Lasten työpajat ja tapahtumat tammikuusta kesäkuuhun 2019

Satakunnan Museo, Rakennuskulttuuritalo Toivo, Rosenlew-museo ja Luontotalo Arkki järjestävät kevään ja kesän aikana lasten työpajoja, joissa aiheina ovat vanhojen mallien mukaiset lelut, käyttötavarat ja käsityöt, perinteiset vuotuisjuhlat tai vähän uudemmatkin perinteet sekä luonto ja esillä olevien näyttelyiden teemat.

Työpajoihin ei tarvitse erikseen ilmoittautua, ellei toisin mainita. Pajapäivinä on toimintaa taukoamatta klo 11-15 niin, että mukaan voi tulla milloin tahansa päivän aikana. Työpajat on tarkoitettu lähinnä kouluikäisille, mutta pienemmätkin lapset voivat osallistua toimintaan aikuisen avustuksella. Ja olipa lapsi minkä ikäinen tahansa, aikuiset ovat aina tervetulleita mukaan. Pääosa pajoista on maksullisia.

Nuutinpäivänä hyvästellään joulu

Sunnuntai 13.1.2019 klo 11-15 Satakunnan Museo (Hallituskatu 11)

Nuutinpäivänä on aika heittää hyvästit joululle. Satakunnan Museon supersuositun Tonttunäyttelyn ovet suljetaan illalla ja kuusi sekä joulukoristeet korjataan pois. Tule siis museoon nuutittamaan joulu menneeksi! Pukeudu nuuttipukiksi, tule laulamaan laulu tai lausumaan loru yksin tai yhdessä kavereiden kanssa. Nuuttipukeiksi pukeutuneet, niin lapset kuin aikuiset, saavat suunsa makeaksi ja pääsyn museon näyttelyihin, muuten normaali sisäänpääsymaksu. Taitaa museon oma väkikin näyttää vähän erilaiselta Nuutinpäivänä!

Hiihtolomalla valuhommia

Keskiviikko 20.2. klo 11-15 Rosenlew-museossa (Kuninkaanlahdenkatu 14)

Rosenlew-museossa pannaan pystyyn vanha kunnon valutyöpaja, jossa käytetään puhdasta tinaa ja oikeaa valuhiekkaa. Puutikulla, siveltimillä tai sormilla tehdään hiekkaan muotti. Kun tina on sulanut, on edessä valajan kohtalon hetki: valun kaato. Onnistuneista valuista saadaan aikaan mm. koruja ja amuletteja kotiin viemisiksi. Pajan hinta 5 €.

Hiihtolomalla keppihevostelua - ennakkoilmoittautuminen

Torstai 21.2. klo 11-15 Luontotalo Arkissa (Pohjoispuisto 7)

Tule syventymään koko päiväksi keppihevosten maailmaan ja kulttuuriin. Työpajassa luodaan oma ”keppari” ja pidetään pienimuotoinen näytös työn tuloksista. Työpaja järjestetään yhteistyössä Porin lastenkulttuurikeskuksen ja keppihevosohjaaja Nelli Saaren kanssa. Ota omat eväät mukaan ja ilmoittaudu etukäteen martti.koski@pori.fi tai 044 701 9447. Mukaan mahtuu 12 työpajalaista. Työpajamaksu 12 €.

Hiihtolomalla leikitään museossa

Perjantai 22.2. klo 11-15 Satakunnan Museossa (Hallituskatu 11)

Satakunnan Museon Elon merkkejä -perusnäyttely avautui maaliskuussa 2018. Hiihtolomalla voidaankin viettää vähän förskottiin näyttelyn yksivuotis- ja Porin kaupungin 461-vuotissynttäreitä. Näyttelyssä on useampia leikkipaikkoja, joissa voi viettää mukavasti lomapäivää. Päivän aikana voi etsiä myös Porin karhua, joka piilottelee näyttelyn kymmenessä eri kohteessa ihastellen Porin ja Satakunnan maineikasta historiaa. Ja ties mitä muuta mukavaa museon väki on keksinyt päivän huveiksi? Mukaan pääsee sisäänpääsymaksun hinnalla; alle 7-v, Satakunnan Museon ystävien jäsenkortilla ja valtakunnallisella museokortilla ilmaiseksi.

Museoviikolla lasten rakennuspaja

Lauantai 18.5. klo 11-15 Rakennuskulttuuritalo Toivon pihassa (Varvinkatu 19)

Toivon pihassa rakennellaan pieniä ja vähän isompiakin majoja.  Voit tehdä joko pienen mökin itsellesi tai lemmikillesi, rakentaa porukalla isompaa taloa, tehdä linnunpöntön tai lintulaudan tai veistää purjeveneen. Työt maalataan itse tehdyllä maitomaalilla.

Materiaalit, työvälineet ja pientä välipalaa löytyy maksutta paikanpäältä, mutta mukaan voi ottaa myös omat, hyvin merkityt työkalut. Huom! Muista myös kunnon työvaatteet!  Alle 7-vuotiaille timpureille huoltaja mukaan.

Tapahtuma järjestetään yhteistyössä MLL:n Porin paikallisyhdistyksen kanssa. Paja on maksuton.

Juhannuspaja

Torstai 20.6. klo 11-14 Rakennuskulttuuritalo Toivon pihassa (Varvinkatu 19)

Tule nauttimaan keskikesän juhlasta lasten juhannuspajaan! Tehdään yhdessä saunavihtoja ja koristellaan Toivon pihan kaunistukseksi juhannussalko. Pajassa on mehu- ja piparitarjoilu. Paja on maksuton.

Lasten kesäleirit

Satakunnan Museo järjestää kesäkuun alussa myös kaksi lasten kesäleiriä. Leirit ovat maksullisia ja niihin pitää ilmoittautua. Katso lisätietoja Lasten kesäleirit -sivulta.