Lasten työpajat

Satakunnan Museossa, Rosenlew-museossa, Luontotalo Arkissa ja Rakennuskulttuuritalo Toivossa järjestetään kevään ja kesän 2018 aikana lasten työpajoja, joissa aiheina ovat vanhojen mallien mukaiset lelut, käyttötavarat ja käsityöt, perinteiset vuotuisjuhlat tai vähän uudemmatkin perinteet sekä luonto ja esillä olevien näyttelyiden teemat.

Työpajoja järjestetään kouluvuoden aikana viikonloppuisin sekä koululaisten talvi- ja syyslomien aikana.

Rakennuskulttuuritalo Toivossa järjestetään pajoja myös kesä-heinäkuussa.

Työpajoihin ei tarvitse erikseen ilmoittautua ellei toisin mainita. Pajapäivinä on toimintaa taukoamatta klo 11–15 niin, että mukaan puuhailemaan voi tulla milloin tahansa päivän aikana. Työpajat on tarkoitettu lähinnä kouluikäisille lapsille, mutta pienemmätkin lapset voivat osallistua toimintaan aikuisen avustuksella. Ja olipa lapsen ikä mikä tahansa, aikuiset ovat aina tervetulleita mukaan! Osa pajoista on maksullisia, osa maksuttomia.

Tulossa jouluista touhuilua

Tonttupäivä

Lauantaina 8.12. klo 11-15 Satakunnan Museo

Iki-ihanat tontut ovat tulleet jälleen museoon valmistelemaan joulua. Tule mukaan tonttujen hyörinään ja pyörinään! Tonttunäyttelyssä ja Elon merkkejä -perunsäyttelyssä on omatoimista arvoitusten ratkaisua. Klo 11.30 Palmgren-konservatorion Tonttuset musisoivat Taavi-lavalla. Samaisella Taavi-lavalla voi kuunnella klo 13-14 ääneen luettuja jouluisia satuja ja klo 14.30 Vähärauman koulun kolmosluokkalaiset heläyttävät ilmoille ihania joululauluja. Päivän ajan, klo 11-15, on paikalla myös pop-up-kirjasto, josta voi lainata aiheeseen sopivaa kirjallisuutta kotiin luettavaksi. 

Mukaan pääsee sisäänpääsymaksun hinnalla; alle 7-vuotiaat, Satakunnan Museon ystävät ja museokortilla maksuttomasti.  

Joulun koriste- ja lahjapaja

Sunnuntaina 16.12. klo 11-15 Toivon verstas ja piharivi

Toivon piharivissä voi valmistaa joulukoristeita paperista, pahvista, kiiltokuvista, oljista ja puuhelmistä. Toivon verstaalla voi nikkaroida kivoja joululahjoja tai leluja, vaikka ihan itselle. Pajan hinta 5 €.

Korsmanilla Martat valmistavat perinteisiä jouluruokia ja jokainen saa pieniä maistiaisiakin. Kamarissa voi istuskella mukavassa nojatuolissa joulukuusen tuoksua haistellen ja Taata Sillanpään joulusaarnaa kuunnellen. Taitaa paikalla olla Korsmanin emäntäkin jouluaskareissaan. Korsmanille on vapaa sisäänpääsy.

Nuutinpäivänä hyvästellään joulu

Sunnuntaina 13.1.2019 klo 11-15 Satakunnan Museo

Nuutinpäivänä heitetään hyvästit joululle. Myös Tonttunäyttelyn ovet suljetaan ja joulukoristeet korjataan pois. Tule siis museoon nuutittamaan joulu menneeksi! Pukeudu nuuttipukiksi, tule laulamaan laulu tai lausumaan loru yksin tai yhdessä kavereiden kanssa. Nuuttipukeiksi pukeutuneet saavat suunsa makeaksi ja pääsyn museon näyttelyihin. Taitaa museon oma väkikin näyttää vähän erilaiselta Nuutinpäivänä!

 

Syksyn menneitä pajoja

Syyslomalla valuhommia

Ke 24.10. klo 11-15 Rosenlew-museo
Rosenlew-museossa pannaan pystyyn vanha kunnon valutyöpaja, jossa käytetään puhdasta tinaa ja oikeaa valuhiekkaa. Puutikulla, siveltimillä tai sormilla tehdään hiekkaan muotti. Kun tina on sulanut, on edessä valajan kohtalon hetki: valun kaato. Onnistuneista valuista saadaan aikaan mm. koruja ja amuletteja kotiin viemisiksi. Pajan hinta 5 €.

Syyslomalla keppihevostelua – ennakkoilmoittautuminen!

To 25.10. klo 11-15 Luontotalo Arkki
Tule syventymään koko päiväksi keppihevosten maailmaan ja kulttuuriin. Työpajassa luodaan oma ”keppari” ja pidetään pienimuotoinen näytös työn tuloksista. Työpaja järjestetään yhteistyössä Porin lastenkulttuurikeskuksen kanssa. Ota omat eväät mukaan ja ilmoittaudu etukäteen martti.koski@pori.fi tai 044 701 9447. Mukaan mahtuu 12 työpajalaista. Työpajamaksu 12 €.

Syyslomalla etsitään eläimiä, jahdataan kruunuja ja kuunnellaan satuja

Pe 26.10. klo 11-15 Satakunnan Museo
Satakunnan Museon Elon merkkejä -perusnäyttelyssä seikkailee monenlaisia elimiä. Porin karhu ihastelee Porin ja Satakunnan historiaa kymmenessä eri kohteessa. Näyttelystä voi löytää myös lohikäärmeen, kilpikonnan, pallokalan... Vihjekorttien avulla voit kokeilla, löydätkö Porin karhun ja sen hämmästelemät historiajutut sekä museon monet otukset. Päivän aikana voit lähteä myös kruunujahtiin. Jos löydät aarrearkun, voit myös askarrella itsellesi ihan oman kruunun! Ja kaiken tämän lisäksi ääneen luettuja satuja klo 13-14! Mukaan pääsee sisäänpääsymaksun hinnalla