Toivon joulu

Toivossa siirrytään joulun odotukseen ensimmäisenä adventtina. Korsmanin talossa syttyvät joulukuusen sähkökynttilät ja vähän modernimpaa joulutunnelmaa luovat ulkokuuseen tuikut.

Sähköiset joulukuusen kynttilät eivät ole mikään nykyajan tuote, vaan viimeistään jo vuonna 1926 porilainen Airion Sähköliike myi sekä sähköisiä joulukuusen kynttiläsarjoja, värillisiä jouluvaloja että joulutähtiä.
Sähkökynttilät eivät silti vielä 1950-luvulla olleet yleisiä, mutta Korsmanin talon joulukuusta sähkökynttilät valaisevat. Muuten joulukuusta koristavat lasipallot, lippunauha ja erilaiset paperista tehdyt joulukuusen koristeet.

Ensimmäisen adventin lauantaina  klo 10-15 on Toivon Vanhan Ajan Joulutori. Ensimmäinen käsityöläistori järjestettiin jo vuonna 1997.

Kolmannen adventin sunnuntaina  klo 11-15 Korsmanin talossa aloitetaan jouluun valmistautuminen rauhallisissa merkeissä. Poikkeuksellisia aikoja kun eletään, eivät Porin Marttayhdistyksen martat ole hääräämässä keittiössä jouluruokia valmistamassa. Mutta Korsmanin ovet ovat avoinna vierailijoille! Kamarissa voi ihastella joulukuusta, joka on koristeltu lasi- ja paperikoristein sekä sähkökynttilöin. Ja kamarin nojatuolissa saa levähtää kuuntelemaan Taata Sillanpään perinteistä joulusaarnaa.

Samalle, kolmannen adventin sunnuntaille suunniteltua lasten joulupajaa ei koronasta johtuen järjestetä! Mutta perheen pienemmillä on puuhaa etsiessään Korsmanilla, Piharivissä ja Toivossa luuraavia joulutonttuja!

Joulunalustapahtumien jälkeen Toivossa ja Korsmanin talossa rauhoitutaan joulun viettoon ja ovet avataan seuraavan kerran loppiaisen jälkeen.