Vanhan ajan Joulutori

Toivon joulutori

Tonttuja ja muuta jouluista Toivon joulutorilla. Kuva Kalle Virtanen Satakunnan Museon kokoelmat

Satakuntalaista kädentaitoa ja käsityöläisiä

VANHAN AJAN JOULUTORIlla

Rakennuskulttuuritalo Toivon ja Korsmanin talon pihapiirissä lauantaina 28.11.2020 klo 10 - 15

Rakennuskulttuuritalo Toivon pihassa ja pihapiirin taloissa järjestetään ensimmäisen adventin lauantaina 28.11.2020  klo 10 – 15 jo 23 JOULUTORI. Torille tulee jälleen lukuisa joukko kädentaitajia ympäri Satakuntaa, sekä uusia käsityöläisiä että vanhoja tuttavuuksia.  Myytävänä on mm. himmeleitä, piparitaloja, tyrni- ja kalatuotteita, lammastilan tuotteita, leivonnaisia, puisia kylttejä, joulukoristeita, joulukortteja, tonttuja, neuleita, keramiikkaa, koruja, havutöitä, puusepäntöitä, lankoja, vuohenmaitokosmetiikkaa, vegaanisia pesuaineita ja paljon muuta. Ostosten lomassa voi nauttia kupillisen kahvia tai kuumaa glögiä kastettavan kera marttojen puffetista. Pihalla on jo perinteiseen tapaan soppatykki täynnä komeaa ohrankryynipuuroa.

Myyntipöytiä on kaikkialla Toivon ja Korsmanin talon tunnelmallisessa pihapiirissä, sekä sisällä vanhoin kalustein kalustetuissa huoneissa että ulkona perinteisten Porin kauppatorin 1920-luvun mallin mukaan tehdyillä toripöydillä.

Joulutorista on vuosien myötä muodostunut monelle tunnelmallinen joulunaloitusperinne, sekä käsityöläisille että asiakkaille.

Lisätietoja: Tuulikki Kiilo, puh. 044 – 701 1051