Kevätretki

Kevätretki Pohjois-Satakunnan kirkkomaisemiin

Lauantaina 11.5.2019 klo 9-16

Toukokuinen retki suuntautuu Pohjois-Satakuntaan ja kohteena ovat Kankaanpään, Karvian ja Honkajoen kirkot sekä niiden ympäristöt. Kaikissa kirkoissa käydään myös sisällä, mikäli kirkollinen tilaisuus ei sitä estä. Ensimmäisenä kohteena on Kankaanpää empiretyylinen kirkko, joka on rakennettu 1834-39. Piirustukset on allekirjoittanut yli-intendentti C.L. Engel, mutta taustalla olivat kirkonrakentaja Matti Kuorikosken hyvin samanlaiset piirustukset. Korkealla paikalla sijaitseva komea empirekirkko hallitsee Alakylän ja Ruokojärven valtakunnallisesti merkittävää kulttuuriympäristöä.

Karvian ja Honkajoen puiset ristikirkot kuuluvat kansanrakentajien puukirkkoihin. Molemmat ovat ilmajokisen Salomon Köhlströmin (Köykkä) käsialaa. Karvian punaiseksi maalattu kirkko on valmistunut vuonna 1798 pitkäkirkoksi. Se muutettiin ristikirkoksi 1837. Kirkko kuuluu Köhlströmin ensimmäisiin suunnitelmiin. Honkajoen yksityiskohdiltaan klassistinen kirkko rakennettiin vuosina 1804-10. Molemmat kirkot hallitsevat kylämaisemaa ja niiden ympärillä on hautausmaa sekä vanha kivimuuri sekä Karviassa lisäksi hirsinen pitäjänmakasiini vuodelta 1855.

Retken hinta on 40 euroa. Hintaan sisältyy opastukset kohteissa, lounas sekä bussikuljetus. Retkelle mahtuu mukaan 45 henkeä ilmoittautumisjärjestyksessä.

Ilmoittaudu ensin puhelimitse tai sähköpostitse museolehtori Carita Tulkille ja maksa sen jälkeen retkimaksu Satakunnan Museon ystävät ry:n tilille viimeistään tiistaina 30.4.2019. Maksusuoritus on ilmoittautumisen vahvistus. Tilinumero on FI54 5700 8120 3404 22 ja muista käyttää viitenumeroa 1135. Muistathan ilmoittaa myös erityisruokavaliosta!

Retkellä kävellään jonkin verran maastossa, joten ota mukaan hyvät jalkineet ja säähän sopiva vaatetus.

Retki toteutetaan yhteistyössä Satakunnan Museon ystävät ry:n kanssa.

Tervetuloa retkeilemään kanssamme!

Lisätietoja ja ilmoittautuminen:
Carita Tulkki, p. 044 701 1054, carita.tulkki@pori.fi