Kulttuuria iltapäivien iloksi!

Porin museoissa vietetään kulttuurintäyteisiä iltapäiviä pääosin kerran kuukaudessa. Näissä kulttuuri-iltapäivissä tutustutaan museoiden näyttelyihin ja yhteiseen kulttuuriperintöömme.

Tilaisuudet ovat pääosin maksuttomia, tervetuloa mukaan!

PERUTTU! MUSEO SULJETTU TOISTAISEKSI.
Omatoimisesti ystävänpäivän viikonloppuna ystävyyden ja rakkauden polulle!

Perjantaista sunnuntaihin 12.-14.2. klo 11-18 Satakunnan Museossa (Hallituskatu 11)

Ystävänpäivän viikonloppuna on mahdollista kiertää Satakunnan Museon perusnäyttelyssä omatoimisesti ystävyyden ja rakkauden polulla. Näyttelyn ystävyys- ja rakkaussuhteista kertovat kohteet on merkitty näyttävästi ja mukaan kierrokselle saa oman pienen opasvihkon. Satakunnan Museon ystävät -yhdistyksen jäsenet voivat tuoda viikonloppuna yhden ystävänsä maksutta museoon. Jäsenkortillahan ystävät pääsevät näyttelyihimme aina maksutta, muilta normaali pääsymaksu.

PERUTTU! Kartalla ollaan –lyhytopastuksia – seniorien kulttuuriviikon ohjelmaa
Tiistaina 23.3. klo 12, 14 ja 16

Kartalla ollaan –näyttelyn 10-15 minuuttia kestävillä lyhytopastuksilla opas luo katsauksen karttojen ja kartoittamisen maailmaan. Esittelyn jälkeen näyttelyä voi kiertää omatoimisesti ja omaan tahtiin. Opastuksille ja näyttelyyn on vapaa pääsy.
 
Nähtävillä on karttoja, atlaksia, karttapalloja sekä tutkimusretkiin liittyvää aineistoa John Nurmisen säätiön kokoelmista, kartografiaan liittyvää esineistöä Maanmittauslaitokselta ja Satakunnan alueen karttoja museon kokoelmista. 

Vanhat kartat ovat kuin taideteoksia, täynnä mielenkiintoisia yksityiskohtia ja mitä ihmeellisimpiä hahmoja. Erikoisten otusten lisäksi kartoista löytyy paikannimiä, paikkojen kuvauksia ja vaikka varhaisten karttojen tiedot perustuivat usein kuulopuheisiin ja kertomuksiin, kartoista tuli tärkeitä tiedon levittäjiä. Kartoista tuli myös valtapolitiikan sekä propagandan välineitä. Kartoista voi lukea kunkin aikakauden poliittisista, uskonnollisista, taloudellisista ja kulttuurista suhteista. 

Näyttelystä löytyy myös kiinnostava video museon YouTube-kanavalla

PERUTTU! Yliluonnollinen luontovisa
Tiistai 13.4. klo 14 ja klo 15 Luontotalo Arkki (Pohjoispuisto 7)

Nyt olisi tietäjille tarvetta! Tosin näin leikkisässä visailussa pärjää, vaikka ei kaikkia koppakuoriaisia tunnistaisikaan. Kysymykset leikkisän soveltavia, meininki rento ja turvallinen. Voit ottaa myös kaverin mukaan ja tehdä parityönä. Visailut alkavat klo 14 ja klo 15. Nokkelimmat tietäjät palkitaan. Vapaa pääsy.

Pienet paatit -näyttelyesittely
Tiistai 18.5. klo 14-16 Rosenlew-museo (Kuninkaanlahdenkatu 14)
Puukko, veitsi, viila, liima, sakset, hiomapaperi, mahonki, balsa, lanka ja pinsetit - näitä ja muita käsityötarpeita sekä tuhansia työtunteja on käytetty näyttelyssä esiteltäviin pienoismalleihin. Mukana olevien vesikulkupelien kirjo on laaja. Löytyy niin hinaaja Mars, moottorivene Nopsa, huvihöyrylaiva Saga kuin Mir-sukellusaluksen pienoismallikin, joka teollisena tuotteena poikkeaa muista. Kaikilla näyttelyn aluksilla on jokin yhteys Satakuntaan. Rosenlew-museo on tuottanut näyttelyn yhteistyössä Satakunnan Museon ystävät ry:n ja porilaisten pienoismallinrakentajien kanssa. Tilaisuuteen ja kaikkiin Porin museoihin on tiistaina, kansainvälisenä museopäivänä, vapaa pääsy.

Förskottijuhannus
Keskiviikko 23.6. klo 11-14 Rakennuskulttuuritalo Toivo (Varvinkatu 19)
Juhannuksen alla vietetään Toivon pihassa jo perinteeksi muodostunutta förskottijuhannusta. Tarjolla on vihdantekoa, tuoretta pannukaffeeta, pannaria ja kesäistä haitarimusiikkia. Tapahtuma järjestetään yhteistyössä Vapaaehtoistoiminnan keskus Liisan kanssa ja se on maksuton.
 

 

Lainaa seniorien kulttuurikapsäkki

Porin kaupungin seniorityöryhmä on koonnut neljä kulttuurikapsäkkiä, jotka tarjoavat sisältönsä puolesta yhdessäolon ja tekemisen virikkeitä esimerkiksi vanhainkodeissa, päiväkeskuksissa, sairaaloissa ja kerhotaloissa kokoontuville toimintaryhmille.

Tämän lisäksi Rakennuskulttuuritalo Toivo on koonnut oman lainattavan Muistipakkinsa.

Lue lisää senioribokseista.