Toivon tapahtumat

Toivo järjestää erilaisia tapahtumia sekä omassa pihapiirissä että muualla Satakunnassa.

Korjausneuvontatapahtumista keskeisimmät ovat keväisin Toivon verstaalla järjestettävät ikkunankorjauskurssit  ja syyskuussa, Euroopan Rakennusperintöpäivään liittyen, korjausneuvontapäivä jossain päin Satakuntaa. Uutuutena toukokuussa 2019  Toivon pihassa järjestetään Korjaa ja kunnosta -korjausneuvontapäivä.

Förskottijuhannusta vietetään Toivon pihapiirissä juhannusviikon keskiviikkona yhteistyössä Vapaaehtoistoiminnan keskus Liisan kanssa. Lapsille Toivo järjestää juhannuspajan juhannusviikon torstaina.

Kesä-heinäkuun vaihteessa Toivon pihassa on Pelargonipäivä.

Joulun alla, ensimmäisen adventin lauantaina, Toivon pihassa on vuodesta 1997 alkaen järjestetty Vanhan ajan joulutori. Toinen joulutapahtuma on kolmantena adventtisunnuntaina, jolloin Korsmanin talossa valmistaudutaan joulun viettoon.

Toivossa järjestetään lasten työpajoja osana Satakunnan Museon työpajaohjelmaa. Perinteisiksi ovat muodostuneet toukokuun museoviikon lauantaina järjestettävä Lasten rakennuspaja ja kolmantena adventtisunnuntaina järjestettävä joulupaja. Lisäksi kesällä on työpajoja tiistaisin ja torstaisin juhannusviikosta heinäkuun lopulle saakka.