Lasten ja nuorten työpajat 2020

Satakunnan Museo, Rakennuskulttuuritalo Toivo, Rosenlew-museo ja Luontotalo Arkki järjestävät kevään ja kesän aikana lasten ja nuorten työpajoja, joissa aiheina ovat vanhojen mallien mukaiset lelut, käyttötavarat ja käsityöt, uudet ja vanhat perinteet sekä näyttelyiden teemat.

Työpajoihin ei tarvitse erikseen ilmoittautua ja pajapäivinä on toimintaa taukoamatta niin, että mukaan voi tulla milloin tahansa päivän aikana, ellei toisin mainita. Työpajat on tarkoitettu lähinnä kouluikäisille, mutta pienemmätkin lapset voivat osallistua toimintaan aikuisen avustuksella. Ja olipa lapsi tai nuori minkä ikäinen tahansa, aikuiset ovat aina tervetulleita mukaan.


Kaistiät – 7.-9.-luokkalaiset porilaiset pääsevät ilmaiseksi museoon!
Museon työpajoissa on usein pieni materiaalimaksu, mutta museon sisäänpääsy on monille ilmainen! Alle 7-vuotiaat ovat maksuttomia kävijöitä. Lisäksi kaikki alle 17-vuotiaat pääsevät museoihin maksutta arkipyhisin ja viikonloppuisin. Porilaiset 7.-9. luokkalaiset pääsevät nuorisopassilla ilmaiseksi Satakunnan Museoon, Rosenlew-museoon ja Luontotalo Arkkiin. Ja mikä parasta, Rakennuskulttuuritalo Toivoon on aina vapaa pääsy!

Siis ekstiä, nyt kannattaa hengailla museossa!
 

Syyslomalla valuhommia 
Ke 21.10. klo 11-15 Rosenlew-museossa (Kuninkaanlahdenkatu 14)
Rosenlew-museossa pannaan pystyyn vanha kunnon valutyöpaja, jossa käytetään puhdasta tinaa ja oikeaa valuhiekkaa. Puutikulla, siveltimillä tai sormilla tehdään hiekkaan muotti. Kun tina on sulanut, on edessä valajan kohtalon hetki: valun kaato. Onnistuneista valuista saadaan aikaan mm. koruja ja amuletteja kotiin viemisiksi. Työpajamaksu 5 €.

Syyslomalla outoja otuksia ja kummallisia kasveja
To 22.10. klo 11-15 Luontotalo Arkissa (Pohjoispuisto 7)
Puita, kukkasia tai ihan mitä vain outoja otuksia. Näitä kaikkia voi luoda Luontotalo Arkin vahatyöpajassa vain mielikuvituksen ollessa rajana. Luomuksista saa ottaa myös hienon kuvan sijoitettuna Luontotalo Arkin näyttelyyn. Materiaalimaksu 5 €. 

Syyslomalla rentoa menoa museossa
Pe 23.10. klo 11-15 Satakunnan Museossa (Hallituskatu 11)
Satakunnan Museon Elon merkkejä -perusnäyttelyssä on paljon katseltavaa, kuunneltavaa ja kyllä tekemistäkin löytyy. Syysloman perjantaina museoon voi tulla ratkaisemaan arvoituksia, leikkimään ja muuten vain viettämään rentoa vapaapäivää. Ohjattua arvoitusten ratkontaa on klo 11-15, mutta museossa voi viettää aikaa aina ovien sulkemiseen klo 18 asti. Mukaan pääsee sisäänpääsymaksun hinnalla, ks. ilmaiskävijät edellä.

Joulun koriste- ja lahjapaja
Sunnuntai 13.12. klo 11-15 Toivon verstaalla ja piharivissä (Varvinkatu 19)
Toivossa pääsee nauttimaan ihanasta joulutunnelmasta. Punaisessa piharivissä valmistetaan perinteisiä joulukoristeita muun muassa paperista, pahvista, kiiltokuvista, oljista ja puuhelmistä. Toivon verstaalla nikkaroidaan kivoja joululahjoja tai leluja, vaikka ihan itselle. Työpajamaksu 5 €.

Samaan aikaan saa Korsmanin kodissa nauttia 1950-luvun joulutunnelmasta. Martat valmistavat perinteisiä jouluruokia ja tunnelmallisessa keittiössä saa jokainen nauttia pieniä maistiaisia. Kamarissa voi istuskella mukavassa nojatuolissa joulukuusen tuoksua haistellen ja Taata Sillanpään joulusaarnaa kuunnellen. Taitaa paikalla olla Korsmanin emäntäkin jouluaskareissaan. Korsmanille on vapaa sisäänpääsy.