Lasten ja nuorten työpajat 2020

Satakunnan Museo, Rakennuskulttuuritalo Toivo, Rosenlew-museo ja Luontotalo Arkki järjestävät kevään ja kesän aikana lasten ja nuorten työpajoja, joissa aiheina ovat vanhojen mallien mukaiset lelut, käyttötavarat ja käsityöt, uudet ja vanhat perinteet sekä näyttelyiden teemat.

Työpajoihin ei tarvitse erikseen ilmoittautua ja pajapäivinä on toimintaa taukoamatta niin, että mukaan voi tulla milloin tahansa päivän aikana, ellei toisin mainita. Työpajat on tarkoitettu lähinnä kouluikäisille, mutta pienemmätkin lapset voivat osallistua toimintaan aikuisen avustuksella. Ja olipa lapsi tai nuori minkä ikäinen tahansa, aikuiset ovat aina tervetulleita mukaan.


Kaistiät – 7.-9.-luokkalaiset porilaiset pääsevät ilmaiseksi museoon!
Museon työpajoissa on usein pieni materiaalimaksu, mutta museon sisäänpääsy on monille ilmainen! Porilaiset 7.-9. luokkalaiset pääsevät nuorisopassilla aina ilmaiseksi Satakunnan Museoon, Rosenlew-museoon ja Luontotalo Arkkiin. Alle 7-vuotiaat ovat myös maksuttomia kävijöitä. Ja mikä parasta Rakennuskulttuuritalo Toivoon on aina vapaa pääsy!

Siis ekstiä, nyt kannattaa hengailla museossa!
 

TALVILOMA STARTTAA MUSEOSTA – aika kivaa tuanoi!

Tiistaina 18.2. klo 11-15 Satakunnan Museossa (Hallituskatu 11)
Tehtävien rustailua ja rentoa menoa! Museomainen hiihtoloma alkaa tiistaina, kun Satakunnan Museossa otetaan tehtävärata käyttöön. Ohjattua toimintaa on klo 11-15, mutta tehtäviä voi tulla ratkaisemaan omatoimisesti koko hiihtoloman ajan ja vielä seuraavallakin viikolla. Lasten Kamarissa voi myös tehdä pieniä askarteluhommia ja näyttelystä löytyy monia leikkipaikkoja ja muutakin tekemistä. Sisäänpääsymaksun hinnalla.


Valuhommia

Keskiviikkona 19.2. klo 11-15 Rosenlew-museossa (Kuninkaanlahdenkatu 14)
Rosenlew-museon valutyöpajassa käytetään oikeaa tinaa ja valimon valuhiekkaa. Sormilla tai työkaluilla hiekkaan tehdään muotti, ja kuuma tina kaadetaan siihen. Tuloksena on uniikki valukappale, esimerkiksi riipus tai amuletti. Voit tuoda mukanasi myös oman valumallin, esim. pienen lelun, kolikon tai puukappaleen. HUOM! Oman mallin koko enimmillään noin 2 x 2 x 2 cm. Materiaalimaksu 5 €.


Hiihtoloman Oudot Otukset ja Kummalliset Kasvit

Torstaina 20.2. klo 11-15 Luontotalo Arkissa (Pohjoispuisto 7)
Puita, kukkasia tai ihan mitä vain outoja otuksia. Näitä kaikkia voi luoda Luontotalo Arkin vahatyöpajassa vain mielikuvituksen ollessa rajana. Luomuksista saa ottaa myös hienon kuvan sijoitettuna Luontotalo Arkin näyttelyyn. Materiaalimaksu 5 €.
 

Lasten rakennuspaja Museoviikolla

La 23.5. klo 11-15 Rakennuskulttuuritalo Toivon pihassa (Varvinkatu 19)
Toivon pihassa rakennellaan pieniä ja vähän isompiakin majoja.  Voit tehdä joko pienen mökin itsellesi tai lemmikillesi, rakentaa porukalla isompaa taloa, tehdä linnunpöntön tai lintulaudan tai veistää purjeveneen. Työt maalataan itse tehdyllä maitomaalilla.

Materiaalit, työvälineet ja pientä välipalaa löytyy maksutta paikanpäältä, mutta mukaan voi ottaa myös omat, hyvin merkityt työkalut. Huom! Muista myös kunnon työvaatteet!  Alle 7-vuotiaille timpureille huoltaja mukaan. Tapahtuma järjestetään yhteistyössä MLL:n Porin paikallisyhdistyksen kanssa. Paja on maksuton.
 

Juhannuspaja

To 18.6. klo 11-14 Toivon pihassa (Varvinkatu 19)
Tule nauttimaan keskikesän juhlasta lasten juhannuspajaan! Tehdään yhdessä saunavihtoja ja koristellaan Toivon pihan kaunistukseksi juhannussalko. Pajassa on mehu- ja piparitarjoilu. Paja on maksuton.
 

Kesäkuvakurssi 6-10 -vuotiaille

6.6. ja 13.6. klo 12-15 Luontotalo Arkki (Pohjoispuisto 7)
Kaksipäiväisellä luontokuvauskurssilla tehdään kuvausmatka luontoon ja katsotaan ympäristöä luovasta vinkkelistä. Ota mukaan oma kamera, älypuhelin tai muu itsellesi sopiva kuvausväline. Kurssimaksu 20 €. Ilmoittautumiset etukäteen: martti.koski@pori.fi tai 044 701 9447. Mukaan  mahtuu 12 kurssilaista.
 

Toivon kesäpajat

Tiistaisin ja torstaisin kesä-heinäkuussa Toivon pihapiirissä. Osa pajoista on maksuttomia, osassa on materiaalimaksu. Kesäpajoista tiedotetaan lähempänä ajankohtaa.