keskiviikkoiltojen ohjelmaa

Satakunnan Museon Taavi-lavalla järjestetään keskiviikkoisin luentoja ja muuta ohjelmaa. Syksyn 2020 luentosarjan aiheena ovat uskonnolliset liikkeet, mutta sen lisäksi järjestetään muitakin luentoja. Keskiviikkoiltojen ohjelma on pääosin maksutonta. 

Katso Uskonnollisia liikkeitä -luentosarja.

HUOM! Koronaviruksesta johtuen olemme rajoittaneet osallistujamäärää. Luennoille on varattu 55 istumapaikkaa turvavälit huomioiden. Mukaan pääsee saapumisjärjestyksessä. Suurinta osaa luentoja voi myös seurata Satakunnan Museon YouTube-kanavalta suorana ja tallenteena. Kaikille luennoille on vapaa pääsy, tervetuloa!

 

Satakunta sodan keskellä: Tutkimustuloksia arkistosta ja maan alta

Ke 2.9. klo 17.30 Satakunnan Museon Taavi-lava
Teemu Väisänen, tutkija, Satakunnan Museo

Satakunnan Museo tekee syksyllä 2020 Porin metsässä arkeologisia tutkimuksia liittyen lentokenttään, joka oli sota-aikana saksalaisten käytössä. Museossa avautuu myös sota-ajan kotirintaman elämästä kertova näyttely v. 2022. Nyt etsimme tietoja ja haastateltavia aiheeseen liittyen. Onko sinulla omissa kokoelmissa teeman mukaista aineistoa, kuten valokuvia, esineistöä tai muistoja? Tule paikalle tai ota yhteyttä: teemu.vaisanen@pori.fi tai leena.koivisto@pori.fi, p. 044 701 0930.

Luento YouTubessahttps://youtu.be/4zHO_Nd8TXQ

 

Ilta punakaartin tunnusten ja Eetu Salinin seurassa

Ke 11.11. klo 17.30 Satakunnan Museon Taavi-lava
Pertti Rajala, tietokirjailija ja Pertti Ramstedt, toimitusjohtaja LKV

Luento YouTubessa:https://youtu.be/lAYQJ713NwU

 

Kokemäen Villiönsuvannon rautakautisen asuinpaikan kaivaukset 2019-2020

ke 18.11. klo 17.30 Satakunnan Museon Taavi-lava
Sanni Salomaa, FM, arkeologi, Muuritutkimus Oy

Luennon jälkeen on mahdollista tutustua amanuenssi Leena Koiviston lyhyellä opastuksella Elon merkkejä –perusnäyttelyssä esillä oleviin Kokemäen Perävainionmäen arkeologisiin löytöihin.

Luento YouTubessahttps://youtu.be/QVkEJyJTfPI