Luontotalo Arkin näyttelyt

 

Perusnäyttely: Satakunta

Ristisorsa
Täytetty Ristisorsa (Tadorna tadorna), kuva Pentti Pere

 

Perhoshuone

Kivipiha Jotuni

 

28.1.- 9.8.2020 Näkökulmia

Näyttely luo kolme näkökulmaa luontoon. Esillä on Vesa-Ala Hakulan ja Hannu Saarelan valokuvia sekä Petri Haaviston veistoksia. Kaikilla heistä on henkilökohtainen suhde luontoon sekä erilainen tekniikka havaintojen ikuistamiseen: Vesa Ala-Hakulan valokuviin on tallentunut lintuja, Hannu Saarelan drone - tekniikkaa hyödyntäviin ilmakuviin eteläisen Satakunnan maisemia ja Petri Haaviston veistosten aiheina ovat havupuut ja metsämarjat ja materiaaleina teräs, betoni ja kivi.

Unaja
Unaja (Rauma), keskikohta dronella kuvatusta panoraamasta, Hannu Saarela

 

Aula

11.2. – 3.5.2020 Polsanluoto - jokimaisema eskarilaisten kuvaamana

Retkityöpaja
Retkityöpaja, kuva Porin lastenkulttuurikeskus

 

Miltä jokimaisema näyttää, tuoksuu ja tuntuu päiväkoti-ikäisten mielestä? Mitä kiinnostavaa joen varrelta löytyy? Näyttely esittelee jokiympäristöä lasten näkökulmasta. Se on tuotettu retkityöpajassa syntyneestä materiaalista. Työpajaan osallistui Veturitallin päiväkodin lapsiryhmä Hiiret. Tutkimusosuutta ohjasi projektitutkija Ilona Hankonen Turun yliopiston Vesikansa - hankkeesta ja valokuvaamista yhteisötaiteilija Katri Tella Porin lastenkulttuurikeskuksesta.

Näyttelyn valokuvat ovat rajaamattomia otoksia suoraan kamerasta siten kuin lapset ovat asiat nähneet. Lasten kommentit on tallennettu sanasta sanaan. Ympäristöä tutkiva ote tulee esille sekä kommenteissa että kuvissa.

Näyttelyn on tuottanut Porin lastenkulttuurikeskus yhteistyössä Porin kaupungin Varhaiskasvatusyksikön, Turun yliopiston Kulttuurituotannon ja maisemantutkimuksen koulutusohjelman ja Luontotalo Arkin kanssa.

 

Piha