Toivo: Saapuminen ja esteettömyys

Toivon pihan puoleinen kuisti

Toivon pihan puoleinen kuisti. Kuva Tuulikki Kiilo, Satakunnan Museon kokoelmat

Sijainti

Rakennuskulttuuritalo Toivo ja Korsmanin talo sijaitsevat Porin V kaupunginosassa, osoitteessa Varvinkatu 19 - Juhana Herttuankatu 15. Etäisyys Kauppatorilta on noin 550 m, Eetunaukiolta 350 m, Matkakeskuksesta 1,2 km. Talojen edessä on Juhana Herttuankadun puolella on 60 minuutin parkkipaikkoja (parkkikiekko), Varvinkadun puolella ilmainen vinoparkki. Lähikaduilta löytyy lisää parkkipaikkoja. Pihalla on pyöräteline.

Toivon pihapiirin kaikki rakennukset ovat yli satavuotiaita asuinrakennuksia pienine huoneineen, kapeine ovineen, korkeine kynnyksineen, kuisteineen ja portaineen, joten kohde on liikuntaesteisten kannalta vaikeakulkuinen. Henkilökunta auttaa tarvittaessa! Tiloissa ei myöskään ole esteetöntä wc:tä.

Rakennuskulttuuritalo Toivon pääsisäänkäynti on  Varvinkadun ja Juhana Herttuankadun kulmaovesta. Ovelle johtaa ulkoa kaksi porrasta ja tuulikaapissa on vielä muutama porras. Tuulikaapissa on kaide. Pihan puolella Toivo-kuistilla on kaide helpottamassa portaiden kiipeämistä.

Korsmanin talon kivijalka on Toivoa korkeampi, joten kuistin portaatkin ovat korkeammat. Punaiseen Pihariviin johtaa vain muutama porras, joten sinne on helpoin kiivetä. Kuisteilla on kädensijoja helpottamassa kiipeämistä.

Pihaan pääsee helposti sekä Varvinkadun että Juhana Herttuankadun puolelta porteista. Kesällä pihalla on penkkejä ja tuoleja, joilla voi levähtää perennapenkkien ja hedelmäpuiden katveessa ja nauttia puutalopihapiirin tunnelmasta.

 

Esteettömyystietoa

Opas- ja avustajakoirat ovat tervetulleita. Avustajakoirille voi pyytää vesiastiaa henkilökunnalta.

Toivossa ja Korsmanin talossa saa koskea esineisiin. Opastuksia voidaan soveltaa erityisryhmille ja tarjota selkokielistä opastusta, viittomakielistä tulkkausta, eri kielivaihtoehtoja jne. Opastuksista tulee kuitenkin sopia hyvissä ajoin (noin 2 viikkoa aikaisemmin).

Toivosta voi myös lainata Muistipakin, joka sisältää esineitä käyttökokoelmista.

Rakennuskulttuuritalo Toivo on vammaiskorttikohde

Vammaiskorttikohde

 

 

 

 

Valokuvaus on sallittua. Kaupallisiin tarkoituksiin kuvattaessa on pyydettävä kuvauslupa.