Euroopan kulttuuriympäristöpäivät: Toivon korjausneuvontapäivä Pomarkussa 7.9.2019

Korjausneuvontapäivä Pomarkussa
Korjausneuvontapäivä Pomarkussa, Koulutie 4

Rakennuskulttuuritalo Toivon korjausneuvontapäivä Pomarkun vanhan kansakoulun pihapiirissä lauantaina 7.9. klo  10.30 – 14.30. Neuvontapäivän aikana kävijöillä on mahdollisuus kysyä neuvoja vanhojen rakennusten kunnostukseen, niin korjaustyön periaatteisiin, käytännön korjauksiin, rakennusmateriaaleihin kuin erilaisiin viranomaistoimintaa tai korjausavustuksia koskeviin kysymyksiin.

Työnäytöksenä ikkunankorjausta ja punamullan keittoa. Maalia voi ostaa paikan päältä omiin astioihin, hinta 3 €/litra. Isommista määristä ennakkotilaus pu. 02-621 1051.

Korjausneuvontatapahtuma on osa Pomarkun Euroopan kulttuuriympäristöpäivän ohjelmaa, katso Pomarkun koko ohjelma alla.

Euroopan kulttuuriympäristöpäiviä, European Heritage Days, vietetään Euroopan neuvoston ja Euroopan komission aloitteesta. Joka syksy 50 maassa yli 20 miljoonaa ihmistä osallistuu päivien tapahtumiin. Suomessa päiviä on vietetty vuodesta 1991 lähtien. Vuoteen 2013 asti tapahtuma kulki nimellä Euroopan rakennusperintöpäivät. Päivien tarkoitus on lisätä tietoa kulttuuriperinnön monimuotoisuudesta ja erityisesti rakennusperinnöstä sen osana.  Toivo on järjestänyt päiviin liittynen korjausneuvontapäiviä ympäri Satakuntaa syksystä 2005 alkaen, jolloin tapahtuma järjestettiin Eurajoen Irjanteella. Sittemmin korjausneuvontapäivä on ollut mm. Eurajoella, Huittisissa, Vampulassa, Honkajoella, Siikaisissa, Kankaanpäässä, Eurassa, Laviassa, Ulvilassa, Nakkilassa, Kokemäellä, Merikarvialla, Jämijärvellä, Pihlavassa ja Köyliössä. Pomarkussa korjausneuvontapäivä on ollut myös vuosina 2006 (Rossi) ja 2015 (Kiilholma).

 

Pomarkun Euroopan kulttuuriympäristöpäivän ohjelma 7.9.2019
Pomarkun Euroopan kulttuuriympäristöpäivän ohjelma 7.9.2019

 

Lisätietoja: Intendentti Tuulikki Kiilo, p. 044 701 1051, tuulikki.kiilo@pori.fi