Lasten ja nuorten työpajoja ja toimintaa syyskaudella 2022

Lapset ja nuoret ovat näyttelyiden ilmaiskävijöitä

Satakunnan Museon, Rosenlew-museon, Luontotalo Arkin ja Rakennuskulttuuritalo Toivon lasten työpajoissa on usein pieni materiaalimaksu,

mutta sisäänpääsy näyttelyihin on monille ilmainen!

  • Kaikki alle 7-vuotiaat lapset pääsevät museoon aina ilmaiseksi.
  • Porilaiset 7.-9. luokkalaiset nuoret pääsevät näyttelyihin ilmaiseksi näyttäessään nuorisopassia.
  • Lisäksi kaikki alle 18-vuotiaat pääsevät museoihin maksutta arkipyhisin ja viikonloppuisin.
  • Alle 18-vuotiaiden normaali sisäänpääsymaksu on 2,5 / 3 € museosta riippuen.
  • Rakennuskulttuuritalo Toivoon ja Korsmanin taloon on aina vapaa pääsy, avoinna ti-to klo 12-17.
  • Satakunnan Museo on avoinna ti-su klo 11-18 ja ke 11-20.
  • Rosenlew-museo ja Luontotalo Arkki ovat avoinna ti-su klo 11-17.

Museoiden normaaleina aukioloaikaoina on lapsille ja perheille runsaasti mukavaa tekemistä!

 

Porin museoissa on innostavaa tekemistä syyslomalaisille 15.–30.10.

Porin museoissa on mukavaa omatoimista tekemistä 15.–30.10. niin satakuntalaisille syyslomalaisille kuin muualta Suomesta lomailemaan tuleville. Museoissa voi pelata pelejä, leikkiä, taiteilla, ratkaista arvoituksia ja tutkia kulttuuri- ja luonnonperintöä monissa näyttelyissä.

Osta oma SYYSLOMAPASSI Porin museoihin: kaksi päivää museotouhuja samalla hinnalla.

15.–30.10. ostetulla museolipulla saa syyslomapassin, jolla pääsee kahtena peräkkäisenä päivänä vierailemaan rajattomasti Porin museoihin. Mutta muista, että monet lapset ja nuoret pääsevät museoon myös maksutta ja Rakennuskulttuuritalo Toivoon sekä Poriginal galleriaan on aina vapaa pääsy!

SATAKUNNAN MUSEOSSA voit ryhtyä salapoliisiksi ja pelata Kadonneen museoesineen arvoitus -pakopeliä. Pelaamaan pääsee sisäänpääsymaksun ja 5 €/peli hinnalla. Peliä voi pelata yksin tai 2–6 hengen porukalla. Peli soveltuu sekä lapsille että aikuisille. Pelin kesto on noin tunnin. Peliä voit tulla pelaamaan ex tempore tai varaamalla ajan p. 02 621 1063.

Lue lisää museon pakopeleistä Escape Room -sivulta.

Tämän lisäksi Satakunnan Museossa saa leikkiä Pikku-Pekkalan kaupassa, huristella autoilla liikennematolla, hypätä ruutua, etsiä eläimiä ja seikkailla mielenkiintoisissa näyttelyissä!

Satakunnan Museo on avoinna ti-su klo 11-18, ke klo 11-18.

**

ROSENLEW-MUSEOSSA on tarjolla omatoimisesti pelattava museobingo, jonka saat mukaasi lipunmyynnistä. Bingo-osumia bongatessa tulet tutustuneeksi tehtaitten historiaan, koneisiin ja erilaisiin keksintöihin. 

Rosenlew-museo on avoinna ti-su klo 11-17.

** 

LUONTOTALO ARKIN näyttelyihin on saapunut syyslomaansa viettämään joukko vierailevia tähtiä. Tulethan etsimään ja tapaamaan heidät kaikki Arkin monien tuttujen lajien keskeltä. Arkin piirustuspaikka odottaa värikkäitä teoksia ja myös karhunpesään olet aina tervetullut!

Luontotalo Arkki on avoinna ti-su klo 11-17.

**

RAKENNUSKULTTUURITALO TOIVON JA KORSMANIN TALON pihapiirissä voit etsiä omatoimisesti Korsmanin Tuulan kadonneita leluja. Samalla pääset tutustumaan, millaista elämä olikaan entisaikaan, kun ei ollut televisiota, sisävessaa tai monia muitakaan nykyajan mukavuuksia. 1950-luvulla lasten leikkikalutkin olivat hieman erilaisia kuin tänä päivänä. Tule siis kokeilemaan löydätkö pikku-Tuulan kadonneet lelut!

Toivo ja Korsman ovat avoinna ti-to klo 12-17.

**

PORIN TAIDEMUSEOSSA taidetyöpajat tiistaina 25.10. ja torstaina 27.10. klo 12–15 (nonstop).  Mukaan ohjattuun työpajaan voit tulla itselle sopivana aikana. Työpajamaksu 5 € / lapsi. Lapsen mukana tulevat aikuiset pääsevät ilmaiseksi, mutta maksavat työpajamaksun tehdessään oman teoksen. Alle kouluikäiset osallistuvat työpajaan yhdessä aikuisen kanssa.

Omatoimityöpaja avoinna näyttelyvierailun yhteydessä pe–su 21.–23.10. sekä 28.–30.10. klo 11–18.

**

 

Joulun Koriste- ja lahjapaja 

Su 11.12. klo 11-15 Rakennuskulttuuritalo Toivon verstas ja piharivi 

Toivossa pääsee nauttimaan ihanasta joulutunnelmasta. Punaisessa piharivissä valmistetaan perinteisiä joulukoristeita muun muassa paperista, pahvista, kiiltokuvista, oljista ja puuhelmistä. Toivon verstaalla nikkaroidaan puisia joululahjoja ja leluja. Työpajamaksu 5 €.