Luontotalo Arkin näyttelyt

 

Luontotalo Arkin perusnäyttely: Satakunta

Ristisorsa

Ristisorsa, täytetty (Tadorna tadorna), kuva Pentti Pere

Linkki näyttelykokonaisuuden sivuille keltaisen LISÄTIETOJA - palkin alla.

 

Aula: Muovin matka 1.9. - 30.10.2022

Miten muovipakkaukset lajitellaan? Miksi luonnossa on roskia? Millainen on muovin matka? Näihin kysymyksiin löytyy vastaus Muovin matka -näyttelystä Luontotalo Arkista. Näyttely avautuu 1. syyskuuta.

Muovin matka 2022
Muovin matka 2022, kuva Porin seudun jäteneuvonta

Muovin matka-näyttely palaa taas Luontotalo Arkin aulaan ja siihen voi tutustua maksutta 30. lokakuuta asti. Porin seudun jäteneuvonnan järjestämässä näyttelyssä perehdytään muovitietoiseen arkeen muovinkäytön vähentämisen, muovipakkausten lajittelun ja roskaantumisen kautta. Näyttelyssä pääsee muun muassa tutustumaan kierrätysmuovituotteisiin, kertakäyttöiset tuotteet korvaaviin kestotuotteisiin sekä Porin luonnosta löytyneisiin roskiin.

– Suosittelen Muovin matka-näyttelyyn tutustumista ihan jokaiselle. Näyttely on joka kerta hieman erilainen ja tällä kertaa mukana on myös Porin yläkoululaisten taiteilemia teoksia puhtaiden vesien hyväksi, jäteneuvoja Maija Nuotio vinkkaa.

Näytillä olevat koululaisten teokset ovat otos aiemmin tänä vuonna järjestetystä Mahanpuruja muovista-kampanjasta, jossa pyrittiin kiinnittämään huomiota roskien reitteihin kaupungista vesistöihin. Kampanjassa liimattiin isoja tarroja sadevesikaivojen ympärille lisäämään tietoisuutta siitä, että ne ovat roskille suora reitti puhdistamattomana vesistöihin.

Muovin matka -näyttelyssä voi piipahtaa aukioloaikoina itsenäisesti tai varata ajan ryhmäopastukselle.

Ryhmäopastuksia voi tiedustella sähköpostitse: martti.koski@pori.fi

Lisäksi:

Satakunnan Museo YouTube

Kulje muovin matkassa ja tutustu muovin käytön vähentämiseen, muovipakkausten kierrätykseen ja muoviin luonnossa. Muovin matka - videot (teaser plus 4) on tehty yhteistyössä Porin seudun jäteneuvonnan, Circwaste – Kohti kiertotaloutta osahanke Luupin ja AJ-Produktion kanssa. Klikkaa otsikon linkkiä ja sen jälkeen valitse yläpalkista videot.

 

Perhoshuone

Linkki omalle sivulle ja lisäaineistoon keltaisen LISÄTIETOJA - palkin alla.

Kivipiha Jotuni

Linkki omalle sivulle ja lisäaineistoon keltaisen LISÄTIETOJA - palkin alla.