Luontotalo Arkin näyttelyt

 

Perusnäyttely: Satakunta

Ristisorsa

Täytetty Ristisorsa (Tadorna tadorna), kuva Pentti Pere

 

Perhoshuone

Kivipiha Jotuni

 

28.1.- 9.8.2020 Näkökulmia

Näyttely luo kolme näkökulmaa luontoon. Esillä on Vesa-Ala Hakulan ja Hannu Saarelan valokuvia sekä Petri Haaviston veistoksia. Kaikilla heistä on henkilökohtainen suhde luontoon sekä erilainen tekniikka havaintojen ikuistamiseen: Vesa Ala-Hakulan valokuviin on tallentunut lintuja, Hannu Saarelan drone - tekniikkaa hyödyntäviin ilmakuviin eteläisen Satakunnan maisemia ja Petri Haaviston veistosten aiheina ovat havupuut ja metsämarjat ja materiaaleina teräs, betoni ja kivi.

Unaja

Unaja (Rauma), keskikohta dronella kuvatusta panoraamasta, Hannu Saarela

 

Piha & Aula

2.6. - 31.7.2020 Porin taidekoulu: Kierrätystaidenäyttely

Porin taidekoulun aikuisopiskelijat ovat suunnitelleet ja rakentaneet teoksia Luontotalo Arkin pihaan ja sisätiloihin kierrätysmateriaaleista kevään 2020 aikana. Teokset on rakennettu etätyöskentelynä, opiskelijoille ylijäämäksi tai muuten tarpeettomaksi muodostuneista esineistä ja materiaaleista, jotka saavat uusia merkityksiä taideteosten muodossa. Materiaalien henkilökohtaisuus muodostaa teoksista myös eräänlaisia taiteilijoiden omakuvia.

Näyttelyllä on yhtä monta nimeä kuin tekijää. Jokainen toteutti teoksensa lisäksi myös julisteen näyttelylle. Julisteissa on uniikki ulkoasu ja näyttelyn nimi, mutta tiedot johtavat samaan paikkaan. Näyttely on osa taidekoulun kuvanveiston oppikokonaisuutta.Veiston opetuksesta vastaa kuvataiteilija Toni Lehtola.

 

Korpin lento
Maarit Tuohimaa: Korpin lento, 2020
peltipurkit, harjateräs, kelopuu, vanha lauta, vanha spraymaali
Kuva: Martti Koski