Kulttuuria iltapäivien iloksi!

Huom! Tapahtumat on peruutettu 31.5. asti.

Satakunnan Museossa, Luontotalo Arkissa, Rosenlew-museossa sekä Rakennuskulttuuritalo Toivossa ja Korsmanin talossa järjestetään kevätkaudella kulttuurintäyteistä ohjelmaa iltapäivisin kerran kuukaudessa. Kulttuuri-iltapäivissä tutustutaan monipuolisesti museon näyttelyihin sekä yhteiseen kulttuuriperintöömme. Tilaisuudet ovat pääosin maksuttomia ja niihin ovat tervetulleita kaikki päiväsaikaan mukaan ehtivät. Jokaisessa tapahtumassa on tarjolla kahvia ja kastettavaa kahdella eurolla.

Tervetuloa mukaan kulttuuri-iltapäivien iloihin!
 

Näyttelyopastus ja luontovisailua

Tiistai 28.1. ja klo 14-16 Luontotalo Arkki (Pohjoispuisto 7)
Vuoden ensimmäisessä kulttuuri-iltapäivässä tutustutaan Arkin näyttelyihin, visaillaan ja nautitaan kahvista ja kastettavasta. Visassa luontotietämyksestä saattaa olla etua, mutta ilmankin pärjää ja ehkä jopa paremmin! Visaan passaa osallistua myös kaverin kanssa tai ryhmänä. Parhaimmat tieteilijät palkitaan!

Tule ystävyyden ja rakkauden polulle ja tutustu kulttuuriharrastuksiin!

Perjantai 14.2. klo 11-18 Satakunnan Museo (Hallituskatu 11)
Tule mukaamme tutustumaan Elon merkkejä -näyttelyn pieniin ja suuriin ystävyys- ja rakkaustarinoihin opastetusti klo 12, 14 ja 16.30. Viikonloppuna rakkauden polkua voi edetä omatoimisesti opastekstin kera. Perjantaina on mahdollisuus osallistua myös sydämelliseen pinssipajaan. Tapahtuma järjestetään yhteistyössä Satakunnan Museon ystävät -yhdistyksen kanssa ja jäsenet esittelevät seuran toimintaan koko päivän ajan. Nyt onkin mitä parhain tilaisuus liittyä yli 400 ystävän joukkoon! Perjantaina museoon ja opastuksille pääsee kaksi yhden hinnalla.

Ystävänpäivänä museon aulassa avautuu myös Porin Postimerkkikerho ry:n Postimerkin päivän Pori-teemainen näyttely. Näyttely on avoinna perjantaista sunnuntaihin 14.-16.2. ja siihen on vapaa pääsy. Kerhon edustajat ovat tavattavissa näyttelyn yhteydessä ja kertomassa lisää filateliasta sekä kerhon toiminnasta.

PERUUTETTU: Ambiente

Tiistai 24.3. klo 14-16 Rosenlew-museo (Kuninkaanlahdenkatu 14)
Seniorien kulttuuriviikolla Rosenlew-museossa tutustutaan oppaan johdolla Ambiente-näyttelyyn. Taiteilija Timo Sarpanevan suunnittelemat värikkäät ja energiset Ambiente-kankaat edustavat 1960-luvun näyttävää huippudesignia. Niiden tarina alkoi Porin paperitehtaalta, jossa rikkoutunut kankaanpainatuskone roiski väriä yllättävällä tavalla.

PERUUTETTU: Ratsula & Sarpila – sukujen, liikeyritysten ja Porin historiaa

Tiistai 21.4. klo 14-16 Satakunnan Museo (Hallituskatu 11)
Muotitavaratalo Ratsula sekä Sarpi Oy:n leipomo ja konditoria ovat monelle porilaiselle tuttuja ostospaikkoja. Mutta kuinka moni tunteekaan oikeasti näiden yritysten ja sukujen historiaa? Kuka oli Turusta Poriin 1920-luvulla saapunut Gösta Wilsson? Entä puolalainen Jan Suszycki, joka päätyi kaupunkiin 1940-luvulla Pietarin, Viipurin ja Turun kautta? Ekonomit Pertti Ratsula ja Kari Sarpila kertovat iltapäivän aikana mielenkiintoisia tarinoita perheidensä ja yritystensä sekä tietysti samalla Porin historiasta. Tilaisuuden jälkeen on mahdollista tutustua Porilaine-näyttelyyn maksutta.

PERUUTETTU: Tehtaalla töissä: konepajan suunnittelija

Tiistai 19.5. klo 14-16 Rosenlew-museo (Kuninkaanlahdenkatu 14)
Museoviikolla jatkuu Rosenlew-museon sarja Tehtaalla töissä. Poikien ammattikoulusta valmistunut nuori mies pääsi vuonna 1952 Porin konepajan kattilaosaston työkalukoppiin apupojaksi. Kun koulutusta ja kokemusta karttui, hän siirtyi hitsaajaksi, ja lopulta konepajan tuotteiden suunnittelijaksi höyrykattiloiden ja sellutehtaan laitteiden pariin. Lauluryhmän johtaja ja konepajan suunnittelija Taisto Lähteenmäki kertoo melkein 40-vuotisesta urastaan porilaisessa metalliteollisuudessa. 

Förskottijuhannus

Keskiviikko 17.6. klo 11-14 Rakennuskulttuuritalo Toivo (Varvinkatu 19)
Juhannuksen alla vietetään Toivon pihassa jo perinteeksi muodostunutta förskottijuhannusta. Tarjolla on vihdantekoa, tuoretta pannukaffeeta, pannaria ja kesäistä haitarimusiikkia. Tapahtuma järjestetään yhteistyössä Vapaaehtoistoiminnan keskus Liisan kanssa.

 

 

Lainaa seniorien kulttuurikapsäkki

Porin kaupungin seniorityöryhmä on koonnut neljä kulttuurikapsäkkiä, jotka tarjoavat sisältönsä puolesta yhdessäolon ja tekemisen virikkeitä esimerkiksi vanhainkodeissa, päiväkeskuksissa, sairaaloissa ja kerhotaloissa kokoontuville toimintaryhmille.

Tämän lisäksi Rakennuskulttuuritalo Toivo on koonnut oman lainattavan Muistipakkinsa.

Lue lisää senioribokseista.