Kulttuuria iltapäivien iloksi!

Satakunnan Museossa, Luontotalo Arkissa, Rosenlew-museossa sekä Rakennuskulttuuritalo Toivossa ja Korsmanin talossa järjestetään kevätkaudella kulttuurintäyteistä ohjelmaa iltapäivisin. Kerran kuukaudessa tutustutaan museon näyttelyihin ja yhteiseen kulttuuriperintöömme. Tervetuloa mukaan kulttuuri-iltapäivien iloihin, tilaisuudet ovat pääosin maksuttomia!

Muovipakkausten keräys ja kompostointi 
Tiistai 11.8. klo 14-16 Luontotalo Arkki (Pohjoispuisto 7)
Laitetaan pihat ja nurkat kuntoon syksyksi. Arkissa on luvassa kiva iltapäivä kompostoinnin, jäteneuvonnan ja muovinäyttelyn opastusten merkeissä. Tule hakemaan inspiraatiota syksyn pihahommiin ja kyselemään kierrätyksestä! Tutustutaan Muovin Matkassa -näyttelyn lisäksi Luontotalo Arkin toimintaan. Päivän oppaina jäteneuvojat ja Martti Koski.
Vapaa pääsy, kahvimaksu 2€.

Ratsula & Sarpila – sukujen, liikeyritysten ja Porin historiaa 
Tiistai 22.9. klo 14-16 Satakunnan Museo (Hallituskatu 11)
Muotitavaratalo Ratsula sekä Sarpi Oy:n leipomo ja konditoria ovat monelle porilaiselle tuttuja ostospaikkoja. Mutta kuinka moni tunteekaan oikeasti näiden yritysten ja sukujen historiaa? Kuka oli Turusta Poriin 1920-luvulla saapunut Gösta Wilsson, entä puolalainen Jan Suszycki, joka päätyi kaupunkiin 1940-luvulla Pietarin, Viipurin ja Turun kautta? Ekonomit Pertti Ratsula ja Kari Sarpila kertovat iltapäivän aikana mielenkiintoisia tarinoita perheidensä ja yritystensä sekä tietysti samalla Porin historiasta. Tilaisuuteen on vapaa pääsy ja lopuksi on mahdollista tutustua myös Porilaine-näyttelyyn maksutta.

Luontotalo Arkin kulttuuri-iltapäivää vanhustenviikoksi
Lauantai 10.10. klo 14-15.30 Luontotalo Arkki (Pohjoispuisto 7)
Valtakunnallisella vanhustenviikolla on mahdollista osallistua maksutta opastetulle kierrokselle Luontotalo Arkissa klo 14 alkaen. Noin klo 14.30 kehräämöyrittäjä ja huopataiteilija Piritta Mäkinen esittelee yrityksensä toimintaa ja hänen ohjauksessaan on vieraiden mahdollista tehdä pienimuotoinen ja tunnelmallinen villamaalaus.
Kahvimaksu 2 €. Lämpimästi tervetuloa!

Tehtaalla töissä: konepajan suunnittelija  
Tiistai 27.10. klo 14-16 Rosenlew-museo (Kuninkaanlahdenkatu 14)
Tehtaalla töissä -sarjassa tavataan Rosenlewilla työskennelleitä, jotka muistelevat menneitä. Tällä kerralla museoon saapuu lauluryhmän johtaja ja konepajan suunnittelija Taisto Lähteenmäki. Hän kertoo melkein 40-vuotisesta urastaan porilaisessa metalliteollisuudessa. Poikien ammattikoulusta valmistunut nuori mies pääsi vuonna 1952 Porin konepajan kattilaosaston työkalukoppiin apupojaksi. Kun koulutusta ja kokemusta karttui, hän siirtyi hitsaajaksi, ja lopulta konepajan tuotteiden suunnittelijaksi höyrykattiloiden ja sellutehtaan laitteiden pariin.
Vapaa pääsy, kahvimaksu 2 €. 

Ambiente 
Tiistai 24.11. klo 14-16 Rosenlew-museo (Kuninkaanlahdenkatu 14)
Marraskuun pimeydessä päästään tutustumaan oppaan johdolla värikylläiseen Ambiente-näyttelyyn. Taiteilija Timo Sarpanevan suunnittelemat värikkäät ja energiset Ambiente-kankaat edustavat 1960-luvun näyttävää huippudesignia. Niiden tarina alkoi Porista Rosenlewin tehtaalta, jossa rikkoutunut painokone roiski väriä yllättävällä tavalla. Vapaa pääsy, kahvimaksu 2 €.

Korsmanin joulutunnelmia
Sunnuntai 13.12. klo 11-15 Rakennuskulttuuritalo Toivo (Varvinkatu 19)
Korsmanin talossa valmistaudutaan joulun viettoon. Martat laittavat keittiössä joulumaistiaisia, kamarin nojatuolissa voi levähtää ja kuunnella Taata Sillanpään joulusaarnaa. Piharivissä ja verstaalla on käynnissä samaan aikaan lasten työpaja, jossa voi valmistaa joulukoristeita tai puuleluja pukinkonttiin.
Korsmanin tunnelmasta saa nauttia maksutta, työpaja 5 €.

 

Lainaa seniorien kulttuurikapsäkki

Porin kaupungin seniorityöryhmä on koonnut neljä kulttuurikapsäkkiä, jotka tarjoavat sisältönsä puolesta yhdessäolon ja tekemisen virikkeitä esimerkiksi vanhainkodeissa, päiväkeskuksissa, sairaaloissa ja kerhotaloissa kokoontuville toimintaryhmille.

Tämän lisäksi Rakennuskulttuuritalo Toivo on koonnut oman lainattavan Muistipakkinsa.

Lue lisää senioribokseista.