Toivon joulu

Toivossa siirrytään joulun odotukseen ensimmäisenä adventtina. Korsmanin talossa syttyvät joulukuusen sähkökynttilät ja vähän modernimpaa joulutunnelmaa luovat ulkokuuseen tuikut.

Sähköiset joulukuusen kynttilät eivät ole mikään nykyajan tuote, vaan viimeistään jo vuonna 1926 porilainen Airion Sähköliike myi sekä sähköisiä joulukuusen kynttiläsarjoja, värillisiä jouluvaloja että joulutähtiä.
Sähkökynttilät eivät silti vielä 1950-luvulla olleet yleisiä, mutta Korsmanin talon joulukuusta sähkökynttilät valaisevat. Muuten joulukuusta koristavat lasipallot, lippunauha ja erilaiset paperista tehdyt joulukuusen koristeet.

Ensimmäisen adventin lauantaina  klo 10-15 on Toivon Vanhan Ajan Joulutori. Ensimmäinen käsityöläistori järjestettiin jo vuonna 1997.

Kolmannen adventin sunnuntaina  klo 11-15 Korsmanin talossa ovat joulukiireet kiivaimmillaan. Keittiössä Porin Marttayhdistyksen martat valmistelevat jouluruokia, mm. sallattia, lanttulooraa, riiskryynipuuroo ja rusinasoppaa, ja jos vierailijat sopivat oikeaan aikaan paikalle, saattavat he saada vähän maistiaisiakin. Kamarin radiosta voi kuulostella Taata Sillanpään joulusaarnaa.

Piharivissä ja verstaalla on samaan aikaan lasten joulupaja , jossa valmistetaan joulukoristeita ja lahjoja kotiväelle ja ystäville. Toivon verstaalla tehdään erilaisia puuleluja ja Piharivissä askarrellaan joulukoristeita perinteisten mallien mukaan. Pajaan ei tarvitse ilmoittautua. Hinta 5 €.

Joulunalustapahtumien jälkeen Toivossa ja Korsmanin talossa rauhoitutaan joulun viettoon ja ovet avataan seuraavan kerran loppiaisen jälkeen.