Saapuminen ja esteettömyys

Satakunnan Museo sijaitsee Porin Etelärannassa, Kokemäenjoen rannalla, osoitteessa Hallituskatu 11. Museo on noin 5 minuutin kävelymatkan päässä torilta. Paikallisliikenteen linja-autot pysähtyvät torille. Paikallisliikenteen linja-autoaikataulut löydät osoitteesta www.porinlinjat.fi. Kaukoliikenteen linjat pysähtyvät linja-autoasemalle. Linja-autoasemalta on noin 15 minuutin kävelymatka museolle. Rautatieasemalta puolestaan on noin 25 minuutin kävelymatka museolle. Katso mahdolliset reittivaihtoehdot opaskartasta.

Museoon on kaksi sisäänkäyntiä, pääovi sijaitsee Hallituskadun puolella. Lisäksi museoon on käynti Etelärannan puolelta, jossa sijaitsee myös parkkialue. Parkkialueelta johtaa kävelytie myös pääsisäänkäynnille. Hallituskadun sisäänkäynti on vaihtoehdoista esteettömin. Etelärannan puolelta museoon johtavat jyrkät portaat ja sisäänkäynti vie museon takana sijaitsevalta parkkipaikalta suoraan museokahvioon.

Hallituskadun puolelta on esteetön kulku museon etuterassille. Museon pääovet avautuvat sekä manuaalisesti että sähköisesti. Pääovien vasemmalla puolella on sinisellä kansainvälisellä ISA-tunnuksella merkitty painike, jota painamalla sähköinen ovi avautuu. Manuaalisesti avattavat ovet ovat melko raskaat. Ovikello sijaitsee pääovien oikealla puolella. Ulko-ovien yhteydessä on korkeat kynnykset. Pääsisäänkäynnissä uloimpana oikealla sijaitseva ulko-ovi vie museon toimistoon, täältä löydät suurimman osan museon henkilökunnasta sekä valokuva-arkiston ja kirjaston.

 • Museon pääoven välittömässä läheisyydessä on pyöräteline.
 • Etelärannan puolella on parkkipaikka, jossa on maksuton pysäköinti.
 • Hallituskadulla, toisella puolella katua, on maksuton pysäköinti.
 • Tilauslinja-autot voivat jättää matkustajansa museon edustalle, Hallituskadun varrelle.
 • Museossa on LE-parkkipaikka Hallituskadulla museon edessä. Parkkipaikka on kadulta johtavan liuskan vieressä ja kadulta pääsee siirtymään museon terassille ja sitä kautta museon pääoville esteettömästi.
 • Satakunnan Museo on vammaiskorttikohde
Vammaiskorttikohde

 

 

 

 

Esteettömyystietoa Satakunnan Museon palveluista

Museon Hallituskadun pääovien vasemmassa reunassa on kansainvälisellä ISA-tunnukselle merkitty painike, jota painamalla sähköiset ovet avautuvat. Samalla kuvalla merkitty painike sijaitsee museon sisällä oikeanpuolisten pariovien vasemmassa reunassa.

Neuvonta ja lipunmyynti sijaitsevat museon aulassa, Hallituskadun pääovista tultaessa vasemmalla.


Museossa on esteetön hissi.

Museossa on esteetön wc.

Opas- ja avustajakoirat ovat tervetulleita museoon. Avustajakoirille voi pyytää vesiastiaa info-pisteestä.

Museossa on lainattava pyörätuoli.

Induktiosilmukka

 

 

Taavi-lavalla on käytössä induktiosilmukka.

Opastuksia voidaan soveltaa erityisryhmille ja tarjota selkokielistä opastusta, viittomakielistä tulkkausta, eri kielivaihtoehtoja jne. opastus on mahdollinen myös kuvailevana opastuksena. Opastuksia tulee kuitenkin sopia hyvissä ajoin (noin 2 viikkoa ennen).

Opastus-ikoni
 • Avustajat pääsevät Satakunnan Museoon ilmaiseksi.

Perusnäyttelyn alimmassa kerroksessa on kolme luiskaa, joissa tavallisella pyörätuolilla liikkuva
saattaa tarvita apua. Luiskat ovat melko jyrkkiä ja niiden yhteydessä ei ole käsijohteita. Museon
keskikerroksessa esiteltävään Pekkalan kauppaan johtaa myös luiska. Metallisessa luiskassa on
reunapykälät, mutta ei käsijohdetta ja luiska on suhteellisen jyrkkä. Luiskan yläpäässä olevan
oviaukon yhteydessä on korkea kynnys.

Luiska-ikoni
 • Näyttelytiloissa on istuimia levähtämistä varten.

 

Muuta tärkeää:

Kahvila sijaitsee museon aulatilassa, lipunmyyntipisteen vieressä. Kahviossa on syöttötuoli ja mahdollisuus lastenruuan lämmittämiseen.

Museossa järjestetään työpajatoimintaa. Työpajatoimintaa voidaan soveltaa myös erityisryhmille.

Vaatesäilytys sijaitsee pääovesta (Hallituskadun puolelta) tultaessa vasemmalla, naisten wc:n vieressä. Naisten wc:n vieressä on myös lukollisia säilytyslokeroita.

Lastenhoitotaso sijaitsee naisten wc:ssä. Wc-tiloissa on potta sekä vaipanvaihtoon tarkoitettu alusta. Museon aulassa on lainattavat lastenrattaat.

Museossa on museokauppa.

 • Museon aulassa on asiakaspääte.
 • Valokuvaus on sallittua museon näyttelytiloissa.
  Vammaiskorttikohde
  Satakunnan Museo on vammaiskorttikohde, by Satakunnan Museo