Satakunnan Museon luokkaretkipaketit

Tervetuloa luokkaretkelle Poriin!

Satakunnan Museo, Rosenlew-museo, Luontotalo Arkki ja Rakennuskulttuuritalo Toivo tarjoavat toiminnallisia luokkaretkipaketteja eskareista lukioikäisiin.

Luokkaretkipakettien hinta on 8 €/oppilas, ryhmäkoko max. 25 oppilasta. Opastuskokonaisuudet ja hinnat ovat voimassa 2.-31.5.2019.

Varaa museokäyntisi nyt!

Satakunnan Museo

Osoite Hallituskatu 11, 28100 Pori
Puh. lipunmyynti 02 621 1063, toimisto 02 621 1078, museolehtori 044 701 1054
satakunnanmuseo@pori.fi

Etsi Porin karhu!
Porin karhu hämmästelee Satakunnan ja Porin pitkää ja komeaa historiaa kymmenessä eri kohteessa Satakunnan Museon Elon merkkejä -perusnäyttelyssä. Karhua ja sen kohteita etsitään oppaan antamien vihjeiden ja tarinoiden perusteella. Ja kunhan kaikki kohteet on löydetty ja historia salat selvitetty, odottaa ryhmäläisiä pieni palkinto.

Museokäynnin kesto on 1 tunti. Soveltuu eskareille sekä 1.-2. luokkalaisille.

Asuminen halki vuosituhansien
Satakunnan Museon Elon merkkejä -perusnäyttelyssä tutustutaan konkreettisesti satakuntalaisten elin- ja asuinolosuhteisiin aina pronssikaudelta 1970-luvulle asti mielenkiintoisten pienoismallien ja huoneinteriöörien avulla. Eri aikaisiin koteihin kurkistamalla historia ja vaikkapa ihmisten sosiaaliset yhtäläisyydet ja erot ovat helpommin ymmärrettäviä. Opastusta kannattaa seurata korva tarkkana, sillä lopuksi on luvassa tietovisa ja osallistujien palkitseminen!

Museokäynnin kesto on 1,5 tuntia. Soveltuu alakoulu- ja yläkouluikäisille.

Porin historiaa museosta kirkon pihaan
Porin on perustettu v. 1558 ja se on yksi maamme vanhimmista kaupungeista. Porin historiaa ovat värittäneet monenlaiset persoonat ja tapahtumat, joista traagisimpia ovat ehkäpä kaupungin yhdeksän tulipaloa. Opastus aloitetaan mielenkiintoisen Porin kaupungin pienoismallin ääreltä Satakunnan Museon Elon merkkejä -perusnäyttelyssä ja sieltä edetään Raatihuoneenpuiston ja jokirannan kautta Keski-Porin kirkon pihaan. Matkalla selviää miksi Pori näyttää siltä kuin mitä se nykypäivänä on! Kaupunkikävelyn suorittaneet palkitaan lopuksi pienellä matkamuistolla.

Museokäynnin kesto on 1,5 tuntia. Soveltuu yläkoulu- ja lukioryhmille.

Rosenlew-museo

Osoite Kuninkaanlahdenkatu 14, 28100 Pori
Puh. lipunmyynti 02 621 1866
rosenlew-museo@pori.fi

Pussitehdas ja etsivätoimisto Rosenlew
Komeassa kruununviljamakasiinissa, tehdasalueen kupeessa toimiva Rosenlew-museo pitää sisällään teollisuuden tuotteita eri ajoilta, höyryvoimakoneesta jääkaappiin. Etsivätoimisto Rosenlewiin osallistuvien on kuitenkin ensin löydettävä tietyt esineet kuvavihjeiden perusteella. Sen jälkeen suoritetaan lähempi tutkimus pääetsivän eli museon oppaan johdolla. Kierroksen lopuksi käynnistetään paperipussitehdas, jonka tuotteet tekijät saavat omakseen.

Museokäynnin kesto on 1 tunti. Soveltuu alakoululaisille.

Luontotalo Arkki

Osoite Pohjoispuisto 7, 28100 Pori
Puh. lipunmyynti 02 621 1176
arkki@pori.fi

Luontotalo Arkin kalliomaalaukset
Luontotalo Arkki on monipuolinen ikkuna Satakunnan luontoon. Opastetulla kierroksella tavataan esimerkiksi pikkuruinen hippiäinen, tarkkasilmäinen kurki ja lempeästi murahteleva karhu! Kierroksen jälkeen annetaan mielikuvituksen laukata ja taiteilemme yhdessä esihistoriallisia luolamaalauksia kartongille. Teoksesta saa hauskan muiston Arkkikäynnistä!

Museokäynnin kesto on 1 tunti. Soveltuu eskareille ja 1.-2. luokkalaisille.

Luontopulmia ja rintamerkkejä
Luontotalo Arkin näyttelyssä on koko säkillinen pähkinöitä purtavaksi! Alfred-Muflonin sarvet ovat kateissa. Metsäjänis murjottaa, kun korvat ovat ihan väärät. Kuka laskisi, että kaikki pöllöt ovat tallessa ja mistä teemme talvipesän metsähiirelle? Tulethan laittamaan koko sekamelskan järjestykseen. Nokkelille luonto-oppaille tehdään hauskat rintamerkit kiitokseksi!

Museokäynnin kesto on 1 tunti. Soveltuu eskareille ja 1.-2. luokkalaisille.

Rakennuskulttuuritalo Toivo ja Korsmanin talo

Osoite Varvinkatu 19 – Juhana Herttuankatu 15, 28100 Pori
Puh. 02 621 1051
toivo@pori.fi

Me käskettäis teit kaffeel!
Korsmanin talossa käydään ”kylässä” Olavi ja Kaarina Korsmanin kotona vuonna 1951. Vierailulla tutustutaan tavallisen porilaisperheen arkeen sotien jälkeisenä pula-aikana: kuunnellaan kamarin radiosta lauantain toivottuja, perehdytään makuukamarissa hetekan toimintaan ja keitetään keittiössä pannukaffeet. Lopuksi saadaan vielä maistaa aitoa pullamossoa. Korsmaneilla vierailtaessa saa esineisiin koskea.

Korsmanin talo on 1870-luvulla rakennettu hirsirakennus pienine huoneineen. Siksi kyläilemään mahtuu kerrallaan vain noin 12 oppilasta. Sillä aikaa, kun toinen ryhmä on Korsmaneilla, pääsee toinen puoli luokkaa joko kaunokirjoitustunnille harjoittelemaan 1950-luvun kaunokirjoitusta mustekynällä tai rakentamaan pientä hirsitaloa Toivon pihaan. Hirsitalon hirret on veistetty, varattu, salvottu sekä numeroitu perinteiseen tapaan. 

Museokäynnin kesto on 1,5 tuntia. Ryhmä jaetaan vierailun aikana puoliksi. Soveltuu alakoululaisille, hirsitalon rakentaminen 3. luokasta ylöspäin.