Lasten työpajat syksyllä 2019

 

Satakunnan Museo, Rakennuskulttuuritalo Toivo, Rosenlew-museo ja Luontotalo Arkki järjestävät kesän, syksyn ja joulun aikaan lasten työpajoja, joissa aiheina ovat vanhojen mallien mukaiset lelut, käyttötavarat ja käsityöt, perinteiset vuotuisjuhlat tai vähän uudemmatkin perinteet sekä luonto ja esillä olevien näyttelyiden teemat.

Työpajoihin ei tarvitse erikseen ilmoittautua, ellei toisin mainita. Pajapäivinä on toimintaa taukoamatta klo 11-15 niin, että mukaan voi tulla milloin tahansa päivän aikana. Työpajat on tarkoitettu lähinnä kouluikäisille, mutta pienemmätkin lapset voivat osallistua toimintaan aikuisen avustuksella. Ja olipa lapsi minkä ikäinen tahansa, aikuiset ovat aina tervetulleita mukaan. Pääosa pajoista on maksullisia.

 

Syyslomalla valuhommia
Ke 23.10. klo 11-15 Rosenlew-museossa (Kuninkaanlahdenkatu 14)

Rosenlew-museossa pannaan pystyyn vanha kunnon valutyöpaja, jossa käytetään puhdasta tinaa ja oikeaa valuhiekkaa. Puutikulla, siveltimillä tai sormilla tehdään hiekkaan muotti. Kun tina on sulanut, on edessä valajan kohtalon hetki: valun kaato. Onnistuneista valuista saadaan aikaan mm. koruja ja amuletteja kotiin viemisiksi. Työpajamaksu 5 €.

 

Syyslomalla keppihevostelua – ennakkoilmoittautuminen!
To 24.10. klo 11-15 Luontotalo Arkissa (Pohjoispuisto 7)

Tule syventymään koko päiväksi keppihevosten maailmaan ja kulttuuriin. Työpajassa luodaan oma ”keppari” ja pidetään pienimuotoinen näytös työn tuloksista. Työpaja järjestetään yhteistyössä Porin lastenkulttuurikeskuksen kanssa. Ota omat eväät mukaan ja ilmoittaudu etukäteen martti.koski@pori.fi tai 044 701 9447. Mukaan mahtuu 12 työpajalaista. Työpajamaksu 12 €.

 

Syyslomalla ratkotaan arvoituksia, leikitään ja oleskellaan museossa
Pe 25.10. klo 11-15 Satakunnan Museossa (Hallituskatu 11)

Satakunnan Museon Elon merkkejä -perusnäyttelyssä on paljon katseltavaa, kuunneltavaa ja kyllä tekemistäkin löytyy. Syysloman perjantaina museoon voi tulla ratkaisemaan arvoituksia, leikkimään ja muuten vain viettämään mukavaa vapaapäivää. Ohjattua arvoitusten ratkontaa on klo 11-15, mutta museossa voi viettää aikaa aina ovien sulkemiseen klo 18 asti. Mukaan pääsee sisäänpääsymaksun hinnalla.

 

Joulun koriste- ja lahjapaja
Sunnuntai 15.12. klo 11-15 Toivon verstaalla ja piharivissä (Varvinkatu 19)

Toivossakin pääsee nauttimaan ihanasta joulutunnelmasta. Punaisessa piharivissä voi valmistaa perinteisiä joulukoristeita muun muassa paperista, pahvista, kiiltokuvista, oljista ja puuhelmistä. Toivon verstaalla voi nikkaroida kivoja joululahjoja tai leluja, vaikka ihan itselle. Työpajamaksu 5 €.

Samaan aikaan saa Korsmanin kodissa nauttia 1950-luvun joulutunnelmasta. Martat valmistavat perinteisiä jouluruokia ja tunnelmallisessa keittiössä saa jokainen nauttia pieniä maistiaisia. Kamarissa voi istuskella mukavassa nojatuolissa joulukuusen tuoksua haistellen ja Taata Sillanpään joulusaarnaa kuunnellen. Taitaa paikalla olla Korsmanin emäntäkin jouluaskareissaan. Korsmanille on vapaa sisäänpääsy.