Korjausneuvontaillat

KESKIVIIKKOILLAN ALUSTUKSET TOIVOSSA keväällä 2022

Rakennuskulttuuritalo Toivo järjestää korjausneuvontailtoja alustuksineen kerran kuukaudessa, keskiviikkoiltaisin lokakuusta huhtikuuhun. Korjausneuvontaillat pidetään mahdollisuuksien mukaan Toivon punaisessa Piharivissä, mutta koronarajoitusten niin vaatiessa pidämme alustukset verkossa teamsin kautta. Kevään ensimmäinen korjausneuvontailta 19.1. Sisätilojen korjaukset järjestetään Teamsissä, ks. tarkemmat tiedot ja ohjeet alta.   

Huom! Tarkasta ajankohtaiset tiedot ja turvallisuusohjeet nettisivuiltamme lähellä tapahtuman ajankohtaa.

Keittiö vanhaan taloon

Hieno vanha keittiö, mutta kaipaa rinnalleen nykyaikaa. Kuva Tuulikki Kiilo Satakunnan Museo

HUOM! Teamsissä: Sisätilojen korjaukset 19.1. klo 17-18.30. Teemaillan aikana käsitellään, mitä kannattaa ottaa huomioon vanhan rakennuksen sisätiloja korjatessa. Vanhassakin talossa saa silti olla moderni keittiö, kylpyhuone ja muita nykyajan mukavuuksia. Alustajina rakennuskonservaattori Kalle Virtanen ja intendentti Tuulikki Kiilo.  Koska korjausneuvontailloissa on alustuksen lisäksi mahdollisuus kysymyksiin ja keskustelulle, mahtuu korjausneuvontailtaan verkossakin vain  noin 10 henkeä ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittaudu  sähköpostitse: tuulikki.kiilo@pori.fi, niin lähetämme osallistumislinkin 11.1. HUOM! Teams-alustus on jo täynnä.

 

Viikkalan koulu
Viikkalan vanha koulu Nakkilassa sai suojelukiistan jälkeen uuden elämän kokoontumistilana ja asuntoina. Kuva Liisa Nummelin, Satakunnan Museo

TEAMS: Mitä rakennussuojelu tarkoittaa? 9.2. klo 17-18.30. Rakennuksia suojellaan Suomessa kuntien tekemissä kaavoissa sekä joskus harvoin myös rakennusperintölain perusteella erillispäätöksellä. Mitä suojelu tarkoittaa ja mitä se ei tarkoita? Mitä suojellussa talossa voi tehdä? Keneltä korjaustilanteissa pitää kysyä ja mitä voi tehdä ihan omin luvin? Voiko suojelusta olla jotain hyötyä? Tule kuulemaan ja kyselemään mieltäsi askarruttavista asioista! Alustajana rakennustutkija Liisa Nummelin.  Ilmoittaudu alustukselle sähköpostitse: tuulikki.kiilo@pori.fi, niin lähetämme sinulle osallistumislinkin.

 

ostajan tarkistuslista
Talon ostajan kannattaa perehtyä taloon ennen kauppaa. Kuva Tuulikki Kiilo Satakunnan Museo

HUOM! Teamsissä: Talon ostajan tarkistuslista 9.3. klo 17-18.30. Talokaupan yhteydessä tehdään nykyään lähes aina kuntokartoitus, mutta varsinkin vanhemman talon ostajan kannattaa myös itse perehtyä taloon ja sen toimintaan ennen kauppaa. Teemaillan aikana käsitellään, mistä asioista on syytä ottaa selkoa ennen ostopäätöksen tekemistä. Alustajana rakennuskonservaattori Kalle Virtanen. 

Ilmoittaudu alustukselle sähköpostitse: tuulikki.kiilo@pori.fi, niin lähetämme sinulle osallistumislinkin.

Julkisivu
Kuva Tuulikki Kiilo Satakunnan Museo

Julkisivun kunnostaminen 13.4. klo 17-18.30. Pitääkö vuorilaudoitus uusia vai riittääkö maalaus? Teemaillan aikana selvitetään, mitä kaikkea on syytä huomioida rakennuksen julkisivun kunnostuksessa ja mitä lupia kunnostamiseen mahdollisesti tarvitaan. Korjausneuvontailta pidetään Toivon punaisessa Piharivissä, mutta illan aikana kierretään myös pihapiirin muissa rakennuksissa. Alustajina rakennuskonservaattori Kalle Virtanen ja intendentti Tuulikki Kiilo. Sisätiloissa maskisuositus!