Joulun aika Toivossa ja Korsmanin talossa 2022

Korsmanin talon joulukuusi
Korsmanin talon joulukuusi, Kalle Virtanen Satakunnan Museon kokoelmat
 

Vanhan ajan joulutori lauantaina 26.11. klo 10-15

Rakennuskulttuuritalo Toivon ja Korsmanin talon Vanhan ajan joulutori järjestetään nyt jo 26. kerran. Joulutorille on tulossa lukuisa joukko kädentaitajia ympäri Satakuntaa. Myytävänä on kaikenlaista kaunista, taidokasta, käytännöllistä ja herkullista. 
 

Jouluiset ikkunat avataan 27.11., 4.12., 11.12. ja 18.12. 

Jokaisena adventtisunnuntaina Toivossa ja Korsmanin talossa avautuu yksi uusi tunnelmallinen jouluikkuna. Ensimmäisenä adventtina syttyvät valot Korsmanin kamarin ikkunan edessä olevaan 1950-luvun tapaan koristeltuun kuuseen.
 

Korsmanin talon joulutunnelmia ja Lasten joulupajat sunnuntaina 11.12. klo 11-15

Kolmantena adventtina aloitetaan Korsmanin talossa jouluvalmistelut. Porin Marttayhdistyksen martat valmistavat keittiössä riisipuuroa ja rusinasoppaa, joista vierailija voi saada vähän maistiasiakin. Kamarin nojatuolissa voi levähtää kuuntelemalla Taata Sillanpään perinteistä joulusaarnaa tai ihastelemalla joulukuusta. Vapaa pääsy.
 
Joulutunnelmasta pääsee nauttimaan myös valmistamalla Piharivissä koriste- ja lahjapajassa perinteisiä joulukoristeita paperista, pahvista, kiitltokuvista, oljista ja puuhelmistä. Toivon verstaalla voi nikkaroida kivoja puisia joululahjoja tai vaikka leluja ihan itselle. Työpajamaksu 5 €. 
 
 
 

Toivossa ja Korsmanin talossa rauhoitutaan joulun viettoon 19.12. alkaen ja ovet avautuvat jälleen loppiaisen jälkeen 10.1.2023.

 
Lisätietoja Tuulikki Kiilo, intendentti, puh. 044 701 1051, tuulikki.kiilo@pori.fi