimerkiksi yksittäinen taideteos voi kertoa hyvinkin eri asioita taiteen ja historian näkökulmasta. Tilaisuuteen on vapaa pääsy.


Korsmanin joulutunnelmia 

Sunnuntaina 12.12. klo 11-15, Korsmanin talo, Toivon piharivi ja verstas

Korsmanin talon keittiössä Martat laittavat joulumaistiaisia ja kamarin nojatuolissa voi levähtää kuuntelemaan Taata Sillanpään joulusaarnaa. Piharivissä ja verstaalla on samaan aikaan lasten jouluinen työpaja (5 €). Korsmanin tunnelmasta saa nauttia maksutta. 

 

Lainaa seniorien kulttuurikapsäkki

Porin kaupungin seniorityöryhmä on koonnut neljä kulttuurikapsäkkiä, jotka tarjoavat sisältönsä puolesta yhdessäolon ja tekemisen virikkeitä esimerkiksi vanhainkodeissa, päiväkeskuksissa, sairaaloissa ja kerhotaloissa kokoontuville toimintaryhmille.

Tämän lisäksi Rakennuskulttuuritalo Toivo on koonnut oman lainattavan Muistipakkinsa.

Lue lisää senioribokseista.