26.7. Kanta-Porin paloasemalla luovutettiin Satavarmasti toimittu -tunnustus Tiina Koivumäelle.
Suomeen ei kohdistu tällä hetkellä suoraa sotilaallista uhkaa. Epätodennäköisessä sotatilanteessa, jossa joutuisit lähtemään väestönsuojaan, jätä lemmikki kotiin. Se on lemmikin turvallisin ja stressittömin paikka. Väestönsuojissa ollaan lähtökohtaisesti lyhyitä aikoja, ja maksimissaankin kolme vuorokautta. Jos sinut evakuoidaan, ota lemmikki mukaan. Lemmikkiä ei tule päästää vapaaksi luontoon tai jättää kotiin.
Hälytysajossa olevaa ajoneuvoa ei tien päällä kohdata joka päivä. Poliisi, Pelastuslaitos ja Liikenneturva ovat huolissaan vaaratilanteista, joita on sattunut kuljettajien reagoidessa yllättävästi hälytysajossa olevaan hälytysajoneuvoon. Uudessa toimintaohjeistuksessa korostuu hätävilkkujen käyttö.
Pelastuslaitokselta lähti tänä keväänä yhteensä 7853 paloturvallisuuden itsearviointikirjettä. Vielä on palauttamatta noin 2000 lomaketta. Palautukseen annetaan jatkoaikaa 22.5. saakka.
Lounais-Suomen aluehallintovirasto järjestää yhteistyössä Satakunnan pelastuslaitoksen kanssa alueellisen valmiusharjoituksen Satakunnassa 18.-19.5.2022.
Turvallisuustietoja ukrainaksi ja suomeksi. Інформація з техніки безпеки українською мовою.
Venäjän hyökkäys Ukrainaan on horjuttanut kaikkien turvallisuudentunnetta. On hyvin ymmärrettävää, että moni Suomessa asuvakin tuntee nyt pelkoa. Osiltaan tämä on näkynyt myös pelastuslaitoksilla tiedusteluina väestönsuojista sekä apteekeissa jodi- tablettien suurempana menekkinä.
Paloasemilla järjestetään suruliputus ja hiljainen hetki Oulu-Koillismaan pelastuslaitoksella työtehtävässä menehtyneen pelastajan muistoksi.
Subscribe to feed