Lasten ja nuorten työpajat ja toimintapäivät

Satakunnan Museo, Rosenlew-museo, Luontotalo Arkki ja Rakennuskulttuuritalo Toivo 

Lapset ja nuoret ovat näyttelyiden ilmaiskävijöitä

Satakunnan Museon, Rosenlew-museon ja Luontotalo Arkin lasten työpajoissa on usein pieni materiaalimaksu, mutta sisäänpääsy näyttelyihin on monille ilmainen!

  • Kaikki alle 7-vuotiaat lapset pääsevät museoon aina ilmaiseksi.
  • Porilaiset 7.-9. luokkalaiset nuoret pääsevät näyttelyihin ilmaiseksi näyttäessään nuorisopassia.
  • Lisäksi kaikki alle 18-vuotiaat pääsevät museoihin maksutta arkipyhisin ja viikonloppuisin.
  • Alle 18-vuotiaiden normaali sisäänpääsymaksu on 2,5 / 3 € museosta riippuen.
  • Rakennuskulttuuritalo Toivoon ja Korsmanin taloon on aina vapaa pääsy. Korsmanin talo on vk 8-9 avoinna yleisölle tiistaista torstaihin klo 12-17.
  • Satakunnan Museo on avoinna ti-su klo 11-18 ja ke 11-20.
  • Rosenlew-museo ja Luontotalo Arkki ovat avoinna ti-su klo 11-17.

Talvilomaviikoilla 8 ja 9 museoissa leikitään, pelataan ja seikkaillaan 

Satakunnan Museossa, Rosenlew-museossa, Luontotalo Arkissa ja Korsmanin talossa on mukavaa tekemistä talvilomalla, kahden viikon ajan 22.2.-6.3., lapsille ja aikuisille. Nyt voi museoon tulla vaikka vähän kauempaakin lomanviettoon tulleiden lasten kanssa. Museoissa voi pelata pelejä, leikkiä, ratkaista arvoituksia sekä seikkailla näyttelyissä ja tutkia monin tavoin Satakunnan rikasta kulttuuri- ja luonnonperintöä. 

Talvilomaviikoilla ostetulla lipulla voi museoissa vierailla kahtena peräkkäisenä päivänä rajattomasti. HUOM! Monet lapset ja nuoret ovat myös museoiden ilmaiskävijöitä.

SATAKUNNAN MUSEOSSA on mahdollista pelata Professori Hirvenpään aikakone –pakopeliä. Arpa valitsee lähdetkö professorin joukkoihin muuttamaan Porin historiaa pysyvästi vai pääsetkö puolustamaan kaupungin rikasta menneisyyttä historiansuojelijoita tukemalla!
- Pelaamaan pääsee sisäänpääsymaksun ja 5 €/peli hinnalla.
- Peli soveltuu 2-6 hengen porukalle ja lapsille sekä aikuisille.
- Pelin kesto on noin 1-1,5 h.
Peliä voi tulla pelaamaan ex tempore tai varaamalla ajan museon lipunmyynnistä avoinnaoloaikana p. 02 621 1063.
- Peliä voi pelata noin kolme ryhmää samanaikaisesti. Varaudu odottamaan!

Porin karhu on myös jalkautunut Satakunnan Museoon ja sitä voi lähteä etsimään kuvavinkkien avulla ja tutustua samalla Porin ja Satakunnan historiaan sekä etsiä vastauksia visaisiin kysymyksiin. Museossa saa myös hypätä ruutua, leikkiä Pikku-Pekkalan kaupassa sekä huristella autoilla pitkin Porin vanhaa karttaa. 

ROSENLEW-MUSEOSSA on joukko harrastus- ja työkoiria piiloutunut näyttelyyn. Ne ovat niin pikkuisia, että osaa tuskin huomaa, ja ne ovat uusissa, ovelissa paikoissa. Tule etsimään ja löytämään Koirat karkuteillä

LUONTOTALO ARKIN näyttelyihin on saapunut talvilomaa viettämään joukko vierailevia tähtiä. Tulethan etsimään ja tapaamaan heidät kaikki Arkin monien tuttujen lajien keskeltä.

KORSMANIN TALOSSA voi tehdä tunnelmallisen nostalgiamatkan 1950-luvulle! Tule tutkimaan, millaisia leluja Korsmanin lapsilla on? Entä, millaista musiikkia sieltä kamarin radiosta oikein kuluu? Tai mitenkä ne vessa-asiat hoituivat entisaikaan?
- Korsmanin talo on avoinna yleisölle tiistaista torstaihin klo 12-17.

Kesäpajat

Juhannuspaja
To 23.6. klo 11-14 Toivon piha
Lasten nonstop-kesäpajat alkavat juhannusviikon torstaina 23.6. keskikesän juhlalla juhannuspajassa. Toivon pihapiirissä tehdään yhdessä saunavihtoja ja koristellaan pihan kaunistukseksi juhannussalko. Pajassa on mehu- ja piparitarjoilu. Paja on maksuton. Toivon kesäpajat jatkuvat tiistaisin ja torstaisin klo 11-14 28.7. asti Toivon pihapiirissä. Osa pajoista on maksuttomia, osassa materiaalimaksu.

Ihmeelliset eläimet
Ke 22.6. klo 12–13.30 Luontotalo Arkki 
Pörröinen, pieni vai uljas? Porin taidemuseon ja Luontotalo Arkin yhteisenä kesäkeskiviikkona tutustutaan eläinten ihmeelliseen maailmaan ja tehdään omat eläinaiheiset teokset. Liput 5 € ennakkoon verkkokauppa.pori.fi.  

Akvarellityöpaja 
Ke 29.6. klo 12–15 Rakennuskulttuuritalo Toivon piha 
Porin taidemuseon ja Rakennuskulttuuritalo Toivon yhteisenä kesäkeskiviikkona nautitaan kauniista kesäpäivästä ja maalataan vesiväreillä Toivon pihapiirissä. Aiheen omaan teokseen voi poimia pihapiirin maisemasta tai maalata oman mielen mukaan. Liput 5 € Toivosta.