Lasten ja nuorten työpajat ja toimintapäivät

Satakunnan Museo, Rosenlew-museo, Luontotalo Arkki ja Rakennuskulttuuritalo Toivo 

Lapset ja nuoret ovat näyttelyiden ilmaiskävijöitä

Satakunnan Museon, Rosenlew-museon ja Luontotalo Arkin lasten työpajoissa on usein pieni materiaalimaksu, mutta sisäänpääsy näyttelyihin on monille ilmainen!

  • Kaikki alle 7-vuotiaat lapset pääsevät museoon aina ilmaiseksi.
  • Porilaiset 7.-9. luokkalaiset nuoret pääsevät näyttelyihin ilmaiseksi näyttäessään nuorisopassia.
  • Lisäksi kaikki alle 18-vuotiaat pääsevät museoihin maksutta arkipyhisin ja viikonloppuisin.
  • Alle 18-vuotiaiden normaali sisäänpääsymaksu on 2,5 / 3 € museosta riippuen.
  • Rakennuskulttuuritalo Toivoon on aina vapaa pääsy.

Syyslomatekemistä 19.-31.10.2021

Museot järjestävät omatoimista touhua Suomen koulujen syyslomien aikana, näin Satakunnassa asuvat sekä muualtakin Suomesta isovanhempien luokse saapuvat lapset pääsevät nauttimaan monipuolisesta museotarjonnasta. Museoissa voi pelata pelejä, leikkiä, ratkaista arvoituksia ja tutkia rikasta kulttuuri- ja luonnonperintöä monissa näyttelyissä.

Syyslomalla 19.-31.10. ostetulla museolipulla pääsee kahtena peräkkäisenä päivänä vierailemaan rajattomasti niin Satakunnan Museoon, Rosenlew-museoon kuin Luontotalo Arkkiin. Mutta muista, että monet lapset ja nuoret pääsevät museoon myös maksutta!

Syysloman aukioloajat
Satakunnan Museo ti, to-su klo 11-18 ja ke 11-20
Rosenlew-museo ti-su klo 11-17
Luontotalo Arkki ti-su klo 11-17
Rakennuskulttuuritalo Toivo ti-to 12-17

Satakunnan Museossa on mahdollista pelata Professori Hirvenpään aikakone –pakopeliä. Voit liittyä professorin joukkoihin ja muuttaa Porin historiaa pysyvästi tai puolustaa kaupungin rikasta menneisyyttä historiansuojelijoita tukemalla! Pelaamaan pääsee sisäänpääsymaksun ja 5 €/peli hinnalla. Peliä voi pelata kolme ryhmää samanaikaisesti. Peli soveltuu 2-6 hengen porukalle ja lapsille sekä aikuisille. Pelin kesto on noin tunnin.

Pakopelin lisäksi Satakunnan Museossa voi leikkiä Pikku-Pekkalan kaupassa, huristella autoilla liikennematolla, hypätä ruutua ja etsiä eläimiä!

Rosenlew-museossa joukko laivakoiria on lähtenyt karkuteille. Tarvitsemme museokävijöitten apua niiden löytämisessä. Etsijät voivat samalla tutkia, mitä kaikkia tuotteita Porin eri tehtaissa on aikojen kuluessa valmistettu. Pienet paatit -näyttelyssä taas selviää, miten höyrylaivan pienoismalli valmistuu, ja millainen on MIR-niminen Suomessa tehty sukellusalus.

Luontotalo Arkissa voi tavata ja etsiä erityisiä vieraita! Arkkiin on saapunut joukko uusia otuksia viettämään syyslomaa. Löydätkö heidät kaikki vihjeiden avulla? Tämän lisäksi Arkin aula täyttyy lokakuun ajaksi koronanallen tassun jäljistä. Esillä on moniulotteinen kokoelma veistoksia ja kuvia. Teosten yhtenä näkökulmana on positiivisen tunnelman luominen koronarajoitteiden keskellä. Näyttelyn tekijä Kati Vaajasaari on paikalla kertomassa teoksistaan perjantaisin 22.10. ja 29.10. klo 11.

Millaista oli elo Korsmaneilla vuonna 1951, kun vesi haettiin kaivosta, ei ollut sisävessaa, omaa saunaa, puhelinta saatikka televisiota? Kenties elämä oli silloin rauhallisempaa, ainakin yksinkertaisempaa kuin nykyisin. Tule ottamaan selkoa ja tee nostalgiamatka menneeseen aikaan Korsmanin perheen kodissa! Rakennuskulttuuritalo Toivon pihapiirissä voit myös kokeilla, miten puujaloilla kävely onnistuu!

Tonttumainen viikonloppu

Lauantaina ja sunnuntaina 4.-5.12. klo 11-18 Satakunnan Museo
Tonttumainen viikonloppuna Satakunnan Museossa on omatoimista tonttumaista menoa. Lisätietoja lähempänä ajankohtaa.

Tonttunäyttely on avoinna Satakunnan Museossa 19.11.2021 - 2.1.2022.

Joulun koriste- ja lahjapaja

Sunnuntaina 12.12. klo 11-15 Toivon vertas ja piharivi
Toivossa saa myös nauttia ihanasta joulutunnelmasta. Punaisessa piharivissä valmistetaan perinteisiä joulukoristeita muun muassa paperista, pahvista, kiiltokuvista, oljista ja puuhelmistä. Toivon verstaalla nikkaroidaan puisia joululahjoja ja leluja. Työpajamaksu 5 €.