Siirtyminen 7. luokalle

Porissa on oppilaalle määritelty koulupolku alakoulusta yläkouluun siirtymiseen. Myös oppilaat, jotka ovat saaneet toissijaisen koulupaikan alakoulussa, voivat siirtyä oman ryhmän mukana yläkouluun. Vain niille oppilaille, jotka hakevat nykyisestä koulupolustaan poiketen toissijaiseen yläkouluun, tulee tehdä hakemus. Tämä haku tapahtuu helmikuun alussa. Erikoisluokille valittujen ei enää tarvitse hakea uudelleen.

Oppilaat sijoittuvat yläkouluille oman koulupolun mukaan seuraavasti:

AlakouluYläkouluMuut tiedot
AhlainenNoormarkku 
CygnaeusPorin suomalaisen yhteislyseon koulu 
EnäjärviMeri-Pori 
Itä-PoriItä-Pori 
KaarisiltaKaarisilta 
KalaholmaKuninhaanhakaSiirrytään jo 6. luokalle
Kankaan kouluNoormarkku 
KyläsaariMeri-Pori 
KäppäräLänsi-PoriLattomeren alueen oppilaat siirtyvät PSYL:iin
LaviaLavia 
Meri-PoriMeri-Pori 
NoormarkkuNoormarkku 
ReposaariMeri-Pori 
RuosniemiPorin Lyseo 
SöörmarkkuNoormarkkuSiirrytään jo 5. luokalle
ToejokiPorin Lyseo 
TuorsniemiLänsi-Pori sekä Porin suomalaisen yhteislyseon kouluAsuinosoitteen mukaan joko Länsi-Poriin tai PSYL:iin
UusikoivistoKuninkaanhaka 
VähäraumaLänsi-Pori 
VäinöläItä-Porin yhtenäiskoulu 


Oppilaalla, joka on käynyt alakoulua toissijaisessa koulussa, on oikeus jatkaa saman oppilasryhmän mukana yläkouluun tai siirtyä 7.luokalle osoitteensa mukaiseen lähikouluun. Maksutonta kuljetusoikeutta ei kuitenkaan voi saada muuhun, kuin oppilaan lähikouluun. Mikäli oppilas siirtyy osoitteenmukaiseen lähikouluun, tulee huoltajan ilmoittaa siirtymisestä oppilaan 6. luokan kouluun.

Toissijaiseen yläkouluun hakeminen lukuvuodelle 2021-2022 tapahtuu 7.2.2021 mennessä

Mikäli oppilas haluaa jatkaa opiskeluaan 7. luokalla muussa kuin koulupolun mukaisessa lähikoulussa, voi toissijaiseen kouluun hakea sähköisesti täyttämällä anomus Wilmassa. Anomus löytyy Wilman lomakkeista nimellä: Hakeutuminen toissijaiseen kouluun (yläkoulu). Siinä tapauksessa, että oppilas hakeutuu toissijaiseen kouluun, eikä sinne pääse, on oppilaalla koulupaikka koulupolun mukaisessa yläkoulussa.

Koulukuljetus

Oppilaalla on oikeus maksuttomaan kuljetukseen omaan lähikouluunsa, jos matka ylittää 5 kilometriä. Toissijaiseen kouluun ei oppilaalla ole maksutonta kuljetusoikeutta ja tämä koskee myös erikoisluokkia, kuten englanti-, liikunta-, kuvis-, musiikki- ja yrittäjyysluokkia.

Lisätietoa | koulukuljetuksesta sekä koulukuljetushakemus |.