Lasten työpajat

Satakunnan Museossa, Rosenlew-museossa, Luontotalo Arkissa ja Rakennuskulttuuritalo Toivossa järjestetään kevään ja kesän 2018 aikana lasten työpajoja, joissa aiheina ovat vanhojen mallien mukaiset lelut, käyttötavarat ja käsityöt, perinteiset vuotuisjuhlat tai vähän uudemmatkin perinteet sekä luonto ja esillä olevien näyttelyiden teemat.

Työpajoja järjestetään kouluvuoden aikana viikonloppuisin sekä koululaisten talvi- ja syyslomien aikana.

Rakennuskulttuuritalo Toivossa järjestetään pajoja myös kesä-heinäkuussa.

Työpajoihin ei tarvitse erikseen ilmoittautua ellei toisin mainita. Pajapäivinä on toimintaa taukoamatta klo 11–15 niin, että mukaan puuhailemaan voi tulla milloin tahansa päivän aikana. Työpajat on tarkoitettu lähinnä kouluikäisille lapsille, mutta pienemmätkin lapset voivat osallistua toimintaan aikuisen avustuksella. Ja olipa lapsen ikä mikä tahansa, aikuiset ovat aina tervetulleita mukaan! Osa pajoista on maksullisia, osa maksuttomia.


Syyslomalla valuhommia

Ke 24.10. klo 11-15 Rosenlew-museo
Rosenlew-museossa pannaan pystyyn vanha kunnon valutyöpaja, jossa käytetään puhdasta tinaa ja oikeaa valuhiekkaa. Puutikulla, siveltimillä tai sormilla tehdään hiekkaan muotti. Kun tina on sulanut, on edessä valajan kohtalon hetki: valun kaato. Onnistuneista valuista saadaan aikaan mm. koruja ja amuletteja kotiin viemisiksi. Pajan hinta 5 €.

Syyslomalla keppihevostelua – ennakkoilmoittautuminen!

To 25.10. klo 11-15 Luontotalo Arkki
Työpajassa luodaan oma ”keppari” ja pidetään pienimuotoinen näytös työn tuloksista. Mukaan mahtuu 12 työpajalaista.  Ilmoittaudu etukäteen: martti.koski@pori.fi tai 044 701 9447.
Omat eväät mukaan! Yhteistyössä Porin lastenkulttuurikeskuksen kanssa. Pajan hinta 12 €.

Syyslomalla etsitään eläimiä, jahdataan kruunuja ja kuunnellaan satuja

Pe 26.10. klo 11-15 Satakunnan Museo
Satakunnan Museon Elon merkkejä -perusnäyttelyssä seikkailee monenlaisia eläimiä. Vihjekorttien avulla voit kokeilla, löydätkö Porin ja Satakunnan historiaa ihastelevan Porin karhun tai vaikkapa lohikäärmeen, kilpikonnan ja pallokalan. Tai lähde kruunujahtiin etsimään aarrearkkua ja askartele itsellesi ihan oma kruunu! Päivän aikana voit myös kuunnella ääneen luettuja satuja klo 13-14. Sisäänpääsymaksun hinnalla.

Tonttupäivä

La 8.12. klo 11-15 Satakunnan Museo
Iki-ihanat tontut ovat tulleet jälleen museoon valmistelemaan joulua. Tule tutustumaan tonttujen hyörinään ja pyörinään. Päivän aikana on tarjolla myös monenlaista tonttumaista ohjelmaa, mm. ääneen luettuja tonttumaisia satuja klo 13-14. Sisäänpääsymaksun hinnalla.

Joulun koriste- ja lahjapaja

Sunnuntai 16.12. klo 11-15 Toivon verstas ja piharivi
Toivon piharivissä voi valmistaa joulukoristeita paperista, pahvista, kiiltokuvista, oljista ja puuhelmistä. Toivon verstaalla voi nikkaroida kivoja joululahjoja tai leluja, vaikka ihan itselle. Pajan hinta 5 €.

Korsmanilla Martat valmistavat perinteisiä jouluruokia ja jokainen saa pieniä maistiaisiakin. Kamarissa voi istuskella mukavassa nojatuolissa joulukuusen tuoksua haistellen ja Taata Sillanpään joulusaarnaa kuunnellen. Taitaa paikalla olla Korsmanin emäntäkin jouluaskareissaan. Korsmanille on vapaa sisäänpääsy.

Nuutinpäivänä hyvästellään joulu

Su 13.1.2019 klo 11-15 Satakunnan Museo
Nuutinpäivänä heitetään hyvästit joululle. Myös Tonttunäyttelyn ovet suljetaan ja joulukoristeet korjataan pois. Tule siis museoon nuutittamaan joulu menneeksi! Pukeudu nuuttipukiksi, tule laulamaan laulu tai lausumaan loru yksin tai yhdessä kavereiden kanssa. Nuuttipukeiksi pukeutuneet saavat suunsa makeaksi ja pääsyn museon näyttelyihin. Taitaa museon oma väkikin näyttää vähän erilaiselta Nuutinpäivänä!