Luennot

Sodan merkkejä kotirintamalla -luentosarja Rosenlew-museossa ja Satakunnan Museossa

Huhtikuussa Satakunnan Museossa avautui Sota Porissa ja Rosenlew-museossa ​​​Sodassa ja työssä -näyttelyt, jotka kertovat kotirintaman elämästä tavallisten kaupunkilaisten silmin. Myös luennoilla käsitellään kotirintamaan liittyviä teemoja.

Luentosarja jatkuu syyskuussa. 

Syksyn luennot pidetään Satakunnan Museon Taavi-lavalla, Hallituskatu 11 ja Rosenlew-museossa, Kuninkaanlahdenkatu 14. Luennoille on vapaa pääsy ja ainakin osaa luennoista voi seurata suorana sekä tallenteena Satakunnan Museon YouTube-kanavalta.

Keväällä 2022 pidetyt luennot löytyvät YouTubesta: 
Teemu Väisänen, Pori sodan keskellä
Olli Joukio, Rauhaanpaluu konepajoilla 1944-1952

 

Rosenlew-museon maanantailuennot syksy 2022

Ma 5.9. klo 17.30, Mia Puranen, arkkitehti SAFA, Arkkitehtitoimisto Livady    
Majakkalaiva Kemi - Suomen viimeinen majakkalaiva
Arkkitehtitoimisto Livady laati vuonna 2020 Museoviraston tilauksesta majakkalaiva Kemin (ent. Nya Äransgrund) historiaselvityksen, ja vastaa nyt aluksen restaurointisuunnittelusta. Historiaselvitystä tekemässä ollut arkkitehti kertoo Porin Konepajalla vuosina 1900–1901 rakennetun, sittemmin museoidun laivan mielenkiintoisen tarinan.

Luennolle on vapaa pääsy ja sitä voi seurata vain paikan päällä Rosenlew-museossa, Kuninkaanlahdenkatu 14. Luentoa ei lähetetä YouTubessa.

 

Etäluennot 

Etäluentoja on tulossa syyskaudella. Ne järjestetään Teamsin välityksellä ja niille ilmoittaudutaan myöhemmin tulevien ohjeiden mukaan. Osallistujalla ei tarvitse olla Teams-ohjelmaa, vaan mukaan pääsee sähköpostitse lähetetyn linkin avulla.