Toivon joulun ajan tapahtumia 2021

Korsmanin talon joulukuusi
Korsmanin talon joulukuusi, Kalle Virtanen Satakunnan Museon kokoelmat
 

Vanhan ajan joulutori lauantaina 27.11. klo 10-15

Rakennuskulttuuritalo Toivon ja Korsmanin talon Vanhan ajan joulutori järjestetään nyt jo 25. kerran. Joulutorille on tulossa lukuisa joukko kädentaitajia ympäri Satakuntaa. Myytävänä on kaikenlaista kaunista, taidokasta, käytännöllistä ja herkullista. Joulutorilla on käytössä koronapassi sekä sisällää että pihalla. 
 

Jouluiset ikkunat avataan 28.11., 5.12., 12.12. ja 19.12. 

Jokaisena adventtisunnuntaina Toivossa ja Korsmanin talossa avautuu yksi uusi tunnelmallinen jouluikkuna. Ensimmäisenä adventtina syttyvät valot Korsmanin kamarin ikkunan edessä olevaan 1950-luvun tapaan koristeltuun kuuseen.
 

Korjausneuvontailta keskiviikkona 8.12. klo 17-18.30: Rakennusten eristeet

Jotta koti pysyy lämpimänä, on rakennuksen seinien, katon ja lattian pidettävä lämpö sisällä. Mitä eristeitä hirrestä tai puusta rakennetuissa taloissa on perinteisesti käytetty? Miten ja millä materiaaleilla rakennusta kannattaa mahdollisesti lisäeristää? Alustajana rakennuskonservaattori Kalle Virtanen. Paikalle mahtuu max 15 henkeä saapumisjärjestyksessä.
 
 

Korsmanin talon joulutunnelmia ja Lasten joulupajat sunnuntaina 12.12. klo 11-15

Kolmantena adventtina aloitetaan Korsmanin talossa jouluvalmistelut. Porin Marttayhdistyksen martat valmistavat keittiössä riisipuuroa ja rusinasoppaa, joista vierailija voi saada vähän maistiasiakin. Kamarin nojatuolissa voi levähtää kuuntelemalla Taata Sillanpään perinteistä joulusaarnaa tai ihastelemalla joulukuusta. Vapaa pääsy.
 
Joulutunnelmasta pääsee nauttimaan myös valmistamalla Piharivissä koriste- ja lahjapajassa perinteisiä joulukoristeita paperista, pahvista, kiitltokuvista, oljista ja puuhelmistä. Toivon verstaalla voi nikkaroida kivoja puisia joululahjoja tai vaikka leluja ihan itselle. Työpajamaksu 5 €. 
 
Molemmissa tapahtumissa on käytössä koronapassi (huom! henkilöllisyystodistus mukaan). Lisäksi toivomme vierailijoiden käyttävän sisätiloissa maskia. 
 
 

Toivossa ja Korsmanin talossa rauhoitutaan joulun viettoon 20.12. alkaen ja ovet avautuvat jälleen loppiaisen jälkeen 11.1.2022.

 
Lisätietoja Tuulikki Kiilo, intendentti, puh. 044 701 1051, tuulikki.kiilo@pori.fi